dimarts, 26 de gener del 2021

Pocavergonyes i vacunes

 

Recordo que quan les primeres vacunes de la Covid-19 van arribar a Espanya, els cossos i forces de seguretat de l’Estat varen muntar el seu show particular escortant el transport de les vacunes des de l’avió que les havia dut, fins a un magatzem de Guadalajara, on s’havien de custodiar zelosament. Setmanes més tard hem sabut que de fet, l’exèrcit i la guàrdia civil, el que pretenien era assegurar-se les dosis necessàries per vacunar fraudulentament als seus alts comandaments. 



El frau afecta també a la classe política: alcaldes, consellers autonòmics i altres alts càrrecs s’han saltat la cua per vacunar-se ells i les seves famílies abans del que els hauria tocat. També algun alt representant de l’església catòlica ha demostrat com s’entén el respecte al proïsme per part d’alguns. Tot un exemple del que són les misèries humanes. 
Els cassos que han saltat a l’opinió pública representen només la punta de l‘iceberg del que realment està passant a tot l’Estat, gràcies la absoluta desorganització del ministeri de Sanitat, incapaç de controlar el procés d’administració de les vacunes. I per a més inri, al ministre Salvador Illa, màxim responsable de tot aquest desgavell, ens el volen encolomar de president de la Generalitat. 
El gran encobridor d’aquest frau a la societat és el propi govern espanyol, que es nega a dir quins i quants han estat els militars indegudament vacunats.      

 

 

Fa tan sols uns dies explicava en el blog que l’alcalde i un regidor de Riudoms (Baix Camp), així com parents d’algunes infermeres de les Terres de l’Ebre, havien estat vacunats fraudulentament a Catalunya. També havia succeït quelcom de similar en un geriàtric de Valdemoro (Madrid).


Malauradament la cadena de persones sense valors ni dignitat, no s’ha acabat amb aquests cassos citats, sinó que ha crescut de manera significativa aquests últims dies. Primer va ser el conseller de Salut de Múrcia (PP) qui s’havia saltat el protocol de vacunació fent-se vacunar ell i a la seva dona. A aquest cas el van seguir quatre alcaldes socialistes, tres del País Valencià i un quart d’Andalusia que trencant el protocol establert van rebre la primera dosi de la vacuna. I la llista segueix... El conseller de Salut de Ceuta o el penúltim cas conegut que ha estat la consellera de Salut del Cabildo de La Palma, una de les illes menys poblades de les Illes Canàries, així com el bisbe de Ciutat de Mallorca. 

 

Tanmateix el que ha fet saltar totes les alarmes ha estat el cas del Cap de l’Estat Major de la Defensa (JEMAD), que ha hagut que presentar la seva dimissió després de transcendir a l’opinió pública que tant ell com altres alts càrrecs de l’exercit havien rebut la primera dosi de la vacuna. Pel mateix motiu, el ministre Marlaska ha cessat a un alt comandament de la guàrdia civil que també estava involucrat en aquesta pràctica impròpia d’un servidor públic. Com en una pel·lícula de Berlanga, polítics, militars i capellans són els grans tramposos de l’Estat espanyol. Val a dir que en els cas dels militars, amb el vergonyós afegitó d’un govern espanyol que empara als tramposos i es nega a donar el nom i el nombre de tots els militars que s’han vacunat saltant-se impunement tots els protocols de vacunació.

       

De fet, aquesta manera d’actuar és com un altre pandèmia que s’ha estès entre els alts funcionaris de l’Estat, i curiosament tots ells ofereixen excuses similars. Ho han fet per evitar que es malmetessin les dosis que restaven dins de les ampolletes ja utilitzades. Fins avui, la punta de l’iceberg senyala diferents autonomies on aquestes pràctiques ha estat denunciades: Catalunya, Madrid, Astúries, Andalusia, Murcia, Ceuta, Aragó, Castella i Lleó, Extremadura, País Valencià, Illes Canàries... Déu ni do els angelets que tenim distribuïts per tota la pell de brau.

 

Ara, es presenta un dilema ètic. Què passarà amb les segones dosis de tots aquests personatges? Sabem que la vacuna no és efectiva si 21 dies després d’haver rebut la primera dosi, no se n’administra una segona. Què farà el “ministerio” amb totes aquestes persones que han “robat” una primera dosi? Els administrarà la segona? I si el “ministerio” mira cap a un altre cantó, que faran els governs autonòmics afectats?


Personalment no m’agradaria que aquesta primera dosi que els han administrat es perdi i no serveixi per a res. Per tant, jo els administraria una segona dosi, però els faria pagar una multa molt quantiosa per que se’n recordin tota la vida que en un moment de la seva existència van demostrar la seva baixesa i el seu nul nivell moral, malmetent de manera molt bruta el respecte i els drets dels seus conciutadans.  

 

Polítics, militars i capellans són els primers que haurien de donar exemple, i són precisament els primers a desobeir les normes segons la seva conveniència, i després, alguns, tenen la cara dura de venir-nos a explicar la seva vocació de servei públic.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada