dissabte, 22 de març del 2014

El Dr. Jordi Ara nou gerent territorial de l’ICS a l’àrea Metropolitana Nord


Amb aquest nomenament es tanquen les vacants de comanaments que restaven pendents de cobrir


La viabilitat de les institucions públiques només es podrà assegurar amb un equip de gestors professionals, que estiguin tan allunyats com sigui possible de la política



Finalment s’han acabat tancant les diferents vacants produïdes pels nomenaments del desembre i gener passats, que han afectat a gerències hospitalàries, però també a càrrecs de l’Administració. Destaca en primer lloc  el nomenament de Pere Soley com a gerent de l’ICS, substituint a Joaquim Casanovas. Aquest ha estat nomenat gerent de la Regió Sanitària de Barcelona del CatSalut, plaça de la que havia dimitit fa uns mesos Enric Agustí, implicat en alguna derivada de l’afer INNOVA, però del que em consta la seva absoluta honradesa professional i humana. Segurament no s’ha valorat suficientment el fet que Enric Agustí hagi abandonat per decisió pròpia el seu càrrec al veure’s implicat en el procés judicial contra Josep Prat. Alguns polítics haurien de prendre nota de com s’actua quan la dignitat és una paraula que a més d’estar en el diccionari, forma part de l’essència de les persones.

Pere Soley, Jordi Ara… eren els temps feliços a Badalona.
Els acompanya la responsable de qualitat,
 Dra Mònica Ballester 
Quedava pendent la substitució de Pere Soley a la Gerència Territorial de l’ICS a l’Àrea Metropolitana Nord després del seu nomenament com gerent de l’ICS. Aquesta decisió s’ha decantat del costat del Dr. Jordi Ara, fins ara director gerent de l’Hospital  Germans Trias i Pujol. El Dr. Ara, nefròleg, havia ocupat amb anterioritat el càrrec de director gerent del centre i en una etapa anterior  havia sigut director  mèdic de l’Hospital. La seva formació la va fer a l’Hospital Clínic. La seva carrera professional a Badalona ha estat doncs prou bona, fet que li ha permès    gaudir una vegada més de la confiança del gerent de l’ICS. Val a dir que Pere Soley ha sabut envoltar-se d’un bon equip a l’ICS basat en persones de la seva confiança, i que la substitució a Badalona està feta també des d’aquesta perspectiva de la confiança en la persona.

Pel que fa al Departament de Salut, també hi ha  hagut  canvis. El Dr. Jaume Tort, cap del gabinet del conseller, va substituir a Pere Montserrat al front de l’Oficina Catalana del Transplantament (OCATT), que va ser nomenat gerent territorial de l’ICS al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, substituint al seu torn a Julio Garcia Prieto que havia estat nomenat gerent de l’IDI. Quedava doncs assegurar la substitució del cap de gabinet del conseller. Aquest nomenament va recaure en la persona de Mireia Alabart, psicòloga, que uns mesos abans havia estat nomenada cap de la secretaria del conseller, en un càrrec no previst a l’organigrama i que va ser criticat peralgun sindicat atès que segons diuen el procediment va ser una mica opac. La Sra. Alabart havia treballat prèviament a CETIR coneguda empresa de l’àmbit del diagnòstic per la imatge, i formava part de la Junta directiva de la patronal ACES.

Fora de l’Administració cal destacar el nomenament del Dr. Jordi Colomer com a gerent del nou Hospital Sant Joan de Reus. Certament  es tracta d’una plaça complicada com a mínim per dues raons diferents. D’una banda, les repercussions de l’afer INNOVA es deixaran sentir i molt sobre les espatlles del nou gerent, condicionant el procés de presa de decisions d’una manera clara. Per l’altre, el fet d’assegurar la sostenibilitat del nou hospital que es veurà notablement afectada per les dimensions tan exagerades d’aquest nou dispositiu sanitari i que implicarà costos addicionals importants, serà també un inconvenient a superar.

També s’ha tancat fa ben poques setmanes el nomenament del nou gerent de l’Hospital de Sant Pau. Després de diferents intents finalment s’ha pogut consensuar amb el cos facultatiu de l’Hospital el nomenament del Dr. Albert Salazar que havia assumit les funcions de gerència des de feia més d’un any, i que finalment ha estat ratificat en el càrrec.

Amb aquest nomenament es tanca la roda de canvis que s’ha produït pràcticament en cadena des de Nadal fins fa ben pocs dies.  A Sanitat aquestes situacions són normals: periòdicament es produeixen canvis que s’encadenen els uns amb els altres, generant un nou període d’estabilitat. Tanmateix em preocupa que hi ha encara alguns bons gerents que estan fora del circuit; no tinc clar que ens ho puguem permetre; els bons, precisament no abunden.     


Tant de bo, a tots els que estrenen càrrecs els acompanyi l’encert en la seva gestió, i als que  continuen desenvolupant les tasques i responsabilitats que ja tenien assignades també. En moments en els que els recursos són més escassos que mai cal molta imaginació i seny.  No s’haurien de repetir mai més noves retallades ni proposar la construcció de nous mausoleus propis d’altres temps, quan alguns lligaven els gossos amb llonganisses…  


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada