divendres, 14 de juny del 2019

L’ICS talla de soca-rel les especulacions a Vall d’Hebron: el Dr. Albert Salazar serà el nou gerent


L’actual gerent de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, aporta una formació adient i una experiència en gestió sòlida i consolidada. Tanmateix el fet d’haver estat triat a dit desvirtua el seu nomenament.



Per altre banda, el departament de Salut continua sense donar explicacions mínimament convincents per justificar el cessament del Dr. Vicenç Martínez Ibáñez. Dona la sensació que es vol transmetre un missatge per la via dels fets, una mena d’avís a navegants, en el sentit de qui incomoda al poder, perd el càrrec.           



L’Institut Català de la Salut ha fet públic un comunicat en el que anuncia la substitució del Dr. Vicenç Martínez Ibáñez a la gerència de l’Hospital Vall d’Hebron, en la persona del Dr. Albert Salazar, que actualment és el gerent de l’Hospital de Sant Pau. En la nota l’ICS agraeix la dedicació i les aportacions del Dr. Martínez Ibáñez durant la seva etapa de 5 anys al front del vaixell insígnia de l’ICS.

El Dr. Albert Salazar
D’aquesta manera l’ICS surt al pas de les especulacions que corrien pel sector i en particular a l’Hospital Vall d’Hebron, amb diferents candidats en les quinieles. Tanmateix molts professionals de l’Hospital Vall Universitari Vall d’Hebron no entenen les autèntiques raons que hi ha al darrere d’aquest canvi, i no accepten les explicacions que “off the record” s’han anat donant sobre una nova etapa que cal endegar a l’Hospital. La gent sap perfectament que aquesta no és la raó i que darrere de tot plegat hi ha altres motivacions que ja vaig intentar explicar en l’entrada d'abans d’ahir al blog

El fet que el Dr. Martínez Ibáñez tingui una elevada consideració entre els professionals del sector sanitari encara genera més dubtes sobre les motivacions de la decisió del departament de Salut. Si Vall d’Hebron tenia a un dels millors gestors del sector sanitari públic, quines són les causes que han portat a la seva destitució? Encetar una nova etapa? Segur que aquesta no és la raó. Sigui com sigui, el cert és que el canvi s’ha produït i aquesta vegada, independentment de compartir o no la decisió, si que cal posar en valor l’agilitat de moviments de la gerència de l’ICS. Poques hores després que es conegués la destitució del Dr. Martínez Ibáñez, l’ICS ha anunciat qui serà el seu successor, sense esperar al consell d’administració de l’Institut que es celebrarà el proper 27 de juny. Anticipant-se a l’expansió dels rumors la gerència de l’ICS ha tingut la valentia d’anunciar amb immediatesa el nom del successor. 

Seguint la mala costum de no fer processos de selecció per escollir als millors professionals, l’ICS ha triat al Dr. Albert Salazar, actual gerent de l‘Hospital de la Santa Creu i Sant Pau per responsabilitzar-se d’aquesta suposada nova etapa a Vall d’Hebron. Val a dir que el Dr. Salazar, en els 6 anys que ha estat a l’Hospital de Sant Pau ha aconseguit una fita que semblava molt complicada: ha pacificat un centre que venia de patir uns anys de conflictes continuats entre la direcció del centre i el seu comitè d’empresa. És una valor a considerar. Al marge d’aquest fet, el Dr. Salazar té un currículum molt sòlid. A banda de la seva titulació en Medicina i Cirurgia és diplomat en Direcció de Serveis Integrats de Salut per ESADE i diplomat en Finances per a Directius també a ESADE. Pel que fa a la experiència professional en l’àmbit de la gestió, el Dr. Salazar va ser subdirector mèdic a la Mútua de Terrassa, director mèdic de l’Hospital de Bellvitge, i director assistencial territorial de la Gerència Metropolitana Sud de l’ICS, i posteriorment va fer el salt a l’Hospital de Sant Pau on en una primera etapa va assumir la direcció assistencial, i a l’any 2014 va assumir les responsabilitats de la gerència de la Institució

Malgrat haver estat triat a dit, el perfil professional del Dr. Salazar és bo. Tanmateix les institucions sanitàries i un hospital com Vall d’Hebron exigeixen que la funció gerencial sigui assumida per el millor professional possible. I triar un gerent, sense un procés de selecció no garanteix de cap manera que la persona elegida a dit, tot i presentar un molt bon currículum, sigui el millor candidat possible per assumir la gerència de Vall d’Hebron.

Seria hora que el departament de Salut, que presumeix de transparència, a més de presumir-ne l’exercís. Demostrarien respecte per la professionalització de la gestió i pels gerents, que per merèixer aquesta denominació han de ser-ho i no només semblar-ho. El nou gerent de Sant Pau, també serà triat a dit? 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada