diumenge, 27 d’octubre del 2019

La dignitat dels directius de l’Hospital de Sant Pau, una ofensa per el president Pedro Sánchez


Pedro Sánchez titlla a la direcció de l’Hospital de funcionaris públics, quan es tracta de personal laboral, que varen mantenir una actitud coherent davant la clara discriminació que va dur a terme el president del govern espanyol en funcions, visitant només a persones ferides pertanyents a les forces policials espanyoles.



Pedro Sánchez es va queixar que la dona del policia ferit no havia rebut cap trucada ni cap empara de la Generalitat, quan ell en cap cas es va disculpar davant les 4 persones que han perdut un ull i la resta de ferits que hi ha hagut .


Pedro Sánchez va veure com el seu ego quedava profundament afectat el dia de la seva recent visita a l’Hospital de Sant Pau. Això de què ningú de  l’equip directiu el rebés va afectar profundament la seva personalitat tan narcisista, fins el punt que ha comès l’immens error de criticar públicament la plantofada institucional que va rebre. En cap cas ha volgut reflexionar ni fer la més mínima autocrítica al voltant de la seva decisió de visitar només als policies espanyols i no a tots el ferits. Aquesta discriminació, aquesta manca de tacte polític, el desacredita com a persona, com a dirigent polític i com a home d’Estat. Ha actuat amb una prepotència pròpia d’un pelacanyes amb uniforme de general. 
En declaracions a la televisió privada (La Sexta) ha dit literalment què "No em va rebre ni la direcció de l'hospital. Vaig sentir vergonya que uns funcionaris públics no fossin capaços de rebre al president". Un president que evidentment no és un president de tothom sinó només dels unionistes, com si ser independentista fos una xacra social. Un  president del govern espanyol que menysprea i abdica del 48% de la societat catalana.
Un president espanyol tan contradictori que en canvi li exigeix al president Torra que faci el que ell no ha fet, dient-li que abans de parlar amb ell, que truqui als policies ferits en els aldarulls, quan ell ha estat incapaç de demanar disculpes a les 4 persones que han perdut un ull per culpa de les accions violentes de la policia espanyola i de les quals ningú ha demanat perdó, o de visitar als independentistes hospitalitzats també al mateix hospital de Sant Pau. 
Aquesta manera tan sectària d’actuar del president espanyol, no guarda cap relació amb la manera de fer del sistema sanitari català, on tothom és atès, parli com parli, porti o no uniforme i sigui quin sigui aquest uniforme. Un sistema sanitari públic, universal, accessible i equitatiu, que no discrimina ningú per cap motiu i encara menys pel seu pensament polític. El Sr. Pedro Sánchez en canvi és un president en funcions d’un govern que discrimina l’independentisme, la llibertat d’expressió i la de reunió si ens atenem a la seva visita a Sant Pau i la seva acceptació d’una sentència que en interpretació de molts lletrats posa en risc  les llibertats esmentades.
Per altre banda, el Sr Pedro Sánchez demostra un desconeixement important de la realitat de la sanitat pública catalana. Al considerar a l’equip directiu de l’Hospital de Sant Pau com a funcionaris públics, així com als metges i altre personal que varen participar en la protesta per la seva presència al recinte hospitalari, demostra que no ha entès res de com està constituïda la xarxa sanitària pública a Catalunya. L’Hospital de Sant Pau avui és una fundació privada sense ànim de lucre, i els seus treballadors (i també els directius) són personal laboral i en cap cas funcionaris públics.
La consellera de Salut Alba Vergés també ha intervingut en la polèmica recordant en una intervenció al Parlament de Catalunya que el nostre sistema sanitari atén a tothom, sense discriminacions; no com fa el Sr. Pedro Sánchez que només va a visitar “als seus”. La consellera Vergés en un altre àmbit també ha denunciat que la comitiva del president Sánchez va entrar a l’Hospital de Sant Pau per l’entrada d’Urgències, col·lapsant amb els seus vehicles l’entrada i sortida d’ambulàncies amb el risc per la salut de les persones que això va comportar, i lluint dins del recinte hospitalari subfusells amenaçadors des de l’interior d’un dels vehicles de la comitiva del president. Unes formes  inacceptables al segle XXI en un país que es diu democràtic. 
La presència del Sr. Pedro Sánchez als hospitals catalans, ha estat rebutjada no només per una part del personal dels centres sinó que també ha provocat reaccions externes, i en aquest sentit cal ressaltar la d’un metge a Twitter, que referint-se a Pedro Sánchez ha dit:
“Hola @sanchezcastejon sóc metge intensivista i com a tal et dedicaria totes les hores, tots els meus coneixements, tots els meus esforços, en salvar-te la vida. Com a ciutadà deixa'm dir-te que em repugnes per covard, per mentider, per com tractes el poble de Catalunya... Amen”



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada