dimarts, 2 de juliol del 2013

Es reprenen les compareixences al Parlament




La comissió d’investigació de la sanitat, es torna  a reunir després de la festivitat de Sant Joan



En aquesta represa de l’activitat de la comissió, després que el dilluns passat festivitat de Sant Joan no hi hagués sessió, han comparegut el Sr.  Baldomero Rovira interventor de l’Ajuntament de Reus, el Sr.  Jaume Renyer Secretari de l’Ajuntament de Reus, i el Sr.  Carles Pellicer Alcalde actual de la ciutat. S’ha de dir que en els tres cassos es tracta de compareixences voluntàries; és a dir, cap dels compareixents ha estat convocat per la comissió d’investigació sinó que han demanat comparèixer voluntàriament, i aquesta petició els va ser acceptada


El Sr. Baldomero Rovira, interventor de
l'Ajuntament de Reus
Les compareixences no han tingut un excessiu interès. Tant l’interventor com el Secretari de l’ajuntament han defensat la seva feina, i en algun cas en el que se’ls hauria pogut atribuir alguna responsabilitat s’han agafat a la manca de mitjans humans. Només l’interventor ha esmentat que hauria elaborat uns 60 informes que havia fet arribar a l’anterior alcalde Sr., Lluís Miquel Pérez relatius a irregularitats diverses a INNOVA.

De les explicacions donades ha sorprès que l’interventor hagi manifestat que el projecte del nou hospital es va adjudicar quan les obres s’estaven acabant, i per tant li ha sobtat molt que en aquestes condicions l’obra s’hagi tancat amb una petita desviació, atès que quan es va adjudicar l’obra ja es sabia el cost final de la mateixa.   Per la seva banda, el Sr., Renyer secretari de l’ajuntament ha reconegut irregularitats en la contractació d’alguns contractes de serveis.

El Sr. Jaume Renyer, Secretari de l'Ajuntament de Reus
Tal com ja va passar fa ara 15 dies, tant l’interventor com el secretari de l’ajuntament s’han negat a respondre determinades preguntes dels diputats, relacionades amb el Sr. Carles Manté i el Sr. Jorge Batesteza,  sota l’excusa que estan sota el secret del sumari que s’està instruint als jutjats. No cal dir que les feines d’intervenció i secretari de qualsevol ajuntament són sobretot de caràcter legalista però també administrativistes. En aquest sentit m’ha fet gràcia sentir que en algun moment algun diputat ha parlat d’una certa lentitud en els tasques administratives, i el Sr. Interventor hagi contestat que potser si, però que era degut al “rigor” amb que treballen. 

Segons el Sr. Pellicer, actual alcalde de la ciutat, l’idea inicial d’INNOVA que consistia a fer de paraigües de les empreses municipals, com a holding empresarial, era bona però al seu criteri, mica en mica la seva pròpia dimensió la va obligar a modificar l’esperit fundacional inicial i és quan van començar a aparèixer els problemes. El pròpi ajuntament de Reus en va perdre el control com a conseqüència d'aquest problema de dimensió excessiva. Tanmateix el Sr. Pellicer ha valorat positivament la professionalitat del Sr. Josep Prat  i ha dit que “Prat feia el que els dirigents polítics ordenaven...”. També ha assegurat la continuïtat d’INNOVA però sota uns plantejaments empresarials diferents.

Com en compareixences anteriors he trobat a faltar la més mínima autocrítica sobre les dimensions excessives del nou Hospital de Reus. Sincerament, i tal com vaig dir fa uns dies, el fet de voler amagar que l'Hospital està molt sobredimensionat, fins el punt que no se sap ben bé que fer en moltes de les seves dependències buides, desacredita a la classe política.

El Sr. Carles Pellicer alcalde actual de Reus
Les compareixences d’avui han continuat posant de manifest que la majoria de diputats ja tenen les seves conclusions elaborades, i en tot cas aprofiten les compareixences per intentar trobar una frase o una idea, que treta fora de context,  els permeti reforçar els seus plantejaments preestablerts.  És curiós observar que en general continua sent evident el desconeixement dels temes del que fan gala alguns senyors diputats, i també es veu molt el llautó a aquells que en lloc d’intentar esbrinar els fets, el que fan és donar per obvies les seves afirmacions sense cap argument sòlid que les sostingui. Amb polítics així, aquest país no anirà massa lluny.

I això sense deixar de banda els diputats que continuen tocant el violí...Pel proper dilluns, hi han anunciades 5 compareixences més en jornada de matí i tarda. Seguirem informant 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada