dimecres, 23 de desembre del 2020

Venen eleccions: cal aconseguir vots encara que sigui enredant maliciosament a la gent


 
El departament de Salut ha anunciat la construcció d’un nou Hospital dins del que és l’Àrea Metropolitana Nord, situat entre les poblacions de Montcada i Reixac i Ripollet. El cost previst de l’obra es situa al voltant dels 50 milions d’€.
Aquest nou Hospital, que el departament de Salut situa a 5 anys vista, ve a afegir-se a una llarga llista de nous compromisos de construcció de dispositius assistencials, dels que ningú sap d’on sortiran els diners per a fer-los possibles.
Tot plegat forma part d’una acció de propaganda preelectoral, amb l’objectiu d’aconseguir vots de cara a les properes eleccions. Passades aquestes eleccions ningú se’n recordarà durant anys d’aquestes promeses de les que no hi ha capacitat econòmica per poder-les satisfer si es té en consideració la llarga llista de compromisos adquirits per la consellera Vergés a l’hora de construir nous equipaments. 




Venen eleccions i a Salut ja ha començat la precampanya. És l’hora de les falses promeses; és el que hi ha, i aquesta és lamentablement, la manera de fer “política” d’alguns.
Encara recordo l’hospital que al 2010, els socialistes van anunciar que es construiria a Cerdanyola, que fins i tot tenia nom, Hospital Ernest Lluch s’havia de dir, i que lamentablement mai ha vist la llum. Ara sembla que mantenen el nom, i li canvien la ubicació. Són unes noves eleccions... 10 anys més tard!    
Quan el punt de partida és l’engany, tot el que ve després estarà contaminat per aquest engany; per tant, credibilitat zero per els que prometen allò que saben sobradament que no acompliran. Com els nous CAP que departament de Salut i Ajuntament de Barcelona s'han "compromès" a construir. Una vergonya més d'un sistema prostituït pels mateixos que ens governen. No n'hi ha un pam de net.  



L’Hospital Trueta de Girona, El Campus Vall d’Hebron i un nou l’Hospital Clínic tots dos a Barcelona, la 3ª Fase de l’Hospital de Bellvitge, el Joan XXII a Tarragona, l’Hospital de Calella, l’Hospital de Palamós, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, el Pius Hospital de Valls, són llocs en els que el departament de Salut s’ha compromès a construir-hi nous equipaments sanitaris. El conjunt dels compromisos adquirits supera sens dubte els 1.000 milions d’€, i ara s’hi afegeix una nova promesa electoral amb un cost d’altres 50 milions d’€. D’on sortirà tot aquest dineral? Ni en un  horitzó de 20 anys, sent independents, el departament de Salut seria capaç d’assumir aquesta inversió. 


Fa tan sols 15 dies el departament de Salut anunciava un acord amb l’alcaldessa de Calella, per ampliar l’Hospital Sant Jaume d’aquesta localitat. Ja llavors va semblar un anunci fet amb una perspectiva purament electoral, però ara, 15 dies més tard el departament de Salut ens torna a regalar una notícia lamentable perquè només busca guanyar vots sabent a més que és del tot impossible complir el compromís que acaben d’adquirir. Aquesta manera d’actuar només es pot qualificar de deshonesta.  


El 29 de novembre vaig publicar una entrada al blog titulada “Venen eleccions i la hipocresia d’alguns polítics pren embranzida”. Avui hi hauria d’afegir a més, que aquests polítics són deshonestos perquè saben perfectament que aquestes promeses no es poden complir. Saben que van enganyar als habitants de Calella i ara han enganyat als del Vallès Occidental. No construiran en aquests propers 5 anys, cap d’aquests equipaments, ni molts altres de la llarga llista de compromisos que han adquirit. Tenir “trilers” de la política d’aquest nivell és un greu problema per qualsevol país i una burla dels que presumeixen de transparència. 

 

Fa anys, les campanyes electorals anaven plenes inauguracions i primeres pedres. Per això la Junta Electoral Central va establir una sèrie de prohibicions que són efectives des del dia que es convoquen les eleccions fins el dia en que oficialment comença la campanya electoral. Entre aquestes prohibicions hi figura aquesta: 

“Tampoc es poden exposar els assoliments o fites aconseguides per part dels governs, ni publicar projectes que es vulguin realitzar, ni utilitzar imatges o expressions coincidents amb la campanya electoral d'alguna candidatura ni usar els mitjans o xarxes locals en algun d'aquests sentits”

 

Per tant, l’anunci del departament de Salut de construir un nou hospital al Vallès Occidental ha arribat molts pocs dies abans que el vicepresident Aragonès convoqués formalment les eleccions per el 14 de  febrer proper. Des de l’anunci de Salut, a la convocatòria formal d’eleccions, han passat només tres dies. Legalment no hi ha res a dir, però èticament és un fet reprovable. I ho és perquè aquesta mena de promeses constitueixen un element essencial a l‘hora que els ciutadans vagin formant la seva voluntat a l’hora d’anar a votar. Per això deia més amunt que aquesta manera d’actuar és deshonesta. 


La consellera Vergés, l'alcaldessa Colau
i Gemma Tarafa: tres demòcrates
de "tota la vida"   

El que és impropi de persones honestes, és que l'Ajuntament de Barcelona i el departament de Salut, prioritzin el seu desvergonyiment polític per sobre de l'esperit de les normatives. Mentre l'anunci de l'Hospital Ernest LLuch entrava per poc dins del marge legal, l'anunci sobre la construcció de nous Centre d'Atenció Primària a la ciutat de Barcelona és escandalós, atès que ha estat fet el mateix dia que el vicepresident Aragonès signava la convocatòria d'eleccions. Tot un exemple de la qualitat democràtica dels que ens governen a la ciutat i al departament de Salut. Uns autèntics "trilers" de la política     


Vergonya els hauria de fer a les Colau, Tarafa, Comella, Vergés i companyia. Una pràctica més pròpia de dictadures centre-americanes que d'un país occidental pretesament democràtic.       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada