dissabte, 27 d’octubre del 2018

Els guardons TOP-20 del 2018


14 Hospitals catalans aconsegueixen guardons en el programa TOP-20 d’IASIST, sobre un total de 39 hospitals.



Aquest any 2018, destaca l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per haver aconseguit la distinció en l’àrea de Gestió Hospitalària Global, i en les àrees específiques de l’aparell Digestiu i de la Dona. Felicitats a la gent de ponent.    



Com cada any IASIST ha celebrat la seva conferència anual a Madrid en la que s’han entregat el guardons als hospitals TOP-20 de l’any 2018 en les seves diferents categories. Ha estat aquest 24 d’octubre passat a la sala d’actes del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Madrid.

Joana Rodríguez directora assistencial de l'Hospital
Sant Bernabé de Berga recollint el guardó amb
que el seu hospital ha estat reconegut  
Cal recordar que IASIST, en aquests moments, ha passat a mans de la companyia americana IQVIA. Aquesta companyia és el resultat de la fusió entre IMS Health y Quintiles. IQVIA és un proveïdor líder a nivell mundial de serveis d’informació, solucions tecnològiques innovadores i investigació que es centra en l’ús de dades i la ciència per ajudar als seus clients del sector salut a trobar les millors solucions per als seus pacients. La Companyia compta aproximadament amb 55.000 treballadors repartits per tot el món. 

Aquest any el guardons han avaluat la Gestió Hospitalària Global, i les vuit àrees específiques següents: Àrea del sistema nerviós, Àrea de l’aparell Respiratori, Àrea del Cor, Àrea de l’aparell Digestiu, Àrea del sistema Múscul-esquelètic, Àrea del Ronyó i les Vies Urinàries, Àrea de la Dona, i l’Àrea d’Atenció al pacient crític. Hi han participat un total de 140 hospitals dels quals un 66% pertanyen a la xarxa sanitària pública i un 34% a la sanitat privada.   

Han estat guardonats un total de 39 Hospitals, pertanyents a les set comunitats autònomes següents: Canàries, Castella i Lleó, Catalunya, Madrid, Múrcia, País Basc i València. Em referiré exclusivament als resultats obtinguts per els Hospitals catalans: han obtingut guardons 14 dels nostres hospitals, per tant els hospitals catalans s’han endut quasi el 36% dels guardons. 

En Gestió Hospitalària Global, han obtingut guardó els hospitals Arnau de Vilanova de Lleida, l’Hospital de Campdevànol, l’Hospital de Viladecans, la Clínica Corachan, l’Hospital Clínic de Barcelona, l’Hospital de Sant Joan de Déu (Esplugues), El Parc Sanitari de Sant Joan de Déu (Sant Boi), l’Hospital del Vendrell, l’Hospital Sant Bernabé de Berga, i l’Hospital d’Igualada (Consorci Sanitari de l’Anoia).

Pel que fa a les vuit àrees especifiques els resultats han estat aquests:
Àrea de l’aparell Respiratori: Hospital de Sant Rafael de Barcelona
Àrea del Cor: Clínica Corachan
Àrea de l’aparell Digestiu: Hospital Arnau de Vilanova de Lleida
Àrea del sistema Múscul-esquelètic: Hospital de Viladecans i Hospital d’Olot.
Àrea del Ronyó i les Vies Urinàries: l’Hospital de Vilafranca (Consorci Sanitari de l’Alt Penedès)
Àrea de la Dona: Hospital Arnau de Vilanova de Lleida, Hospital de Campdevànol, Hospital d’Olot, i el Parc de Salut Mar. 

De entre els hospitals catalans destaca l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida que s’endú 3 guardons, la Clínica Corachan, l’Hospital de Campdevànol, l’Hospital d’Olot i el Parc sanitari Sant Joan de Déu que se n’enduen 2 cada un. A destacar els bons resultats dels hospitals catalans aïllats: Berga, Olot, Campdevànol, demostren que tot i les dificultats que tenen per dotar-se de professionals estables, saben fer molt bé la feina que tenen encomanda. En l’aspecte negatiu, senyalar l’absència de la Mútua de Terrassa que anys enrere havia obtingut uns resultats excel·lents. També cal ressaltar la davallada dels hospitals de l'ICS que aquests darrers anys havien aconseguit uns resultats notables; només l'Arnau de Vilanova de Lleida i l'Hospital de Viladecans han mantingut  el prestigi d'una institució que mereix millors resultats. Tanmateix com que la participació en el programa és voluntària, es desconeix quines entitats han acceptat participar o no en l’avaluació.

Tot i que els hospitals Catalans continuen pel camí dels bons resultats manifestats any rere any, val a dir que aquest any, que és el primer en que IASIST forma part de la companyia IQVIA, la repercussió dels guardons a l’opinió pública ha estat menor que en anys anteriors. No sé si es deu a les directrius de màrqueting dels nous responsables o al fet que cada any van sorgint diferents entitats que avaluen als hospitals des de diferents enfocaments, i que lògicament, els resultats també són diferents i això comporta una certa desorientació a la gent. Sigui com sigui, Catalunya continua liderant l’excel·lència a la sanitat estatal.       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada