dimarts, 3 de setembre del 2019

L’Hospital de Bellvitge estrenarà dins de pocs dies una nova àrea quirúrgica que incorpora les últimes tecnologies


Una fita llargament desitjada per els professionals de l’Hospital de Bellvitge que contribuirà a la millora de la qualitat i eficiència de l’Hospital, i que representa una molt bona notícia per els malalts de l’àrea d’influència de l’Hospital.
Amb la inauguració de l’àrea quirúrgica, només quedarà pendent la posada en funcionament de les noves dependències del servei de Farmàcia a la planta -1 de l’edifici tecno-quirúrgic, prevista per a l’any vinent i de la nova UCI prevista també per l’any vinent o començaments del 2021 com a molt tard. Aquestes actuacions completaran la posada en funcionament íntegra de tot l’edifici tecno-quirúrgic. Allò que semblava una quimera haurà esdevingut realitat. Però hauran passat 8 anys des del final de les obres fins l’ocupació total de les noves dependències.
Ara, la direcció del centre pensa ja en la tercera fase d’ampliació, consistent en la modernització de l’àrea d’hospitalització, i que està pendent de l’aprovació del Pla director, que preveu la construcció d’un nou edifici d’hospitalització. La tradicional torre que defineix el skyline de l’Hospital de Bellvitge concentrarà serveis administratius i altres serveis i dependències de suport a l’activitat assistencial. 
Quan es pot ser protagonista d’un moment com aquest, no es pot desaprofitar l’ambient d’eufòria que es genera entre els professionals i de bon segur aquest posada en funcionament de la nova àrea quirúrgica significarà per l’Hospital de Bellvitge un avenç qualitatiu important. Cap altre hospital de l’Estat disposarà d’unes instal·lacions i uns equipaments tan moderns com aquests.
Enhorabona a la direcció de l’Hospital de Bellvitge que ho ha treballat de valent, enhorabona a tots els professionals de la Institució que podran desenvolupar tot el coneixement de que disposen d'una manera molt més còmoda, i enhorabona també a tots els ciutadans de la zona d’influència de l’Hospital atès que ells també ho podran gaudir si algun dia ho requereixen.          


El quiròfan híbrid d'Angiologia i Cirurgia
Vascular, equipat amb un ÀngioTAC amb la
seva pròpia taula quirúgica que substitueix
a les taules convencionals 
L’edifici tecno-quirúrgic de l’Hospital de Bellvitge conegut com a segona fase de l’ampliació de l’Hospital entrarà en funcionament dins de pocs dies amb la inauguració  de la nova Àrea quirúrgica, de les més modernes d’Europa, que incorpora tecnologies d’última generació. Es tracta de 24 nous quiròfans pensats per incrementar la seguretat dels malalts i  dissenyats per facilitar la feina dels professionals. D’aquests 24 quiròfans, 3 d’ells són quiròfans híbrids que possibiliten dins de la mateixa sala l’acte quirúrgic i les proves d’imatge. Aquests 24 quiròfans venen a afegir-se als 7 quiròfans de cirurgia major ambulatòria, inaugurats ja fa dos anys, i que configuren en total una Àrea quirúrgica dotada amb  31 quiròfans. Fora d’aquesta nova àrea quirúrgica només hi quedaran els dos quiròfans d’oftalmologia inaugurats fa poc, i que estan ubicats a la planta baixa de la torre, on abans hi havia l’antic servei d’urgències de l‘Hospital que també va ser traslladat a l’edifici tecno-quirúrgic aviat farà 5 anys.

Es tracta d’una àrea quirúrgica molt espaiosa i estructurada molt racionalment, amb tecnologies d’última generació, fet que permet que un 60% dels quiròfans siguin  polivalents; seran gestionats segons criteris clínics de llista d’espera. Tots els quiròfans estan equipats amb torretes quirúrgiques, càmeres, ordinadors quirúrgics i sistemes tecnològics varis, i entre ells un innovador sistema d’integració de senyals que permet accedir des d’una pantalla tàctil,  a les dades mèdiques i proves diagnòstiques del pacient, segmentar les imatges en 3 D, visualitzar diferents imatges alhora, emmagatzemar-les o enviar-les per exemple a la sala de formació o a la sala d’actes de l’Hospital., i fins i tot permet realitzar retransmissions d’àudio i vídeo a l’exterior.  

Dels 31 quiròfans, 3 seran quiròfans híbrids, destinats un a Neurocirurgia un altre a cirurgia de raquis; tots dos incorporen un TAC intra-operatori. El tercer quiròfan híbrid estarà destinat a Angiologia i Cirurgia vascular i incorpora un ÀngioTAC. Tot plegat possibilita abordar noves tècniques molt més precises amb millors resultats per als pacients. Altres 9 quiròfans estaran destinats a cirurgies d’alta complexitat i dos d’ells són robotitzats i estan equipats amb la tecnologia Da Vinci. No cal dir que la cirurgia robòtica aporta nombrosos beneficis per als malalts atès que permeten una estada hospitalària més curta, produeix menys molèsties i dolor post quirúrgic, menys pèrdua de sang i una recuperació molt més ràpida. El nou bloc quirúrgic compta amb una unitat de reanimació post-anestèsica amb 22 punts d‘assistència on s’atendrà als malalts abans de ser enviats a les plantes d’hospitalització. Tot plegat ha de permetre a l’Hospital reduir les seves llistes d’espera quirúrgiques, reconduir l’índex de substitució de la cirurgia sense ingrés, i assolir la xifra de 21.300 intervencions a l’any incloent la cirurgia major ambulatòria.  

Aquests dies la direcció de l’Hospital ha dut a terme una intensa campanya per donar a conèixer les noves instal·lacions als professionals, a les associacions de veïns, a organitzacions sanitàries i a consistoris de la seva zona d’influència i tothom ha coincidit a senyalar la necessitat d’aquests noves instal·lacions, la tecnologia punta que incorporen, i els beneficis per a la salut dels ciutadans que se’n derivaran de la seva posada en funcionament.      

Tanmateix l’Hospital de Bellvitge viurà un efecte colateral molt important a conseqüència de la posada en funcionament de l’edifici tecno-quirúrgic que generarà un ambient positiu, i els resultats encara seran millors que els esperats. No és el mateix treballar en un clima laboral positiu que estar immersos en la queixa constant, i l’ànim dels professionals es contagia d’aquests nous impulsos derivats de treballar en millors condicions. Evidentment, sempre hi haurà els que sempre es queixen... 

No seria correcte acabar aquest escrit sense tenir unes paraules de reconeixement per l’equip directiu del centre. Tant per l’actual, encapçalat per la Dra. Montse Figuerola, com l’anterior, dirigit per el Dr. Toni Andreu. Sense la seva dedicació i constància la total posada en funcionament de l’edifici tecno-quirúrgic encara no tindria data de finalització... Felicitats a tost per la feina ben feta.   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada