divendres, 22 de gener del 2021

El blog fa 10 anys

Ahir 21 de gener va fer exactament 10 anys que publicava la primera entrada del blog. En concret va ser una entrada titulada “El govern dels millors”. Un govern recent constituït després de les eleccions celebrades el 28 de novembre de l’any 2010. Deu anys mes tard estem davant d’unes noves eleccions que no sabem si es podran celebrar quan el govern català havia decidit, o bé, serà de nou la justícia qui determinarà la data electoral. 


Sigui com sigui, i després de tot el que han donat de si aquests deu anys tant per les qüestions sanitàries, algunes recollides en el blog, com d’activitat política a Catalunya que tots hem viscut, es pot afirmar que aquesta dècada 2010-2020 tindrà un espai destacat en la història d’aquest país. Estem davant d’una dècada que ha comportat entre altres coses, que la justícia hagi processat 3 presidents de la Generalitat, que el govern espanyol hagi destituït al govern de Catalunya, que la guàrdia civil i la policia nacional hagin atonyinat a molts catalans, que s’hagi retirat la condició de diputat a persones que havien guanyat aquesta condició mercès el vot popular, que tinguem líders polítics a les presons i d’altres en el exili, que fins i tot ens diguin quan hem de votar... i ja només els falta dir-nos a qui volen que votem. 
 



Fa uns mesos havia anunciat que en complir-se els 10 anys del blog, deixaria d’atabalar-vos amb els meus escrits, atès que cada dia em costa més estar al dia de tot el que succeeix en el sector sanitari. Tanmateix, i davant la incertesa de la data de les eleccions, i del seu resultat, m’esperaré a conèixer qui les acaba guanyant i quin és el govern que en resulta. D’aquesta manera tancaré el cercle del primer post publicat sobre el govern que s’acabava de constituir, amb el govern que es pugui formar després de celebrades aquestes incertes eleccions. La vida del blog per tant, haurà recollit allò més significatiu del sector sanitari, de nou govern a nou govern, amb 10 anys pel mig. 
En aquests deu anys d’existència el blog ha experimentat dues etapes de creixement diferenciades. La primera que es va allargar fins el 2015, quan el blog mica en mica es va anar donant a conèixer dins del sector, i sobretot la segona, l’any 2017, quan amb el conseller Comin al front del departament de Salut, les idees i les activitats fluïen de manera incessant, fet que donava lloc a un intens debat d’opinions respecte al que s’estava fent. Ara malauradament estem en una època gris. Del blog, però també del departament de Salut. Un departament sense iniciatives, que va a remolc de la pandèmia, però que més enllà de la lluita contra la Covid-19, en aquesta legislatura no ha aportat absolutament res positiu al sistema sanitari català. Això si, aquesta ha estat la legislatura amb més vagues des que Catalunya va rebre les competències en salut. Sens dubte, l’època més empobrida de la sanitat catalana. Ni idees, ni iniciatives, ni evidentment cap solució.  
 
Així doncs, encara queda blog per unes quantes setmanes. Fins que també ho decideix la justícia, atès que la meva intenció és continuar fins que tinguem un nou govern a la Generalitat, i això depèn del dia que el TSJC decideixi quan s’han de celebrar les eleccions: el 14F? El 30M? Si les coses segueixen així, amb la justícia decidint tots els esdeveniments importants del país, potser si que algun dia caldrà plantejar-se que també hauríem d’escollir als jutges, atès que així, la seva ideologia hauria estat triada per elecció d’una majoria de ciutadans. En canvi ara, com que no els podem elegir, sembla que impera entre la judicatura una única ideologia que políticament enllaça amb un passat que, ai las, semblava llunyà. Contra Catalunya i els catalans tot s’hi val, i sinó que els hi preguntin als ciutadans bascos i gallecs que varen poder aplaçar sense cap problema les seves respectives eleccions. 

Tanmateix, i fins que estigui constituït el nou govern català, i el departament de Salut estigui ja configurat, disminuiré la freqüència de les entrades al blog. Fins ara, gairebé dia si, dia no, publicava una nova entrada. A partir d’ara, i fins a l’últim dia de blog, aquesta freqüència es reduirà. El meu distanciament del dia del sector, no em permet identificar aquells temes que preocupen realment al sector i als seus gestors, i que són d’actualitat. Per tant, em limitaré a escriure sobre qüestions en les que es pugui opinar sense necessitat d’estar al bell mig del problema. Es perd autenticitat, és cert, però potser es guanya objectivitat. 
 
Vull agrair a tots els que seguiu el blog la vostra fidelitat. Han estat 10 anys molt intensos.  Moltes gràcies.         

3 comentaris:

  1. Felicitats pel Bloc, 10 anys dia si día no, son una pila. El trobare a faltar. Jo tambe noto els anys de distancia del sector. Una abraçada. Lluís

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies per aquests deu anys d'excel·lents comentaris sobre el sector. Tots sabem que el temps és implacable, però sempre ens quedaran les teves encertades opinions. Reitero, gràcies per l’esforç que has fet per a tots. Salut!!

    ResponElimina