dijous, 30 de gener del 2020

A la tardor, Barcelona acollirà el 44 Congrés Mundial d’Hospitals (i II)


El programa del Congrés que està preparant la Unió Catalana d’Hospitals es focalitza en posar en valor les paraules: coneixement, professionals, persones, aprenentatge, compartir, experiència, millorar, mesurar, valor, treball en xarxa, innovació... totes elles necessàries per adequar el sector sanitari a les noves realitats. La tecnologia, el coneixement i l’humanisme al servei de les persones. El programa del congrés recull tots aquests continguts i els aborda des del punt de vista de diferents experts en cada un dels temes. Tot això es compartirà entre tots els assistents al congrés a més de les aportacions via presentacions o pòsters de tots aquells que creguin que tenen coses interessants a dir sobre algun dels tres eixos sobre els que pivotarà el congrés.


En comparació amb congressos anteriors, el nombre de presentacions d’arreu del món que estan arribant per a la seva avaluació per part de la comitè científic, al congrés de Barcelona supera amb escreix el d’altres congressos.
Segur que Barcelona, per la seva experiència en aquesta mena d’esdeveniments, estarà a l’alçada d’un congrés que ha aixecat grans expectatives a nivell internacional. També la Unió Catalana d’Hospitals, amb 45 anys de trajectòria participant en la configuració del sistema sanitari català, aportarà la seva experiència i el seu saber fer, per preparar un congrés que respongui a les expectatives i estigui a l’alçada que un esdeveniment d’aquest nivell requereix. En edicions anteriors l’assistència al congrés s’ha situat al voltant de les 1200 persones 




(...Continua de l’entrada anterior)

El primer tema que el programa inclou és “Directrius de Transformació en els àmbits digital i tecnològic” i dintre d’aquest títol hi haurà cabuda per qüestions com la Intel·ligència artificial prestant també atenció als seus aspectes ètics, el Big Data, analitzant com la transformació digital i els potents computadors existents avui dia poden aportar millores per a la salut dels pacients, les tecnologies digitals avaluant experiències com l’eHealth o el thealth o internet de les coses, o la influència dels GAFA en la innovació dels serveis de salut i que aporten.

El segon tema es centrarà en les “Directrius de transformació del Valor” i dins d’ell es tractaran temes com la flexibilitat d’adaptació de les organitzacions per incorporar la innovació, els resultats en salut dels pacients com a directriu per millorar el sistema sanitari, com assegurar la sostenibilitat del sistema de salut, incorporant la recerca i la innovació, o de quina manera es poden fer els hospitals i el sistema sanitari més fluids, accessibles, amigables, globals o oberts.

El tercer tema previst en el programa fa referència a les persones com a objectiu bàsic de les transformacions del sistema sanitari. Dintre d’aquest apartat hi haurà qüestions relatives a com posar als ciutadans al centre del sistema sanitari, una atenció humanista, o la força dels professionals sanitaris per promoure transformacions. També hi haurà una consideració sobre la bona governança, de manera que aquesta es desplaci des de la gestió convencional a un lideratge ètic, que permeti retenir el talent o modificar rols de determinats professionals.  

El programa inclou 5 sessions plenàries al llarg dels 4 dies de congrés i tot un conjunt de sessions paral·leles algunes de les quals encara s’estan definint. Pel que fa a les sessions plenàries, el contingut serà aquest
Dimarts 3 de novembre, primera sessió plenària: Serveis de salut i social per a la població
Dimarts 3 de novembre, segona sessió plenària: Quantes proposicions de valor hi ha darrere de les transformacions dels serveis de salut i social
Dimecres 4 de novembre, tercera sessió plenària: Paper dels professionals en la transformació del sistema sanitari, liderada per equips multidisciplinaris. Un reconeixement a la infermeria.
Dimecres 4 de novembre, quarta sessió plenària: Transformant els serveis de salut i social per millorar l’atenció a les persones per tot el món
Dijous 5 de novembre, cinquena i última sessió plenària: Quines directrius cal per transformar? Explorant l’impacte de transformacions en altres sectors d’activitat sobre el canvi en els sistemes sanitaris.

Aprofitant la celebració del Congrés, i per tant quan una gran majoria dels seus membres hi són presents, IHF també celebra la seva assemblea anual, i atorga un conjunt de premis a iniciatives innovadores i que aporten valor al funcionament dels serveis de salut. En alguna ocasió, hospitals catalans han obtingut algun d’aquests guardons com és el cas de l’Hospital Sant Joan de Déu d’Esplugues que ara fa dos anys en el congrés de Brisbane va ser guardonat per un treball basat en un algoritme que permetia preveure amb anticipació, possibles col·lapses en els serveis d’urgències. 

Tot i que a finals d'aquest mes de gener es tanca el període de recepció dels resums dels treballs o dels pòsters que es vulguin presentar al congrés, i sobre els que el comitè científic decidirà la seva acceptació, es previsible que el termini s’allargui alguns dies més atès el volum de comunicacions que està arribant a l’organització del congrés, molt superior al de altres congressos. Una prova més de les expectatives que aquest 44 Congrés Mundial d’Hospitals que es celebrarà a Barcelona ha generat.    

El programa del Congrés es complementarà amb un seguit d’actes de caire cultural, social i lúdic, amb visites a diferents hospitals de l’entorn de la ciutat de Barcelona. Cal destacar entre altres activitats un concert al Palau de la Música, una recaptació que anirà destinada a la propera Marató de TV3, i d’altres iniciatives com les de de la Fundació del CF Barcelona, amb qüestions relacionades amb el món de l’esport i la salut. Un fet que de ben segur agrairan molts dels assistents al congrés, és que no hi haurà sopar de gala! Encara hi ha temps per inscriure's a preus ordinaris fins el 31 de juliol; a partir d'aquesta data el preu s'encareix.   



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada