dijous, 30 de juliol del 2015

Llum verda a l’activitat privada al Clínic: la Inspecció no detecta irregularitats


I ara qui repara el danys morals i a la imatge dels professionals del Clínic que alguns polítics i entitats afins els han ocasionat?


Cal exigir dimissions a tots aquells que des dels seus altaveus socials han estat propagant  falòrnies sense cap fonament.



Va ser al mes de febrer quan al Parlament de Catalunya, alguns partits polítics fent un seguiment merament tàctic d’una iniciativa de la Diputada Carme Pérez de Ciutadans, van aconseguir fer aprovar una resolució en la que s’instava al Departament de Salut a aturar i investigar la pràctica assistencial privada que es duia a terme a BarnaClínic. La diputada Pérez va fer un seguit d’acusacions elevades de to contra la pràctica privada a l’Hospital Clínic i contra els professionals que hi participaven. Aquestes acusacions van ser corejades amb entusiasme per altres partits de la cambra catalana com ara ICV, ERC, PPC o la CUP, sense cap prova, sense cap denúncia de cap ciutadà, i per tant amb la clara voluntat política de desgastar al govern català, desprestigiar al Departament de Salut, i generar encara més tensió contra el conseller de Salut que ha hagut d’aguantar el que no està escrit en base a allò que va posar de moda l’expresident Pujol en la seva compareixença al Parlament: “el diuen, diuen... diuen”. No cal dir que la premsa escrita es va fer ressò de la situació i alguns diaris, no només se’n van fer ressò, sinó que a més van contribuir descaradament a inflar el globus.

Ja al maig, un jutjat de Barcelona va fallar a favor de BarnaClínic en una demanda interposada per la patronal de les clíniques privades ACES, en la que acusava a BarnaClínic de competència deslleial i d’utilitzar recursos públics (humans i materials) en la seva activitat privada. En la sentència s’establia que l’activitat de BarnaClínic en cap cas suposava cap mena de competència deslleial i que l’activitat pública i la privada estaven suficientment diferenciades, fet que comportava que no hi havia transvasaments de recursos públics per fer activitat privada. Per altre banda, unes setmanes abans, els metges del Clínic es van sentir atacats en la seva professionalitat per aquella resolució del Parlament, i això els va portar a tenir que demanar empara a la presidenta del Parlament, a través del col·legi de metges.

Avui, el diari La Vanguardia, i només aquest, publicava la notícia que he destacat a l’encapçalament d’aquest escrit, i que resumidament ve a dir que no s’ha observat cap mena d’irregularitat en la pràctica privada de BarnaClínic.

Per tot plegat ara cal exigir responsabilitats, però en sentit contrari a les que s’havien exigit fins ara. La Diputada Carme Pérez va arribar a dir que “BarnaClínic és un escàndol i cal aclarir si està en una situació de frau o no, per que està clar que hi han algunes irregularitats”. En un país democràtic, amb diputats que respectin els valors d’una societat moderna en la que la ètica sigui la norma i no l’excepció, ara la Sra. Pérez i tots els diputats que li van donar suport, haurien de demanar excuses. I haurien d’excusar-se en primer lloc, davant dels professionals del Clínic als que varen ofendre sense cap mena de raó. En segon lloc haurien d’excusar-se davant de tot el sector sanitari, al que han acusat de corrupteles i irregularitats vàries amb resultats (salvant el cas INNOVA pendent de judici) que tampoc confirmen aquesta suposada corrupció de la sanitat catalana, i en tercer lloc haurien de disculpar-se davant de la ciutadania doncs ha quedat abastament  provat que tot aquell guirigall que es va organitzar al Parlament tenia una finalitat exclusivament política i que en cap cas perseguia el bé per a la societat civil. Tot plegat demostra d’una manera clara com alguns polítics d’aquest país estan subordinant els interessos de la ciutadania als seus interessos personals i/o polítics, i això, agradi o no agradi és deshonest. Recordo una frase d’un aprenent de polític que en el seu intent de guanyar adeptes deia “on són els nostres diners Sr. Mas” en clara al·lusió als suposats robatoris i negocis que es feien a la sanitat pública. Doncs bé, jo ara demano a l’estil d’aquell personatge “on és la dignitat d’aquells que han estat acusant a la sanitat pública de corrupció? Ara callen?”

No puc acabar aquest escrit sense referir-me al diari “El País” que en la seva edició catalana sempre informa puntualment i en la mateixa direcció negativa de qualsevol notícia que apareix que pot ser utilitzada per tacar la imatge del govern de la Generalitat. Doncs bé, avui no he estat capaç de trobar en les seves pàgines la més mínima informació sobre aquest informe de la Inspecció que allibera definitivament a BarnaClínic de qualsevol sospita de corrupció o d’irregularitats


www.rbaestudisiprojectes.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada