dimecres, 31 de juliol del 2019

Acaba l’assemblea del CSC: Manel Ferré reelegit president del Consorci de Salut i Social de Catalunya


Manel Ferré ha estat reelegit president del Consorci de Salut i Social de Catalunya per un període de 4 anys més, amb una amplia majoria de 58 vots a favor, 8 abstencions i cap vot en contra.




La sang no ha arribat al riu, atès que Manel Balcells no ha arribat a formalitzar la seva candidatura. Tampoc hi ha hagut impugnacions atès que el polèmic reglament que havia de regir el procés electoral ha estat retirat de l’ordre del dia.



Manel Ferré ha estat reelegit com a president del CSC 
Finalment l’assemblea extraordinària del CSC en la que l’Entitat havia d’elegir el nou president, ha transcorregut sense les tensions que es preveien tan sols 24 hores abans de la seva celebració. Ahir al vespre, Manel Balcells va fer saber que finalment renunciava a presentar la seva candidatura, després d’haver constatat que el pacte entre Junts per Catalunya i el PSC feien inviable la seva elecció. Manel Balcells va fer públic el següent comunicat:

“Benvolguts: Des de fa alguns mesos, havíem considerat la possibilitat de presentar una candidatura a la Junta de Govern del Consorci. Enteníem, i entenem, que el Consorci necessita un impuls, i assolir un posicionament que ara no té.
El pacte JuntsxCat-PSC, però, fa inviable la possibilitat de tirar endavant la nostra candidatura, així com qualsevol projecte de transformació de l' entitat.
Les irregularitats manifestes tant en el fons com en la forma del reglament que ha de regir el procés electoral, fan recomanable que es retiri de l' ordre del dia, i es sotmeti a un procés d' exposició pública, de possibilitat de presentació d' esmenes i d' aprovació en temps i forma, per tal de disposar d' un mecanisme d' elecció transparent i plenament democràtic, que reguli també les persones elegibles i el paper de les empreses participades.
No volem sotmetre a la organització a un estrès innecessari, i per tant, de la mateixa manera que no presentem candidatura, no presentem esmenes, ni impugnarem l'assemblea si es retira aquest punt de l' ordre del dia.
Òbviament, tampoc participarem en la Junta de Govern
Ben cordialment,
Manel Balcells
Representant legal del CST”

La petició formulada per Manel Balcells de retirar de l’ordre del dia el reglament que havia de regular el procediment electoral, ha estat atesa per la direcció del Consorci, fet que ha convertit l’assemblea en una bassa d’oli. El resultat de les votacions ha atorgat 56 vots favorables a Manel Ferré, 8 abstencions i cap vot en contra. Dels 99 associats amb dret a vot,  66 eren presents a l’assemblea.

Manel Ferré s’ha presentat amb un programa o Pla d’Acció per aquests propers 4 anys que es basa en 6 punts. Són els següents:
  1. Increment de la base associativa, especialment en el sector social i d’atenció a la dependència.
  2. Potenciació dels serveis als associats.
  3. Increment de la participació del associats.
  4. Manteniment de la capacitat d’influència en el sector salut i social. 
  5. Gestió de l’organització moderna, amb transparència, compromís ètic i responsabilitat social.
  6. Increment de la presència a mitjans de comunicació.

José Augusto Garcia Navarro és
el director general de l'Entitat
Tot això combinat amb l’afany tradicional del CSC de voler ser protagonista i líder dels canvis que calen al sector salut per adaptar-lo a les noves exigències i als nous reptes. El Consorci sempre ha estat un protagonista molt important del sistema sanitari pública català

Manel Ferré s’ha presentat amb un Junta molt renovada que estarà integrada pel que fa a les vicepresidències per Lluïsa Monet en representació de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat, Josep Maria Corominas representant a la Fundació Hospital d’Olot, i Davide Malmusi per l’Ajuntament de Barcelona. Acompanyaran a aquestes persones, sis vocals, tots ells en representació de diferents ajuntaments. A destacar que Manel Balcells, vicepresident del CSC en la Junta sortint, no forma part de la nova Junta proposada per Manel Ferré. 

Cal desitjar al Sr. Manel Ferré molts èxits en aquesta nova etapa al front del Consorci. El sistema sanitari públic català requereix un CSC potent, influent, modern i innovador. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada