dimarts, 15 d’octubre del 2019

Una sentència en clau de revenja


Avui no és dia de masses paraules; la democràcia està de dol. I en conseqüència el món de la sanitat també. Hem conegut la dura i injusta sentència del Tribunal Suprem contra els líders independentistes catalans, acusats de sedició i en alguns cassos, a més, de malversació. Cadascú, tant si és independentista com si no, té la seva opinió dels fets que varen succeir entre l’1 de setembre i l’1 de novembre de 2017, i per tant no cal insistir en la manca de proporcionalitat entre aquell conjunt de fets i aquestes sentències.


Els diferents actors del sistema sanitari s’han posicionat davant aquesta sentència, i per tant la seva veu és la nostra veu; la del sector; la dels demòcrates; la de la gent que rebutja la violència i reclama un diàleg que l'Estat espanyol i els seus poders formals i fàctics ens neguen.


Aquests són uns fragments de les diferents posicions:


MC es mostra consternat per la condemna als processats per l’1-O i en reclama l’alliberament

La solució al conflicte que es viu a Catalunya només pot passar pel diàleg polític

Només el diàleg i l'acord poden ajudar a superar el conflicte i recuperar la normalitat del país

La Junta de Govern del CoMB s’adhereix al manifest de LaFede.cat davant la sentència del Procés dictada pel Tribunal Suprem

Com a patronal de referència del sector de l'assistència a la gent gran de Catalunya, considera que la sentència dictada avui no servirà per solucionar el conflicte polític que es viu a Catalunya

COIB:
Sembla que el Consell d’Infermeres de Catalunya també s’adhereix, igual que el CoMB al manifest de diferents entitats sobre la sentència als líders independentistes. 

En la mateixa línia d’adhesió a aquest manifest s’ha posicionat la Junta de govern del Col·legi de Metges de Girona, la del Col·legi de Psicologia de Catalunya, la de Terapeutes Ocupacionals de Catalunya, la de Treball Social, entre moltes altres organitzacions.

Us deixo amb unes quantes frases de dos grans líders socials:

Mahatma Gandhi:
La violència és la por als ideals dels demés.
La força no prové de la capacitat física, ve d’una voluntat indomable. 

Matin Luther King:
Allò que s’obté amb violència només es pot mantenir amb  violència. 
La llibertat mai te l’atorgarà voluntàriament el teu opressor; cal que qui està sent oprimit l’exigeixi.
No oblideu mai, que tot el que va fer Hitler a Alemanya, era legal.
La violència crea més problemes socials que els que resol.

Amb la tristesa que es desprèn de veure a uns compatriotes empresonats per un fets que no mereixen aquest càstig injust, només cal desitjar que la veritat acabi imposant la seva força per sobre dels relats inventats, tergiversats, i convenientment manipulats per produir una sentència que més sembla una revenja contra un poble que ha gosat desafiar la voluntat del que es creu l'amo i senyor.     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada