dijous, 28 de gener del 2021

El virus no entén ni de polítics, ni de consellers, ni d’alts càrrecs...

La consellera Alba Vergés roman en quarantena, després d’haver resultat ser contacte estret d’una persona contagiada amb la Covid-19. A conseqüència d’això, la consellera resta confinada a casa seva, a Igualada, fins dilluns vinent quan haurà vençut el termini de deu dies, en el supòsit, desitgem-ho, que resulti negativa a les proves que se li aniran fent. Segons ha transcendit, el seu estat de salut és bo. Tant de bo, tot plegat no passi d’un ensurt.


 

El primer membre del govern de la Generalitat que va contreure la Covid-19 va ser el conseller d’Economia i vicepresident del govern Pere Aragonès. Pocs dies més tard va ser el mateix president de la Generalitat Quim Torra qui queia víctima del virus. També van contraure la malaltia el conseller de Treball, Chakir el Homrani, al conseller de Territori i Sostenibilitat Damià Calvet, i al de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. A aquesta llarga llista cal afegir-hi al Dr. Josep Maria Argimon, gerent de l’ICS i Secretari de la Agència de Salut Pública que també va patir la malaltia, de la que afortunadament tots ells s’han recuperat. Ara podria haver-li tocat a la consellera de Salut Alba Vergés, que es troba bé de salut però confinada en el seu domicili en espera que les proves confirmin que no pateix la malaltia.


El nombre de contagis diaris a Catalunya es manté des de fa dies per sobre dels 3.000. Avui s’hi han afegit altres 3.070 persones a la xifra de contagis, fet que eleva a un total de gairebé 500.000 el nombre de persones infectades en pràcticament 11 mesos i que ha comportat uns 19.000 morts aproximadament. A dia d’avui a les UCI dels hospitals catalans ja hi tornen a haver més de 700 malalts afectats per la Covid-19. Són xifres molt preocupants, que no permeten albirar un horitzó de normalitat malgrat la vacuna. Una vacuna que comporta incerteses, no tant pel que fa a la seva efectivitat sinó sobretot per poder ser administrades a la gent en els terminis previstos, atesos els retards en l’entrega que els laboratoris han anunciat.  

 

Tanmateix en aquest país continuen passant coses difícils d’entendre. Malgrat que la mobilitat és el major perill que correm els ciutadans a l’hora de contraure la malaltia, la justícia, de manera incomprensible, manté les eleccions el 14F, el dia que hem sabut que el fiscal en cap de l’Audiència de Castelló s’ha vacunat d’estranquis. També resulta inconcebible que el govern català permeti que es trenqui el confinament municipal per que qui ho vulgui pugui assistir a mítings polítics durant la campanya electoral sota l’excusa que la participació política és un dret fonamental. Sincerament, que es contraposi aquest dret “fonamental” al dret a la vida em sembla francament intolerable, i impropi de gent amb tres dits de front. On és el seny català? 

 

Tornant a la consellera Vergés, el seu confinament a Igualada hauria de servir d’exemple a tota aquesta colla de ximplets que es salten les quarantenes quan els convé, posant en risc la salut dels seus veïns i amics. Quan el sistema sanitari et posa en quarantena aquesta s’ha d’acomplir amb tot el rigor. No fer-ho comporta que afavorim de la propagació del virus, al que com és sabut li encanta que els humans tinguem molta mobilitat; així ell es va reproduint amb tota facilitat. Per això que la consellera Vergés es quedi a casa, és un exemple a seguir. Tant de bo que totes les persones en quarantena fessin com ella.    


Des del blog en més d’una ocasió he estat crític amb la consellera Vergés. He discrepat d’algunes de les mesures preses i d’altres no preses, de coses dites però també de determinats silencis,  i també he tingut diferències de caràcter polític. Tampoc m'ha agradat que a l'hora de conformar el seu equip hagi confiat més en un carnet de partit que no pas en la professionalitat i els coneixements de la persona triada. Val a dir però, que davant la malaltia tots som del mateix equip. Desitjo que tot plegat no vagi més enllà d’un ensurt. Molta força consellera, cuidat, i torna aviat.  Salut !      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada