dimarts, 24 de setembre del 2019

VII Congrés Internacional Dependència i Qualitat de Vida


 
Els dies 29 i 30 d’octubre es celebrarà a l’auditori AXA de Barcelona aquest esdeveniment que té per objectiu aportar solucions als problemes derivats de l’envelliment de les persones  
En el Congrés s’explicaran experiències a nivell internacional d’integració real de sistemes socials i sanitaris d’atenció a les persones grans, amb pluripatologies cròniques i amb un nivell de dependència elevat. 
El Congrés, organitzat per la Fundació Edad&Vida, ofereix un programa amb molts punts d’interès. Es desenvoluparà en dues jornades de matí i tarda i compta amb l’aportació d’experts catalans, estatals i internacionals. Està estructurat en 5 Mòduls temàtics, amb diverses sessions paral·leles i 3 Tallers.


La integració social i sanitària és una necessitat que a Catalunya es constata dia a dia per les disfuncions que apareixen en la pràctica dels serveis socials i que han estat denunciades en múltiples ocasions per ACRA, l’associació patronal que aixopluga a les organitzacions de caire més social-sanitari que treballen a Catalunya.
Tanmateix el sector necessita una revisió, en el sentit que no tothom treballa sota les mateixes premisses. És del tot necessari que l’administració de la Generalitat promogui un sistema d’acreditació de residències socials per tal d’assegurar la qualitat dels serveis prestats.
Aquest VII Congrés ofereix una oportunitat magnífica per discutir de tot plegat       




El Dr. Rafael Bengoa 
La conferència inaugural del Congrés organitzat per la Fundación Edad i Vida anirà a càrrec del Dr. Rafael Bengoa, exconseller de Salut del govern basc, ex consultor del Banc Mundial, ex membre de la OMS entre altres càrrecs i activitats i que en l’actualitat dirigeix la consultora Institute for Health and Strategy del País Basc. En la seva exposició, el Dr. Bengoa exposarà la nova realitat que començarem a viure a partir de l’any vinent quan per primera vegada a la història de la humanitat, viuran un major nombre de persones que superaran els 65 anys, que no pas jovent per sota dels 25 anys. Aquesta realitat implicarà la necessitat de nous tipus de serveis per adaptar els sistema de salut i social a les noves necessitats que se’n derivaran.

L’àmbit de l’atenció domiciliària centrarà el contingut del primer mòdul del congrés que comptarà amb experts de primera línia com per exemple la Sra. Tazim Virani, directora de SE Global al Sanit Elizabeth Health Care a Ontàrio (Canadà) que explicarà com es pretén potenciar una atenció domiciliària de qualitat front a altres patrons insostenibles basats en hospitals i metges.

El Congrés comptarà amb un segon mòdul centrat en “Atenció al final de la vida. Ciutats compassives o cuidadores”. En aquest mòdul no hi podia faltar la veu autoritzada del professor Dr. Xavier Gómez-Batiste, director de l’Observatori Qualy de l’ICO, i director de la Càtedra de Cures Pal·liatives de la Universitat de Vic, entre altres responsabilitats.

També cal assenyalar el contingut del tercer mòdul amb el títol “Millorar la qualitat a l’atenció a les persones grans” moderat per el Dr. Marco Inzitari, director assistencial, de Recerca i de Docència del Parc Sanitari Pere Virgili i president de la Societat Catalana de Geriatria i Gerontologia amb ponents de reconegut prestigi que abordaran els reptes de tenir cura de les persones grans.

El quart mòdul estarà destinat a conèixer diferents experiències internacionals d’atenció integrada i integral, on entre altres experiències es podrà conèixer els sistemes de cures integrals al Regne Unit a Càrrec de Robin Miller i de Rhona Radley. 

El congrés comptarà encara amb un cinquè mòdul destinat a conèixer experiències d’àmbit nacional sobre l’atenció integrada i integral. 

Josep Maria Via és president del comitè
de Programa d'aquest VII Congrés
Mica en mica l’atenció social i sanitària a les persones grans va estructurant-se a casa nostra, i aquest VIIé Congrés n´és una mostra evident. Hi ha reivindicacions pendents com la de la Història Clínica sanitària i social única en la que sembla que s’hi està començant a treballar, però queden encara altres àmbits importants que s’haurien d’abordar per assegurar una atenció de qualitat com és l’acreditació per part de l’administració del centres residencials, o la prestació farmacèutica tal com reclama el Dr. Josep Maria Via president del comitè de Programa d’aquest VII Congrés de Dependència i Qualitat de Vida. Valdrà la pena seguir-ho 

Les persones interessades a assistir a l’esdeveniment poden inscriure’s a la web del Congrés. També des d’aquest enllaç, es pot accedir a la pàgina d’inscripcions del Congrés.    

2 comentaris:

  1. Gràcies Ricard per la teva aportació sobre el Congrés!
    Estic segur que no defraudarà als assistents!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El programa que heu preparat és interessant, la majoria de ponents són molt bons, la temàtica que tracteu és de rabiosa actualitat, resoldre les noves necessitats d’avui i del futur és una obligació. Els reptes que planteja el congrés interpel·len a tot el sector sanitari i social-sanitari. No hi faltaré

      Elimina