diumenge, 24 de novembre del 2019

“Sanitaris per la República” i “Street Medics” van a la grenya


Dues organitzacions amb objectius semblants haurien d’intentar col·laborar entre elles en lloc de cercar enfrontaments inútils que no porten a res. Aquestes actituds no són pròpies d’organitzacions madures ni serioses.


Un membre de Street Medics va ser detingut ahir per els Mossos d’Esquadra en el tall diari de l’Avinguda Meridiana a Barcelona. Segons es veu en el vídeo adjunt, les raons de la detenció no semblen precisament evidents.        



No fa ni un mes explicava en aquest blog el paper important que “Sanitaris per la República” estaven duent a terme als carrers de Barcelona quan situats entre els manifestants i la línia policial intentaven atendre als ferits fossin del bàndol que fossin. Avui ha aparegut a les xarxes socials (Twitter) que aquesta organització i “Street Medics” han començat a fer-se retrets amb desqualificacions que no tenen cap sentit.

Abans de continuar, cal però explicar qui són els que s’emparen sota el nom de “Street Medics”. Aquesta organització va néixer als anys 60 al Estats Units. Es tracta d’una associació de voluntaris que aglutina a un conjunt de professions mèdiques que assisteixen a manifestacions per facilitar atenció sanitària de primers auxilis. Amb el temps aquesta organització s’ha anat estenent per tot el món i han aparegut molt recentment també a Barcelona, on compten amb uns 80 socis.  

Sanitaris per la República i Street Medics, tenen per tant uns objectius similars, i segurament per això ha aparegut una rivalitat estúpida entre ells que els ha portat a desqualificacions, comunicats, contra comunicats, i en definitiva  a donar una imatge que de ben segur no agrada a cap de les dues organitzacions. Val a dir també que es diferencien per la visió política de les dues organitzacions; mentre Sanitaris per la República, tal com indica el seu nom està clarament orientada a la consecució d’una república, Street Medics sembla que com organització no té una finalitat política definida, més enllà de l’orientació política individual dels seus membres.       

Les desavinences han començat quan membres de Street Medics han acusat a Sanitaris per la República d’estar prèviament assabentats de l’hora en que la guàrdia urbana de Barcelona desallotjaria l’acampada de la Plaça Universitat, i aquesta acusació ha generat un comunicat de resposta per part de Sanitaris de la República en la que s’explica perquè estaven a la plaça moments abans que s’iniciés els desallotjament. 

Sense entrar en els arguments dels uns i dels altres, perquè no porten a res, seria desitjable que els líders de les dues organitzacions es trobessin un dia, fora de l’escalfor que es deriva dels moments en que estan en acció, i llimessin les seves diferències perquè no només no ajuden, sinó que ben al contrari, perjudiquen a les dues organitzacions i també als possibles ferits que puguin resultar de les càrregues de la policia contra el manifestants. Necessitem el treball de les dues organitzacions i segurament si actuessin coordinadament en lloc de lliurement, els resultats per els ciutadans serien encara millors. Una dosi de cordura no els vindria malament.

I aprofitant que el Pisuerga passa per Valladolid, cal explicar l’incident que es va produir ahir en el tall de cada dia de l’avinguda Meridiana a Barcelona, quan un membre de Street Medics va ser detingut per els mossos d’esquadra quan pretenia atendre a un manifestant que necessitava ajuda sanitària. Davant de la indignació dels presents el metge va ser primer identificat i després detingut sense que hagin transcendit els motius de la detenció. Finalment, un dia després de la seva detenció el metge ha estat posat en llibertat però haurà d’anar a judici acusat de “resistència a l’autoritat”. En el vídeo adjunt es pot veure la “resistència” que ofereix...  






           

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada