dimarts, 13 de maig del 2014

Pere Vallribera ha deixat la gerència del Consorci Sanitari de Terrassa

La sanitat catalana perd amb Pere Vallreibera un bon  professional de la gestió


El Consell de Govern del Consorci de Terrassa ha nomenat Ignasi Riera com a substitut i sembla que ha valorat més el coneixement de la institució i l’ascendent sobre els professionals del Consorci, que l’experiència en gestió



Ignasi Riera, fins ara director assistencial del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), ha estat nomenat nou director gerent de l’entitat, en una recent sessió del Consell de Govern d’aquesta entitat. Recordem que el CST està integrat per la Generalitat, l’Ajuntament de Terrassa i la Fundació Sant Llàtzer.

Pere Vallribera és el nou director gerent de la Clínica
Rotger de Palma de Mallorca 
El Dr. Riera, ha estat amb anterioritat Adjunt a la Direcció Mèdica del RACC fins a l’any 2006 en que es va incorporar a Badalona Serveis Assistencials, en qualitat de Coordinador del Servei d’Urgències i Emergències Mèdiques. Va ingressar a al CST a l’any 2010 per coordinar les diferents àrees assistencials del Consorci i ràpidament va ser nomenat director assistencial del mateix fins que el passat dilluns 28 d’abril el consell de govern del CST el va nomenar gerent de la institució. En principi sembla que el Dr. Riera pensa donar continuïtat al projecte assistencial del CST tot i que sense fer grans canvis vol donar més intensitat a alguns dels que s’havien iniciat pel seu predecessor. Creu que queda un cert esforç a fer en l’àmbit de la despesa farmacèutica   

La Clínica Rotger de Palma de Mallorca 
El Dr. Riera substitueix a Pere Vallribera, que ha estat 11 anys al front del consorci i que ha presentat voluntàriament la seva dimissió per iniciar una nova etapa professional. El Dr. Vallribera té una trajectòria professional molt coneguda pels bons resultats assolits. Va iniciar la seva trajectòria a l’ICS, al servei d’hospitals, i ha estat gerent de l’Hospital d’Igualada, de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva on va fusionar serveis duplicats entres els hospitals de Calella i Blanes, i on va introduir un canvi cultural important en aquests centres. Posteriorment al CST ha desenvolupat una tasca molt positiva. Recordem que al Vallès Occidental hi ha tres centres importants: la Mútua de Terrassa, el Consorci sanitari del Parc Taulí de Sabadell i el propi CST. El Consorci Sanitari de Terrassa era una mica la ventafocs d’aquest conjunt assistencial, i en Pere Vallribera ha estat capaç de situar al CST a l’alçada dels altres dos centres, havent esdevingut un centre de referència en el territori. Tant de bo el nomenament sigui positiu per la institució. Tanmateix potser aquest nomenament al Dr. Riera li ha vingut una mica massa aviat.

També hi cap un altre consideració, aquesta relativa a una major col·laboració entre els Consorci del Parc Taulí i el de Terrassa, i en aquest cas potser un perfil professional com el del Dr. Riera podria convenir millor per fer-ho factible, i més tenint en compte que el gerent del Parc Taulí deu estar també a prop de la seva jubilació. Cal temps per veure com va evolucionant tot plegat.

El Dr. Ignasi Riera, substitueix a Pere Vallribera
en la gerència del CST
Sigui com sigui, en aquesta ocasió la dimissió de Pere Vallribera ha estat tractada amb la màxima confidencialitat, cosa que no va succeir ara fa gairebé any i mig quan al gener del 2013 es va filtrar que el Dr. Vallribera deixava el CST per incorporar-se a Sagesa a Reus, i per culpa d’aquella filtració al final es va malmetre la possibilitat del canvi. El cert és que aquella situació va crear una certa sensació d’interinitat atès que hi havia qui creia que després d’aquell intent fallit, en Pere Vallribera acabaria un dia o altre marxant del CST. Onze anys són molts anys, i a vegades els canvis professionals són bons, tant pel professional com per les institucions. Després d’alguns intents posteriors a aquells fets de deixar el CST, finalment en Pere Vallrireba ha trobat un projecte suficientment engrescador des del punt de vista professional.   

La nova destinació d’en Pere Vallribera és la clínica Rotger de Palma de Mallorca. Es tracta d’un centre privat que porta temps duent a terme un procés  d’expansió en l’àmbit de la medicina privada de Ses Illes. És una institució valorada i estimada pels mallorquins. Val a dir que l’elecció que han fet en la figura de Pere Vallribera és una decisió encertada vist des de la seva perspectiva. No tinc gens clar en canvi que la marxa del Dr. Vallribera a Mallorca sigui positiva per la sanitat catalana. És cert que ningú és imprescindible, però també és cert que a Catalunya hi ha algunes gerències que necessiten recanvis urgents. I perdre un bon gestor, quan aquests no abunden a casa nostra, no em sembla que sigui massa positiu. Li desitjo molts èxits i bons resultats al Dr. Vallribera en aquesta nova etapa profesisonal, i també al seu substitut a Terrassa, tot i que cal reconèixer que li han deixat el llistó molt alt. Molt d'encert a tots dos.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada