La manca de pluralitat professional de les persones que l’integren genera les primeres crítiques a la composició d’aquest consell.
Com en tota llista d’aquestes característiques, junt a noms indiscutibles, n’hi ha d’altres de més difícil explicació. Tanmateix cal respectar la voluntat de la consellera de decidir per qui es vol deixar aconsellar. Com més experts siguin els consellers, més adequats seran els consells...

Decidir les persones que han d’integrar un consell assessor d’aquesta característiques és una tasca si més no complicada. Triar a qui s’hi inclou i a qui s’hi exclou, sempre dona peu a les crítiques, i en aquesta ocasió no ha estat diferent. En aquesta llista hi ha noms indiscutibles com per exemple el propi Dr. Balcells, o David Elvira o Helena Ris entre d’altres, mentre que hi ha alguns noms que si els substituíssim per altres noms, no passaria res. Tot és opinable. Veiem qui integra la llista d’assessors de la consellera:
Manel Balcells (metge), Xavier Bonfill (metge), Joan Lluís Borràs (metge), Carme Borrell (metge), Pere Joan Cardona (metge), David Elvira (economista), Alicia Granados (metge), Ramon Pujol (metge), Helena Ris (metge) i Núria Terribas (advocada). Actuarà de secretaria del consell assessor la Sra., Maria Cristina Martínez (llevadora).

Tanmateix una vegada coneguda la notícia les crítiques no s’han fet esperar, i en aquest sentit el col·lectiu d’infermeres i infermers de la sanitat catalana no s’han estalviat comentaris a les xarxes socials en contra de la composició d’aquest consell assessor de la consellera Vergés. El motiu fonamental de les queixes ve donat perquè entre els nou membres del consell assessor pròpiament dit, no hi ha cap representant del col·lectiu d’infermeres i infermers; només la secretària del consell és llevadora. Twitter ha estat l’escenari d’una crítica dura a la composició del consell, que fins i tot ha obligat a que la pròpia consellera respongués a les acusacions, dient que “Entenc i comparteixo les aportacions de la visió infermera respecte al Consell Assessor. Les persones que en formen part no hi són en representació de la professió ni ofereixen una visió restringida del seu àmbit. Però recullo el neguit per que aquest espai de reflexió sigui encara més obert”. Caldrà veure de quina manera la consellera recull el neguit, si amplia el membres del consell assessor, o en recanvia a alguns. De fet sembla que el compromís d’arreglar la “patinada” hi és. Veurem com. En el mateix sentit, altres col·lectius com els metges d’atenció primària, tampoc es veuen representats en aquests consell assessor.
Val a dir però, que fa ja uns anys vàrem tenir una mena de consell assessor no del conseller de Salut, sinó del propi president de la Generalitat. Va ser el poc efectiu CASOST del que poca gent en recorda la seva existència. De què va servir? Qui l’integrava? Que era el CASOST?

Tant de bo aquest consell sigui positiu pel reforçament del Sistema Nacional de Salut català
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada