dimarts, 11 de setembre del 2018

Tres nous? nomenaments de gerents de Regió Sanitària


El CatSalut promou un canvi a les Regions Sanitàries que pel moment ha afectat a tres regions, tot i que els rumors apunten a que els canvis no es limitaran a aquests territoris   


Encara hi ha persones, dins de l’estructura del departament de Salut i del CatSalut, que no han estat confirmades en els seus càrrecs, i això genera una situació d’incertesa respecte al futur professional de les persones afectades, incompatible amb un treball eficient.

            

Des de feia un parell de mesos, les gerències territorials del CatSalut a la Catalunya Central i a les Terres de l’Ebre havien quedat vacants. La primera va quedar sense titular a partir del moment en que la Dra. Marta Chandre va ser nomenada subdirectora del CatSalut, mentre que la segona va quedar sense màxim responsable quan el Dr. Ismael Piña va decidir que ho deixava. Des de fa quinze dies, un altre gerència, la del Camp de Tarragona també ha vist com el seu gerent es veia obligat a plegar.

Maria del Mar Lleixà, gerent territorial del
CatSalut a les Terres de l'Ebre
Avui mateix la web del departament de Salut  ha oficialitzat els nomenaments. S’ha confirmat que la persona triada per substituir al Dr. Roger Pla al Camp de Tarragona és el Dr. Ramón Descarrega, tal com vaig anunciar fa dies en el blog;  que la substituta del Dr. Piñas a Terres de l’Ebre és la Sra. Maria del Mar Lleixà, i que la substituta de la Dra. Chandre a la Catalunya Central és la Dra. Núria Puig. Val a dir que la única novetat en aquests tres nomenaments és la del Dr. Descarrega, atès que les altre dues persones ja tenien el nomenament des d'abans de les vacances. Fins i tot, la Sra. Lleixà podia haver estat nomenada encara abans però es comenta que va demanar retardar aquest nomenament per raons d’índole personal. 

Qui són aquests nous gerents territorials?

El Dr. Ramon Descarrega és militant d’ERC i metge de família; la seva experiència professional es limita a les funcions de metge de família en diferents CAP, a la direcció d’un equip d’atenció primària a Reus i a compaginar la tasca assistencial amb la de gestió d’una EBA a Alcover durant 7 anys, per passar finalment a exercir exclusivament com a metge dins d’aquesta mateixa EBA. És professor associat de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Rovira i Virgili. La seva formació en gestió és pràcticament nul·la. La Regió Sanitària del Camp de Tarragona no és excessivament conflictiva si deixem de banda la situació existent a Reus, amb un hospital deficitari, i amb uns polítics locals que no volen assumir sacrificis per redreçar la situació del centre. El Dr. Descarrega ho té complicat. 

La Sra. Maria del Mar Lleixà és infermera i psicòloga. La seva experiència professional  com a infermera s’inicia a l’Hospital Verge de la Cinta a Tortosa, des d’on va accedir a la plaça de directora territorial d’infermeria de l’ICS a les Terres de l’Ebre. És professora associada al departament d’Infermeria de la Universitat Rovira i Virgili. Té una sòlida formació en gestió amb diferents màsters del sector sanitari. La Regió Sanitària Terres de l’Ebre no és conflictiva, i el repte més important que té plantejat és la constitució de l’empresa pública Terres de l’Ebre que ha de donar aixopluc a l’Hospital de Mora d’Ebre.

Núria Puig, gerent territorial del CatSalut
a la Catalunya Central   
La Dra. Núria Puig, a nivell professional ha treballat a l’Hospital d’Igualada i al CAP de la mateixa ciutat entre altres. Va ingressar al cos d’inspecció mèdica i des de llavors ha estat directora de diferents CAP. Amb posterioritat ha estat directora de diferents sectors sanitaris i entre ells el de l’Alt Penedès i Garraf on exercia fins el seu nomenament. Té una sòlida formació en gestió que inclou entre altres titulacions una diplomatura en gestió sanitària a ESADE, diversos cursos a de gestió també a ESADE i cursos del Màster en Economia de la Salut i Gestió Sanitària. La regió de la Catalunya Central inclou tres hospitals importants, els d’Igualada, Manresa i Vic però on possiblement tindrà més dificultats serà amb l’Hospital de Berga en el que s’ha de donar forma a una empresa pública del CatSalut per ocupar-se de la seva gestió.

Feia setmanes que es parlava d’una renovació de les gerències territorials del CatSalut, tot i que es comentava que el seu abast seria més ampli del que s’ha consolidat fins avui. Per això ara els rumors apunten a la Regió Sanitària de Lleida com un dels possibles canvis en el curt termini.  Veurem que acaba passant.

Tanmateix la situació d’incertesa no es centra només en els gerents de regió del CatSalut. Hi ha encara al departament de Salut i al CatSalut un nombre indeterminat de directius que no han estat confirmats en els seus càrrecs. Són el grup dels coneguts com “de moment tu continues”, i aquest "de moment", pel que sembla, s’ha convertit en una autèntica incertesa per directius que temen perdre el seu lloc de treball. 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada