dijous, 30 d’abril del 2020

Diuen que rectificar és de savis...



...Però quan et veus obligat a rectificar constantment,  és un clar senyal d’incompetència. 

Per enèsima vegada des que va esclatar la crisi de la Covid-19, el govern de Pedro Sánchez es veu obligat a rectificar decisions que proven el grau d’improvisació amb el que actuen. El “donde dije digo, digo, diego” s’ha convertit en norma malgrat que alguns intentin desviar l’atenció cap a altres objectius.


 




Són moltes les rectificacions que el govern de Pedro Sánchez s’ha vist obligat a fer des que va decidir gestionar “en solitari” la crisi del coronavirus. Sense voler ser exhaustiu, aquestes últimes setmanes han canviat de criteri pel que fa a la regulació de les sortides de la mainada, que ja no poden acompanyar als adults al supermercat com havien decidit en un primer moment, o sortir a passejar per franges horàries, acceptant la proposta de la Generalitat, contràriament a com ho havia plantejat inicialment el govern espanyol. També, i de manera excepcional, sembla que acceptaran que en aquelles autonomies que ho justifiquin la unitat territorial de la des-escalada pugui ser en alguns cassos diferent a la província. 

Més enllà dels titubejos del govern espanyol, més enllà dels constants canvis de criteri, més enllà també del sistema de comptar les xifres de morts que no inclouen els que han perdut la vida en residències ni en els seus domicilis, la imatge del govern espanyol presidit per el Sr. Pedro Sánchez a nivell internacional és molt i molt dolenta, fins el punt que el prestigiós diari alemany “Frankfurter Allgemeine” critica la incompetència del president Sánchez a qui acusa de “no tenir cap pla i de crear confusió”.

Aquest titular del diari alemany és del tot encertat i això ho corrobora a Catalunya el CEO, que ha fet pública un enquesta en la que més de la meitat dels catalans creuen que el govern espanyol no sap com resoldre la crisi provocada per la pandèmia. Però no és només a Catalunya on el govern de Pedro Sánchez està sent qüestionat per la manca d’una política clara i una estratègia basada en criteris tècnics. Algun “barón” del PSOE també ha expressat els seus dubtes sobre el pla de des-confinament del president Sánchez, com és el cas del president Javier Lambán de l’Aragó.   

Veient com li comencen a ploure crítiques de moltes bandes, els socialistes i els “podemitas” han començat a moure fitxa per intentar ajudar a recuperar la imatge de Pedro Sánchez, i què millor per aconseguir-ho per repartir llenya al president de la Generalitat Quim Torra. Uns autoanomenats experts en Salut Pública, que en la majoria de cassos han ocupat càrrecs públics mentre manava el PSC a Catalunya han signat un escrit en el que demanen al president Torra que l’abordatge de la crisi de la Covid-19 estigui despolititzat. Aquests ex alts càrrecs del PSC i altres organitzacions satèl·lits que orbiten al seu voltant critiquen al govern de la Generalitat, mitjançant un escrit del que se n’ha fet ressò “El País” com no podia ser d’altre manera... bé, segurament “El Periódico” també hauria resultat un suport publicitari adequat. Prioritzen el sectarisme i el culte a l’incompetent Pedro Sánchez per davant de la realitat que es viu a Catalunya, on el president Torra veu créixer dia a dia la seva valoració com a líder, sobretot per el seu humanisme i la seva dedicació a resoldre els problemes de les persones, front a la frivolitat de Pedro Sánchez, a qui el poder ha embriagat del tot.  

M’agradaria preguntar als signants de l’escrit si algú d’ells dubta que si el govern del Sr. Pedro Sanchez hagués actuat amb contundència, sense titubejos, en el moment que tocava, decretant el confinament total des que se li varen veure les orelles al llop, avui no hi hauria menys morts a Catalunya? És que la resposta és evident, per més socialista que un sigui. Criticar l’acció d’un govern no és “polititzar l’abordatge de la crisi de la Covid-19”, sinó que és un exercici democràtic que només pot molestar a aquells que es creuen democràtics però que en realitat ho són molt poc. I sinó que ho preguntin al Sr. Miquel Iceta o la seva adlàter Eva Garcia que aquests dies han estat molt actius a les xarxes socials criticant l’acció de govern de la Generalitat. No estaria de més que tots aquests personatges pensessin una mica més en el que es necessita a Catalunya per superar la crisi sanitària i per la seva proximitat ideològica amb el Sr. Pedro Sánchez li demanessin que no polititzi més la gestió de la Covid-19 i que retorni a la Generalitat les competències que mai li hauria d’haver pres. Posats a demanar, li podrien demanar també al Sr. Sánchez un finançament més just per a la sanitat catalana...    

I tot això passa mentre a Catalunya el sistema sanitari continua debilitat, els professionals esgotats del gran esforç fet, les UCI sinó plenes gairebé, les llistes d’espera creixent... I el PSC i els seus acòlits defensant la nefasta gestió del ministre Illa i del president Sánchez... “todo en orden mi comandante...”  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada