dissabte, 2 de gener del 2021

Residències: els familiars dels residents no hi poden anar amb la freqüència que voldrien, però en canvi, els governants poden anar-hi quan els ve en gana, ni que no hi tinguin família.


Quan un dirigent creu estar per sobre del bé i del mal, quan algú es creu amb més drets que els altres, quan et dona la sensació que tot t’està permès és quan es cau en els errors més grans: El propi departament de Salut incompleix les normes d’accés a les residències d’avis, i en una actuació propagandista de cara a les properes eleccions es “fan la foto” de la vergonya. Cap respecte per les famílies  i els residents i només afany de protagonisme.    


I tot per quatre vots, que fins i tot s'els podrien girar en contra. Quin menyspreu a la salut de les persones... són les misèries de la política. En un país que té dirigents d'aquest nivell, què podria anar pitjor? 
Realment resulta preocupant donar un cop d'ull al món de la política, i salvant les excepcions, que d'haver-n'hi n'hi ha, fa feredat constatar a mans de qui hem posat el país; sembla mentida que això sigui possible.      





 

Fa pocs dies que ha arribat a Catalunya la primera vacuna contra el coronavirus. I fa pocs dies també s’ha subministrat la primera dosi a una ciutadana catalana. Va ser a la residència pública La Feixa Llarga “Laia González” de l’Hospitalet de Llobregat. I l’encarregada de rebre-la va ser una senyora de 89 anys. 

 

L’arribada d’aquestes primeres dosis de vacunes ha estat tot un espectacle: a Madrid la varen rebre envoltada de la bandera espanyola i l’escut patri, i en canvi a Catalunya l’escenografia va ser diferent. En lloc del tipus de propaganda triada pels de “una, grande y libre” es va preferir una actuació més nostrada. Els nostres dirigents varen voler fer-se la foto, en busca del vot, atès que ben aviat toquen eleccions autonòmiques.

En el moment d’efectuar-se la visita a la senyora que acabava de ser vacunada, segons la normativa vigent, aquell dia només la podien visitar simultàniament 3 familiars com a màxim. Només a la foto distribuïda per el propi departament de Salut es compten 6 persones envoltant a la senyora vacunada i cap d’ells és familiar. Perquè les pròpies autoritats sanitàries es salten les normatives? On és l’exemplaritat que tots els dirigents haurien de donar? Només pel fet d’aconseguir quatre vots, es permeten posar en risc la vida de les persones? 

 

Aquesta manera d’actuar desacredita a qualsevol persona que tingui aspiracions de governar un país i al mateix temps li manlleva tota autoritat pública. Per aconseguir una foto, i la posterior publicitat que s’hi dona, posen en risc la vida dels ciutadans. Sembla mentida !

 

Sembla que quan venen eleccions els polítics es posen especialment nerviosos, i encara més si les enquestes internes no els són tan propícies com a ells els agradaria, i és en aquestes circumstàncies quan cometen els errors més estrepitosos. Segur que si el Sr. Pere Aragonès i el seu seguici, s’haguessin aturat una moment a avaluar els pros i els contres del que anaven a fer, haurien vist clarament que un acte publicitari com aquest, en ple període preelectoral, els podria causar més perjudicis que guanys a les seves expectatives electorals. Però com que estan preocupats perquè veuen que l’avantatge amb que partien tot just fa unes setmanes cada vagada és més curta, comencen a posar-se nerviosos i perden els papers.

 

Val a dir que aquesta davallada en les preferències electorals de la ciutadania, està motivada entre altres causes per una gestió molt deficient en l’àmbit de les residències socials. Just el dispositiu triat per el Sr. Aragonès per muntar el seu espectacle publicitari. Unes residències que degut a la pèssima gestió del departament de Treball i en particular del conseller El Homrani, han vist com molts i molts avis es contagiaven de la Covid-19, i masses d’ells fins i tot perdien la vida.


Certament no es pot dir que la gestió de la pandèmia en els departaments de la Generalitat gestionats per ERC (Sanitat, Treball, i Educació) hagi estat un èxit, sinó que ha estat molt més a prop del fracàs que no pas de l’èxit. Precisament per aquesta mala gestió es va haver de traspassar la dependència de les residències socials des de Treball a Salut. Les residències a Catalunya han viscut un autèntic drama. 


Amb tot aquests antecedents sobta que qui vol ser president de la Generalitat, hagi triat precisament una residència social per anar-se a fer la foto. Ben mirat és una foto que se li gira en contra al Sr. Aragonès perquè sobretot, a nivell de residències socials, pitjor no es podia fer. 



              

             

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada