divendres, 20 de març del 2020

Com si fossin conills, Pedro Sánchez es treu milions d’€ del barret


La frivolitat del president del govern espanyol arriba a uns límits intolerables en qui s’ha erigit a si mateix, com autoritat màxima a Catalunya, també en matèria sanitària, gràcies al Real Decreto de proclamació de l'estat d'alarma, a través del ministre Illa, que encara no s’ha assabentat massa bé del que té entre mans.
La requisa de material sanitari a Catalunya, per destinar-lo a centres sanitaris de Madrid, així com la insultant decisió de destinar els 30 milions per la recerca d’una vacuna contra el coronavirus també exclusivament a centres de recerca de la capital, o el material sanitari que la Xina ha regalat a l’Estat espanyol, i que per no ser menys s’envia de nou a hospitals madrilenys, no són més que exemples lamentables d’una política sectària, erràtica, sense fonaments científics, guiada només per la testosterona i una visió localista i provinciana de la realitat. Aquest personatge no és digne de presidir ni l’Estat espanyol, ni tan sols una comunitat de veïns atès que només afavoriria als veïns del seu replà. 
Definitivament, passarà a la història per haver sigut el causant, amb les seves decisions errònies, d’un empitjorament dels efectes de la crisi del coronavirus a casa nostra.  





Pedro Sánchez és aquell personatge que segons Miquel Iceta ens havia de salvar. Recorden aquell “Pedro... líbranos...” doncs Déu ni do... No només no ens lliura del coronavirus sinó que a més denega que la Generalitat pugui prendre les mesures que els experts i científics recomanen de confinar a la gent en els seus domicilis i evitar que la lliure circulació de persones entre comunitats pugui generar encara més contagis. No content amb això ordena requisar material sanitari a Catalunya per enviar-lo a centres sanitaris madrilenys, sense que li caigui la cara de vergonya. El mateix succeeix amb el material sanitari que la Xina ha regalat a España que també estarà destinat molt majoritàriament als centres sanitaris de Madrid. Quelcom de similar es planteja l’Agència Espanyola del Medicament amb els fàrmacs antiretrovirals, no fos cas que l’experiment de l’Hospital Germans Trias de Badalona tingués èxit...    

Resulta també punyent el greuge que aquest govern ha causat als científics i recercadors catalans doncs entre les mesures preses per el Sr. Pedro Sánchez, hi ha 30 milions d’€ destinats a investigar la vacuna contra el coronavirus, només per a centres madrilenys com el Consell Superior d’Investigacions Científiques o l’Institut de Salut Carlos III, obviant que la millor recerca en ciències de la salut es fa a Catalunya. Una nova patacada de qui hauria de ser exemple de equitat i justícia en la presa de decisions. A l’hora d’anar a votar els catalans haurem de tenir memòria de totes aquestes actuacions del Sr. Sánchez. Com també haurem de recordar als que des del PP varen buidar la guardiola de les pensions per ajudar a la banca. Ineptes no, lo següent... 

Tanmateix, el pitjor de tot són les requises de material sanitari que s’estan duent a terme per la guàrdia civil atès que això no només deixa sense protecció als ciutadans, sinó sobretot als professionals sanitaris que s’estan jugant cada dia la seva salut atenent a la població, sense les proteccions que haurien de tenir al seu abast. Qui atendrà als malalts si els sanitaris no poden fer la seva feina? Per això són especialment punyents les manifestacions dels líders de determinats partits polítics (PSC i Comuns) que intenten desviar l’atenció de la ciutadania cap a altres qüestions passant per alt les errades de tota mena que el govern de coalició espanyol està duent a terme. La crisi del coronavirus ens ha atrapat en un moment en que el govern espanyol no té nivell per assumir aquesta batalla.      

El Sr. Sánchez va prometre una dotació extraordinària pel sistema de salut espanyol de 3.800 milions d’€. La pregunta és, d’on sortiran els diners Sr. Sánchez? Quin joc de mans ens farà aquesta vegada, per què amb l’endeutament colossal de les finances de l’Estat, sembla que deu ser força difícil trobar 3.000 milions extres. Com s’ho farà? D’on sortiran? Sota quin criteri es repartiran? Quants en vindran a Catalunya? Quan?  

Com que els 3.800 milions d’€ no existeixen per enlloc, és inútil fer preguntes; totes les respostes que ens donin serien una enganyifa absoluta. És més, coneixent una mica com “funciona” el finançament de les comunitats autònomes, no tinc cap dubte en afirmar que els diners que haurien de venir a Catalunya no vindran mai. Ja trobaran la manera de dir que “donde dije digo... digo Diego..” I per acabar-ho d’adobar, el ministre Illa, que encara ni s’ha assabentat del que té entre mans, rebla el clau de la burla als ciutadans dient que hi haurà altres 210 milions extres per la sanitat. Vinga treure conills del barret... com els agrada fer comèdia... Pallassades no, solucions !!! 


   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada