dimarts, 28 de gener del 2020

A la tardor, Barcelona acollirà el 44 Congrés Mundial d’Hospitals (I)


Que aquest congrés es desenvolupi a Barcelona ha aixecat molta expectació arreu, fet que fa preveure un èxit d’assistència amb representants dels 5 continents; per això UCH com a entitat organitzadora del congrés vol preparar un esdeveniment que respongui a les expectatives que s’han generat. 
El congrés ha de servir per generar coneixement i per posar en valor el sistema sanitari públic català: en xarxa i centrat en la persona. Sens dubte serà un esdeveniment molt important per a tot el sector, i també per el país, i per això caldrà maximitzar totes les oportunitats que organitzar aquest congrés ens brinda.


UCH es proposa aprofitar el congrés per generar coneixement i parlar de la necessària transformació del sistema de salut per fer front a les noves realitats, i tot això centrat en tres eixos conductors: com mesurem els resultats i el valor del que fem, les persones situades al centre dels canvis del sistema sanitari, i la transformació tecnològica i digital. El contingut tècnic del congrés es veurà complementat amb una agenda de caire cultural   




Roser Fernández és la directora general d'UCH
La Federació Internacional d’Hospitals (IHF) és una associació que acull entitats sanitàries de tot el món amb l’objectiu d’analitzar problemes comuns i aportar solucions. Una de les seves activitats més destacades és el Congrés Mundial d’Hospitals on es reuneixen els directius hospitalaris, les administracions públiques, i les organitzacions sanitàries i proveïdors dels serveis de salut, amb l’objectiu de discutir les directrius que condicionaran les polítiques sanitàries dels països, la gestió dels dispositius sanitaris, les tendències dels sistemes de salut o els problemes derivats del finançament dels serveis sanitaris. Aquest intercanvi multi-disciplinar és molt útil atès que promou el coneixement de les millors pràctiques en la prestació dels serveis de salut i també fomenta l’aprenentatge entre els diferents actors que hi participen.

El congrés de la IHF tenia un caràcter biennal fins a l’any 2015 quan es va celebrar a Chicago. A partir d’aquell any el congrés va esdevenir anual i s’ha celebrat a Durban al 2016, Taipei al 2017, Brisbane al 2018, Masqat a l’any passat i aquest any 2020 es celebrarà a Barcelona. L’organització del congrés es delega per part IHF en el soci local del país que ha aconseguit la nominació per organitzar-lo. UCH va esdevenir “full member” d’IHF a l’any 2016 i al 2017 en la reunió de Brisbane va aconseguir la nominació per organitzar a Barcelona el congrés de l’any 2020. La última vegada que el congrés s’havia celebrat a Europa va ser a l’any 2013 i va tenir lloc a Oslo. 

Organitzar un congrés d’aquesta envergadura comporta molta responsabilitat. Per això la direcció d’UCH encapçalada per la seva directora general Roser Fernández està treballant intensament en la preparació del congrés, procurant lligar tots els detalls i mirant d’oferir un programa atractiu tant des de la vessant tècnica i professional com des d’un punt de vista més lúdic i cultural. Aconseguir que tot estigui a punt i pugui satisfer les expectatives creades requereix que, a banda d’un comitè organitzador potent que presideix Enric Mangas com a president d’UCH i que compta, entre d’altres, amb la presència de la pròpia Roser Fernández i de la Dra. Anna Riera responsable dels assumptes internacionals d’UCH, hi hagi un comitè científic integrat per persones de reconegut prestigi a nivell internacional. Aquest comitè científic està presidit per el Dr. Antoni Trilla, degà de la Facultat de Medicina de la UB i cap de servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic i entre altres destacats membres cal esmentar també al Dr. Josep Tabernero director del VHIO i cap del servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Vall d’Hebron.  

La Dra. Anna Riera té la responsabilitat d'organitzar
 un congrés el màxim d'atractiu per no decebre
 les expectatives que s'han generat
Tot i la importància d’aquests comitès, l’organització d’un esdeveniment d’aquesta envergadura requereix la dedicació d’algú capaç de coordinar tots els aspectes que un congrés d’aquesta importància implica, que tingui tota la informació al seu abast, que disposi de contactes a nivell internacional i sobretot que hi dediqui les 24 hores del dia. En aquest cas UCH ha encarregat aquesta tasca a la Dra. Anna Riera que l’ha assumit a plena dedicació. 

El congrés es celebrarà del 2 al 5 de novembre al Palau de Congressos de Catalunya sota el lema: “People on board: Transforming Healthcare” 

(Continuarà...)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada