dimarts, 22 d’agost del 2017

El conseller Comin a la Universitat Catalana d’Estiu


Demana la inhabilitació permanent i fulminant per aquells que varen intentar destruir el sistema sanitari català


La Universitat Catalana d’Estiu li serveix per expressar-se amb una contundència que no va utilitzar en el moment que es van produir les filtracions de la conversa entre el ministre de l’Interior espanyol Fernández Diaz, i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya Daniel de Alfonso.



El passat 17 d’agost, el conseller Comin va ser l’encarregat d’inaugurar a Prada de Conflent, al peu del Canigó, la 49ª edició de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE), i a més va impartir una conferència que va versar sobre les polítiques del departament de Salut. Tanmateix el més destacable no va ser el seu discurs al voltant del “sòlid edifici” del sistema sanitari català que ja li hem sentit en diferents ocasions, sinó la crítica clara i contundent que va fer a Jorge Fernández Diaz, exministre d’Interior del govern espanyol, i a Daniel de Alfonso, exdirector de l’Oficina Antifrau de Catalunya que varen participar en una mena de contuberni que tenia la finalitat de destruir el sistema sanitari català. Comin va demanar “la dimissió i la inhabilitació permanent urgent” per aquestes dues persones perquè “havien intentat atemptar contra la vida dels catalans”. Sens dubte el conseller Comin en la seva condemna per aquells fets es va oblidar dels col·laboradors necessaris per a dur a terme aquell atemptat. Sense la col·laboració voluntària o involuntària d’uns quants impresentables, aquell intent de desprestigiar el sistema sanitari català no hauria fet el mal que va fer.

Lamentablement, poques hores després de les paraules del conseller, el fets varen palesar sense cap mena de dubte que Catalunya té un dels millors sistemes sanitaris del món. El brutal atemptat consumat aquella mateixa tarda a Barcelona i Cambrils va posar a prova un sistema sanitari que va respondre extraordinàriament bé no només des de la visió del coneixement científic i de la seva qualitat assistencial, sinó a més per la seva qualitat humana. Els serveis d’emergències mèdiques, els serveis hospitalaris, i sobretot els professionals del sistema de salut es varen abocar d’una manera solidària per intentar minimitzar els terrible efectes que varen patir les víctimes de l’atemptat. La informació rigorosa i fidedigna difosa pel CatSalut sobre l’estat de salut de les víctimes i la seva evolució també va ser un element que cal assenyalar. Afortunadament, els fets varen donar la raó al conseller Comin en la seva diatriba contra aquells que en el seu afany per destruir, volien aprofitar per destruir fins i tot el sistema sanitari. És evident que no se’n varen sortir.

Les dures crítiques formulades pel conseller Comin durant la seva intervenció a la UCE, cal confrontar-les amb l’actitud del propi conseller quan les maquinacions entre Fernández Diaz i de Alfonso varen sortir a la llum al juny del 2016. En aquella ocasió, el conseller Comin no es va mostrar tan contundent davant de la gravetat dels fets, i només es va limitar a dir, en una atenció al mitjans durant la seva visita a l’Hospital General de Granollers, que “no es poden emparar praxis polítiques impròpies d’un estat democràtic” i va exigir a de Alfonso que “marxi cap a casa d’una manera fulminant”, a banda de demanar tímidament al dimissió de Rajoy i criticar l’ús fraudulent de les estructures de l’Estat amb finalitats polítiques. Però de defensa del sistema, més aviat poc. En canvi a Prada el conseller ha fet una aferrissada defensa del sistema sanitari.

Perquè aquest canvi? Segurament al juny de l’any passat Antoni Comin només portava 5 mesos mal comptats en el càrrec, i ara hi porta una mica més d’un any i mig, i per tant, coneix el sistema molt millor, ja no és un nouvingut, comença a tenir opinió pròpia, i a sentir-se una mica més segur al front de departament de Salut. No crec que hagin canviat masses coses més...                  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada