dissabte, 9 de maig del 2020

En un acte merament publicitari, la consellera Vergés blanqueja a l’alcaldessa Colau


  

Creen una “oficina de coordinació” entre l’Ajuntament de Barcelona i el departament de Salut amb l’objectiu de coordinar les diferents fases a seguir per el des-confinament dels barcelonins. El plantejament sorprèn, perquè ambdues institucions formen part del Consorci Sanitari de Barcelona, que hauria de ser l’ens encarregat d’aquesta coordinació. Tot plegat fa pensar que en realitat es tracta d’un element de propaganda més, ideat per aquells que tenen entre les seves preocupacions la de vetllar per la imatge dels polítics i blanquejar actuacions reprovables d’utilització de càrrec públic en benefici propi.
En plena pandèmia, amb l’atur a nivells preocupants, amb molts autònoms que s’han quedat sense ingressos, amb barcelonins que tenen dificultats per pagar els lloguers, l’alcaldessa Colau es compra un cotxe valorat en uns 50.000 € pagat amb els diners dels barcelonins, i la consellera Vergés surt a normalitzar la imatge d’una alcaldessa que està demostrant quina és la seva escala de valors, en la que sens dubte, la ètica i la dignitat ocupen les darreres posicions. 
  


     

Els ciutadans veiem amb cert distanciament i menyspreu aquestes maniobres de propaganda política consistents a fer veure que es fan moltes coses, quan en realitat no es fa res de res. La consellera Vergés ha demostrat en aquest episodi de la pandèmia, que ha posat, amb més o menys encert, tota la carn a la graella a l’hora de combatre al coronavirus. Està ben valorada per la societat catalana i la seva actuació compta amb l’acceptació general de la ciutadania. Per contra, l’alcaldessa Colau, a banda d’apujar-se el sou un 40% no fa ni un any, comprar-se un cotxe nou al bell mig de la pandèmia, i voler organitzar un concert als balcons amb una despesa desorbitada, no ha fet absolutament res per defensar la salut dels barcelonins, més enllà de criticar, sempre que li ha estat possible, les mesures adoptades per el govern de la Generalitat.

Ada Colau va arribar a l’alcaldia de Barcelona, després d’una campanya electoral bruta en la que es va dedicar a difamar injustament i sense aportar cap prova a l’alcalde Trias, tot un cavaller de la Barcelona tradicional. Posteriorment s’ha mantingut a l’alcaldia gràcies als vots d’un personatge com Manuel Valls que tots sabem de quin peu calça a l’hora de defensar mínimament els interessos de Barcelona i no diguem els de Catalunya. La Colau alcaldessa, desprestigia la ciutat i en tots els anys de mandat que acumula no ha fet res rellevant ni positiu per Barcelona, a banda de viure com una marquesa; gandula, però marquesa.   

Per tant, és perfectament entenedor que l’alcaldessa Colau necessiti aquesta mena d’actes promocionals, de propaganda, per fer veure que fa alguna cosa per la ciutat, però a la consellera Vergés no li calen aquestes actuacions teatrals per que s’ha guanyat dia a dia el reconeixement ciutadà de treballadora i voluntariosa com poques. Diguem doncs que la consellera ha caigut en la trampa de la gent del gabinet de l’alcaldessa acceptant participar en un acte que més que altre cosa, la desprestigia. Un acte que blanqueja a l’alcaldessa, però embruta la imatge de la consellera.   

La compareixença ha servit de ben poc, atès que el contingut del que es pretén fer, tampoc dona massa de sí., en un tema que ve determinat per el govern espanyol i explicitat en el BOE. L’alcaldessa ha manifestat que “hi ha una voluntat de treballar conjuntament amb l’objectiu de fer un seguiment i actuar coordinadament en el procés de des-confinament” Per la seva banda, la consellera Vergés ha afirmat que “el primer que farem és posar sobre la taula la situació sanitària” i s’ha referit a la mobilitat com un factor de risc per l’expansió de la pandèmia, justificant que era important crear una oficina específica per tractar el cas de Barcelona. Aquesta oficina comptarà amb 8 representants municipals i altres 8 de la Generalitat però en cap cas s’ha explicat de quin pressupost disposa, ni de quines dietes es pagaran, ni d’on sortiran les despeses que es generaran, ni de què servirà tot plegat. Escoltant totes aquestes explicacions un es queda una mica perplex, perquè immediatament sorgeix la pregunta: de què serveix el Consorci Sanitari de Barcelona? 

I la resposta la trobem a la web del mateix CSB:
“El Consorci Sanitari de Barcelona (CSB), ens públic constituït per la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, adscrit al Servei Català de la Salut, exerceix les funcions de regió sanitària a la ciutat de Barcelona; per tant, assumeix les relatives a l’ordenació, planificació, direcció i coordinació de la gestió dels centres, els serveis i els establiments d’atenció sanitària, sociosanitària i de salut pública de l’àmbit territorial de la ciutat de Barcelona.”
Si el CSB té entre les seves funcions l’ordenació, planificació, direcció, i coordinació de la salut pública en l’àmbit territorial de la ciutat de Barcelona, perquè cal crear ara una nova oficina de coordinació? A qui pretenen enredar? 

L'alcaldessa Colau quan encara no disposava de
cotxes d'alta gama comprats amb diners
dels ciutadans de Barcelona   
De fet, el que cal es que el govern català es coordini amb tot el món local, no només amb l’ajuntament de Barcelona, a través de les organitzacions municipalistes, les diputacions, els ajuntaments, i els departaments de la Generalitat que tinguin competències en aquestes matèries, i que es treballi amb l’únic objectiu d’ajudar als ciutadans a superar aquests moments difícils. Operacions de blanqueig d’imatge amb qui des d’una suposada esquerra “progressista” que es desplaça amb cotxes d’alta gama pagats per els ciutadans, i que ha pactat amb una dreta carrinclona i amb iot a Menorca, per mantenir la cadira sense aportar res als ciutadans que paguen els seus capricis, senzillament no toca.   

Fa mal a l’ànima veure tanta irresponsabilitat, tanta frivolitat i tanta incompetència en alguns actors de la comèdia política; no és això pel que els catalans estem lluitant, no és això...  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada