dimecres, 15 de maig del 2019

Amb qui només sap destruir, resulta impossible construir res...


L’equip de la Sra. Colau utilitza la sanitat pública per intentar captar vots, després d’un mandat que ha resultat un autèntic desastre per la ciutat de Barcelona. Ni lloguers socials, ni s’han aturat els desnonaments, el problema dels manters és més accentuat que mai i Barcelona més bruta i més insegura que mai. En quant a la sanitat, sort del departament de Salut que ha pogut mantenir uns serveis sanitaris de qualitat les promeses mai acomplertes de la Sra. Colau i la seva comissionada de Salut Gemma Tarafa  


Després del fracàs en trobar una ubicació adient pel CAP Raval, ara l’equip de l’alcaldessa intenta blanquejar la seva imatge d’absoluta incompetència, manipulant a l’opinió pública, en plena campanya electoral, sobre una futura ubicació de l’Hospital Clínic.



L'alcaldessa Colau 
Que el recinte del millor hospital de Catalunya ha quedat petit és un fet en el que tothom hi està d’acord. Aviat farà tres anys que el llavors conseller de Salut Antoni Comin es va fer ressò de la denúncia que havien dut a terme els professionals del Clínic reclamant  nous espais en els que poder treballar. Comin deia que per mantenir el nivell de qualitat i excel·lència calia un nou edifici, i un cop descartat per petit l’antic espai de la caserna de bombers, si es volia mantenir el Clínic a l’eixample la única opció era el recinte de l’Escola Industrial. Tanmateix aquesta no era una solució immediata. Més enllà de trobar el finançament necessari per la construcció del nou centre, calia trobar nous espais en els que ubicar les activitats que actualment es duen a terme en el recinte de l’Escola Industrial.  

Ara, tot d’una, i en plena campanya electoral per les eleccions municipals, l’Ajuntament de Barcelona es despenja recordant als ciutadans que estan treballant juntament amb el departament de Salut per tirar endavant aquesta proposta que està exactament allà on la va deixar el conseller Comin. La comissionada de Salut de l’Ajuntament  Gemma Tarafa, que més enllà de denunciar falsedats no ha estat capaç en aquest 4 anys de mandat de fer res positiu per a la sanitat dels barcelonins, ha anunciat a bombo i plateret aquesta immensa fal·làcia, amb l’únic objectiu de fer-se propaganda i captar un grapat de vots dels il·lusos que es creuen aquestes mentides.

Això no és fer política; això és enredar a la gent per aconseguir 4 vots. Aquesta manera d’actuar hauria de ser repudiada pels ciutadans que amb els seus vots haurien d’aconseguir expulsar de la política a tota aquesta colla d’ineptes incapaços d’aportar res positiu per la societat de la que viuen. 

Un Ajuntament que ha estat incapaç de trobar una solució adequada per ubicar-hi el CAP Raval, ara vol donar lliçons sobre l’Hospital Clínic del qual sempre han criticat que pugui tenir una línia de finançament complementaria a través de l’exercici controlat d’activitat privada. Un Ajuntament que ha viscut d’esquena a les necessitats dels barcelonins resulta que ara es preocupa per la ubicació d’un hospital que en cas que les previsions del conseller Comin prosperessin podria trigar-se més de 10 anys en fer-se realitat. 

la comissionada Tarafa 
Estem davant d’una manca d’ètica important i això des de diferents vessants: En primer lloc perquè equival a enganyar als ciutadans sobre un fet que encara ningú pot afirmar que es pugui acabar realitzant. En segon lloc perquè aquest anunci es fa al bell mig d’una campanya electoral, sense que abans ni el departament de Salut ni la comissionada de Salut de l’Ajuntament hagin informat que estaven treballant en aquest tema. En tercer lloc, perquè si algun dia això s’acaba fent, el cost d’aquest nou hospital serà assumit per els ciutadans amb els seus impostos i en cap cas per l’Ajuntament de Barcelona, i en quart lloc per la manca absoluta de credibilitat de la Sra. Tarafa. És una vergonya que des de l’administració pública d’una ciutat com Barcelona es tingui una escala de valors tan penosa. Moltes promeses a la ciutadania incomplertes, moltes excuses per justificar la seva inoperància. Desprestigiar al rival polític amb mentides vergonyoses... qui així actua té credibilitat per a fer un hospital Clínic nou?   

Per altre banda, la decisió d’on ubicar eventualment un nou Hospital Clínic serà presa per el departament de Salut i per la propietat i la direcció del Clínic, i una vegada decidit el lloc amb criteris tècnics, i analitzat si aquest lloc és viable, es comunicarà la decisió a l'Ajuntament de Barcelona i es buscarà el consens. Per tant la Sra. Tarafa hauria d’aprendre a callar. Per sort per l’Hospital Clínic, ella mai decidirà quina és la millor ubicació de l’Hospital.        

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada