dissabte, 21 de novembre del 2015

Moviment de cadires al Vallès Occidental


Eusebi Cima assumeix la Presidència del consell rector del Consorci Sanitari de Terrassa (CST)


Ignasi Riera, fins ara director  gerent del CST, deixa la gerència del centre i s’incorpora al Parc Sanitari de Sant Joan de Déu a Sant Boi.



Eusebi Cima serà el nou president del Consorci
Sanitari de Terrassa
Venen moments de canvis quan semblava que la calma s’havia instal·lat en els nivells directius de la sanitat catalana. De fet, els moviments es van iniciar al mes de juny, quan Ramon Comellas va deixar la presidència del Consorci Sanitari de Terrassa, cansat sembla, de trucar a les portes del Departament de Salut sense obtenir en determinades ocasions totes les respostes que haurien fet falta. Des de llavors fins ara, el Consorci Sanitari de Terrassa es va trobar orfe en el màxim nivell del Consell de govern, i per tant es requerien solucions urgents per acabar amb aquesta situació. Després de diferents intents, finalment des del Departament de Salut varen convèncer a Eusebi Cima, industrial terrassenc per que acceptés la presidència del CST. Eusebi Cima és ben conegut en els àmbits empresarials per la seva implicació amb la CECOT (patronal terrassenca), i bon coneixedor del món sanitari per que no fa pas masses anys havia arribat a ser vicepresident de l’altre institució sanitària terrassenca, la Mútua de Terrassa. Eusebi Cima té fàcil entrada al Departament de Salut i això pot ajudar a que les situacions de cert aïllament que s’havien produït amb la presidència anterior no es tornin a produir.

Tanmateix Eusebi Cima, bon terrassenc i per tant perfectament coneixedor de la tibantor existent entre Terrassa i Sabadell, haurà de cercar l’entesa amb el Consorci del Parc Taulí de Sabadell, atès que el CatSalut aposta per aconseguir amb les dues institucions pertanyents a la Generalitat el màxim d’aliances i plantejaments conjunts possible. Per això, els 6 representants de la Generalitat en els consells de govern dels dos consorcis són les mateixes persones. Aquesta confluència ha de facilitar aquesta entesa, que malgrat les diferències entre Terrassa i Sabadell fora bo assolir. I de cara a més enllà, fins i tot la pròpia Mútua de Terrassa s’hauria d’integrar també en aquests plantejaments, però això, Eusebi Cima ho tindria bastant més fàcil doncs qui avui dia dirigeix la Mútua de Terrassa (Esteve Picola), era l’home de confiança d’Eusebi Cima, quan aquest era vicepresident de la Mútua.     

És ben cert que els problemes mai venen sols, i una vegada solucionada la presidència del CST, ara es planteja una nova dificultat. En aquesta ocasió ha estat Ignasi Riera, fins ara director gerent del CST qui ha anunciat que ho deixa. El Dr. Riera, conscient de la dificultat que la seva sortida de la Institució pot crear, s’ha ofert per continuar fins que es trobi una persona idònia per la seva substitució, tot i deixar clar que aquesta substitució s’hauria de materialitzar aquest mes de desembre coma molt enllà. Es busca un metge, amb formació en gestió, i que tingui l’experiència necessària per poder dirigir aquesta nau, que mica en mica ha agafat velocitat de creuer. De fet, al CST hi ha en aquesta moments un equip directiu cohesionat que en part prové de la gerència anterior i amb una gran professionalitat que el Dr. Riera ha anat modelant, i sobre la taula tenen el repte de tirar endavant el Pla Estratègic 2016-2020.  El nou gerent haurà doncs de donar continuïtat a aquest projecte vital per la Institució.

El Dr. Ignasi Riera
El Dr. Riera ha decidit acceptar l’oferta que li ha fet arribar Enric Mangas, per incorporar-se com a director d’operacions del Parc Sanitari de Sant Joan de Déu de Sant Boi i sota la dependència de la Direcció General, serà el màxim responsable assistencial de Hospital General i de Salut Mental. Amb aquesta incorporació, l’ordre Hospitalària de Sant Joan de Déu amplia un magnífic equip de professionals, que integra persones com Manel Jovells, Manel del Castillo, Pere Vallribera, Enric Mangas, Miquel Pons, i d’altres ben coneguts en el món de la gestió sanitària. En paraules del propi Ignasi Riera, el que l’ha convençut a l’hora d’acceptar el canvi ha estat el projecte que li han plantejat i la manera com li han plantejat. És evident que quan es consolida un equip professional tant potent, és que al darrera hi ha d’haver alguna cosa molt important. De fet parlant amb el Dr. Riera, es detecta una certa decepció per com han anat evolucionant els consorcis a Catalunya, i com mica en mica els gerents dels consorcis, entre interventors, normatives, insuficiències pressupostàries, impediments legals, etc., han perdut aquella capacitat de fer coses que hi havia fa tan sols uns anys. Ara la capacitat de lideratge, recau més aviat en els directors assistencials (que és la funció que ell farà a Sant Boi), que tenen la capacitat d’organitzar l’assistència, dirigir projectes concrets, etc.


Dr. Riera, un plaer saludar-te, i desitjar-te tots els èxits en la nova responsabilitat que ben aviat exerciràs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada