dimarts, 22 d’octubre del 2019

Hospital de Sant Pau: lliçó de dignitat

El president en funcions Pedro Sánchez, en una visita llampec a Barcelona acudeix als Hospitals del Sagrat Cor i Sant Pau de Barcelona només per visitar a policies espanyols ferits en les batusses d’aquests dies.



Els ciutadans presents en aquests hospitals juntament amb treballadors dels centres sanitaris han increpat amb xiulets  i crits de ”llibertat presos polítics”  al president en funcions del govern espanyol quan aquest ha visitat els policies ferits. La direcció de l’Hospital de Sant Pau, ni tan sols ha rebut formalment al Sr. Pedro Sánchez  en estimar que es tractava d’una visita purament privada, atès que només estava interessat en visitar a una part dels ferits (policies espanyols ingressats en el centre). 



Ahir dilluns, el president en funcions del govern espanyol Sr. Pedro Sánchez, va visitar Barcelona i en un  “vist i no vist” va visitar la comissaria de la policia nacional de Via Laietana i els hospitals del Sagrat Cor i Sant Pau, en els que hi havia hospitalitzats membres dels cossos policials espanyols; també hi havia hospitalitzats ciutadans ferits en els aldarulls i els enfrontaments amb les forces de seguretat i algun membre de la policia autonòmica. Aquests altres ferits no formaven part dels interessos del president espanyol.  

En la seva visita a Barcelona el Sr. Pedro Sánchez no va tenir temps per trobar-se amb el president català Quim Torra, tot i que aquest li havia demanat en diverses ocasions mantenir una trobada i poder parlar. Tampoc va tenir temps per disculpar-se per la brutalitat emprada per les forces de seguretat a l’hora de reprimir als manifestants, ni per dedicar unes paraules de suport a les víctimes de la violència policial. Una violència que tampoc va ser condemnada per el govern espanyol tal com ja va succeir l’1-O. 

Però una cosa és l’arrogància dels mandataris espanyols i l’altre la capacitat de la gent d’adonar-se de qui és qui. Per això, a l’Hospital Sagrat Cor i a l’Hospital de Sant Pau, treballadors del centres i visitants van increpar al president Sánchez amb xiulets i crits de “llibertat presos polítics”, mentre aquest recorria a gran velocitat les dependències hospitalàries. Una actitud espontània que reflecteix molt clarament l’estat d’ànim de la població farta ja de tanta ineptitud i tanta incompetència en uns governants que no estan fent res per facilitar la vida a la gent. A destacar la dignitat mostrada per l’equip directiu de l’Hospital de Sant Pau, que no va voler retre cap mena de rebuda oficial al president Sánchez, considerant que aquest efectuava una visita de caràcter privat al centre sanitari atès que només volia visitar als ferits del cossos policials espanyols. Pel que ha transcendit sembla que al Sr. Sánchez el va acompanyar en el seu recorregut per l’Hospital, només una persona del departament de comunicació del centre hospitalari.  

Aquests fets, que són molt significatius dels malestar dels ciutadans de Catalunya vers els polítics, van voler ser aprofitats el líder de Ciutadans Albert Ribera, qui sinó! per denunciar a les xarxes socials que als hospitals catalans hi havia “sanitarios poniendo la ideologia por encima del servicio público”. Aquesta enèsima barbaritat d’aquest talibà de l’espanyolisme, va ser contestat ràpidament per la consellera de Salut Alba Vergés que també per les xarxes socials li va retreure que qüestionés a uns professionals sanitaris que a Catalunya atenen a tothom sense discriminar ningú, i no com fan altres que només es preocupen dels seus, en una clara al·lusió alla visita llampec del president Sánchez.

Tot plegat és el trist resultat de renunciar a la política fent que la Justícia resolgui allò que els polítics han estat incapaços de solucionar. I com que les resolucions judicials, a ulls d’una majoria de ciutadans no són justes, tot plegat s’ha convertit en un problema social greu que ha derivat en enfrontaments entre les forces de seguretat i una ciutadania indignada. Afortunadament, el sistema sanitari català ha mostrat la seva maduresa, la seva professionalitat i la seva abnegada actitud democràtica assegurant la millor assistència sanitària possible per a tothom, des del SEM, passant per tots els dispositius assistencials que han acollit persones ferides d’una o de l’altre banda.

Cal agrair a la direcció de l’Hospital de Sant Pau la seva dignitat. Em sento representat per aquestes persones i per aquestes actituds. Gràcies !  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada