dilluns, 16 de març del 2020

Pedro Sánchez aplica un nou 155 encobert contra la sanitat catalana, la seguretat i els transports.


La sanitat catalana, els mossos d’esquadra i els transport passen a ser competència del govern espanyol que amb la frase “L'autoritat competent en tot el territori espanyol és el govern espanyol" demostra la seva incompetència, embolcallant-se en la bandera nacional, invocant la unitat, i actuant tard i malament contra el coronavirus. 
Un president del govern espanyol, pressionat pels seus socis de govern, per els barons del seu partit i per l’oposició que es situa en mode patriòtic adoptant mesures re-centralitzadores, desoint la veu dels experts i no prenent mesures efectives contra el virus que continua campant per tots els racons de la geografia de l’Estat espanyol.
Mentre tant, a casa nostra, la consellera de Salut Alba Vergés anuncia a bombo i plateret, que aquesta mateixa setmana començarà un assaig clínic? en alguns hospitals catalans per combatre el coronavirus, i que segons la consellera pot aportar dades en 21 dies. Seria bo que els màxims responsables del departament fossin cautelosos a l’hora de difondre determinades informacions que massa sovint acaben sent paper mullat. No és massa apropiat vendre la pell de l’ós abans de caçar-lo...  
Amb aquests lideratges polítics, anem bé per anar a Sants...






Aquesta és la propaganda oficial del govern
espanyol, sense cap indicació
preventiva sobre la malaltia
Desoint l’opinió dels experts i l’evidència científica, el president del govern espanyol Pedro Sánchez, menysté a països com la Xina, Itàlia, Alemanya, Lituània, Polònia, Eslovàquia, Txèquia i Dinamarca entre altres, a l’afirmar que “el virus no entén de territoris”, com excusa a la negativa del seu govern al confinament de Catalunya tal com li havia demanat el president Torra, tancant les “fronteres” catalanes al transport marítim, aeri i terrestre. En canvi el president Sánchez, si permet que ciutadans irresponsables de Madrid continuïn exportant el virus a València, Andalusia i Catalunya entre altres comunitats autònomes, sense tancar Madrid tal com se li han demanat des d’instàncies europees, atesa la caòtica gestió de la crisi del coronavirus a la capital d’Espanya. Els països esmentats més amunt han tancat les seves fronteres a causa del coronavirus, llevat de Xina i Itàlia que varen confinar diferents regions del seu territori.

En un context de barbaritats continuades, el president Pedro Sánchez demostra la seva incompetència i falta de criteri a l’hora de prendre decisions. En primer lloc, permetent que a la reunió extraordinària del consell de ministres d’ahir hi assistís en persona el vicepresident Pablo Iglesias que estant en quarantena per el positiu de la seva dona, es va presentar a la Moncloa com aquell que res. Però és que la pròpia muller del Sr. Sánchez també va donar positiu per coronavirus i ell, tot i així, va presidir el consell de ministres, va fer una compareixença pública, i va estar en contacte amb quantitat de persones quan de fet havia de restar reclòs també en quarantena. Només per aquests fets, les mesures preses ahir pel consell de ministres es desacrediten per si mateixes. Quin exemples de donar a la ciutadania... Quins màxims dirigents té el país... Anem  ben arreglats amb aquesta colla.

Pel que fa a Catalunya, i en concret al sector sanitari, les decisions que hagi de prendre el departament de Salut hauran de supeditar-se al que decideixi el Sr. Salvador Illa, ministre de sanitat, i que de sanitat no en sap un borrall. Ni en sap un borrall, ni tan sols coneix la sanitat catalana. Salvador Illa és un home de partit, d’aquells que s’han passat la vida ensabonant als seus superiors, i acceptant fer tots els papers de l’auca quan el partit li ha demanat. Ara l’han “premiat” donant-li una cartera de ministre que li ve molt gran. El que és cert és que el departament de Salut està molt més preparat i en millors condicions d’actuar a Catalunya, atès el seu coneixement de la realitat de cada un dels centres del SISCAT que no pas el ministerio, que no en sap res de res. És tot un insult al sentit comú que aquells que han estat incapaços de posar ordre al caos sanitari que està vivint Madrid, ara vulguin alliçonar als de “provincias”, sobretot quan aquests en algunes comunitats com Catalunya estan fent les coses raonablement bé.

Un aparcament a la sierra madrilenya aquest cap
de setmana. Una imatge val més que mil paraules 
Tanmateix, no tot és lloable a casa nostra. Ahir mateix al programa FAQs de TV3, la consellera de Salut es va passar de frenada quan va anunciar que amb caràcter immediat començaria en algun dels nostres hospitals un assaig clínic (per dir-ho amb la seves paraules) consistent a administrar un antiretroviral als malalts infectats pel virus per disminuir la seva càrrega vírica i que deixin d’actuar com agents transmissors. També s’administrarà als contactes dels pacients infectats per intentar que aquests no desenvolupin la malaltia. Tant de bo això funcioni, però la consellera hauria de saber, que anunciar aquestes coses sense estar segurs del resultat final contribueix a generar falses expectatives entre els ciutadans i això no és bo, ni és seriós. 

En definitiva, Madrid aborda la crisi mitjançant una política propagandista buida de rigor científic, i Catalunya ho vol fer des de la seriositat, d'acord als plantejaments cientííics, avalats internacionalment per combatre el coronavirus. Resultat, "aquí no se mueve nadie" i per tant un 155 encobert. Democràcia de la bona...    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada