dissabte, 7 de maig del 2016

Quatre mesos després...Nomenaments que estaven pendents, i algun de sobrevingut


Alfredo Garcia, aterra a la gerència del Consorci de Terrassa, en uns moments complicats

Cessament fulminant de Francesc Bonet al front del SEM, tot i que fa quatre mesos que se’n parla



El Dr. Alfredo Garcia, nou gerent del
 Consorci Sanitari de Terrasa
Va ser a finals del 2015 quan Ignasi Riera va deixar la gerència del Consorci Sanitari de Terrassa. Des de llavors fins fa aproximadament tres setmanes, el centre ha estat orfe d’una direcció professional que pogués impulsar un projecte de redreçament del centre, ateses les dificultats econòmiques que l’han portat a les portes de la pèrdua de l’autonomia de gestió. Aquesta època d’interinitat i de cert desgovern ha estat finalment resolta amb la incorporació del Dr. Alfredo Garcia que s’ha fet càrrec de la direcció general de la Institució.  

Val a dir que en aquesta ocasió s’ha escollit una persona que presenta un currículum suficientment complert per poder assumir amb garanties aquesta responsabilitat. A nivell de formació, el Dr. Alfredo Garcia és llicenciat en medicina, té el màster en Economia i Direcció d’empreses de l’IESE i a més ha cursat el Programa d’Alta Direcció d’Institucions Sanitàries també a l’IESE. En quant a experiència professional, ha estat gerent de l’Àmbit Metropolità de la Regió Sanitària de Barcelona del CatSalut, Gerent de l’Hospital de Bellvitge, hospital en el que a més ha ocupat diferents càrrecs de responsabilitat, etc. És sens dubte una de les persones amb millor currículum de gestió de la terna que diuen que hi havia per ocupar aquest càrrec al Consorci de Terrassa.
 
I el cert és que aquest currículum i tota l’experiència adquirida  li hauran de servir per reflotar el Consorci de Terrassa que es troba en una difícil situació econòmica. Pel que ha transcendit sembla que la direcció del Consorci i el CatSalut estan intentant consensuar un Pla de Reajustament que topa amb la negativa del comitè d’empresa a acceptar qualsevol mesura que afecti als treballadors o a les seves retribucions. Entén el comitè, que els treballadors del Consorci porten ja anys pagant les conseqüències dels problemes de finançament del centre  terrassenc, i denuncien algunes mesures preses per les direccions anteriors que haurien produït, en opinió del comitè, dèficits en l’explotació del centre, com la participació en el macro laboratori que Mútua i Consorci de Terrassa varen decidir endegar junts sota la fórmula d’una Agrupació d’Interès Econòmic, entre d’altres mesures. Ho tindrà complicat el Dr. Garcia, perquè l’Hospital de Terrassa, ha tingut històricament un nivell de conflictivitat elevar.

La Dra. Anna Aran assumirà probablemente aquesta setmana
 la gerencia territorial de l'ICS a la Catalunya Central 
A l‘ICS continuen els canvis. Sembla que serà finalment la setmana vinent quan es produirà el relleu a la gerència de l’ICS de la Catalunya Central. Actualment aquesta gerència l’ocupa el Dr. Lluís Riu, que ha estat en el càrrec des de l’any 2007. És probablement un dels gerents de l’ICS que més temps ha durat en el mateix càrrec, i aquest fet ja demostra que és un professional que treballa a satisfacció dels seus superiors. Sembla que el substituirà la Dra. Anna Aran, també una bona professional que ha demostrat a Lleida la seva capacitat per assumir feines de risc. La Dra. Aran sempre dona la cara tot i que en ocasions li toqui assumir el paper de dolenta de la pel·lícula. És metgessa de família i ha fet un màster en Direcciód’Institucions Sanitàries a la Fundació Doctor Robert. A Lleida després d’uns anys de gestió en diferents càrrecs a l’assistència primària va ocupar el càrrec de directora assistencial coordinadora de l’activitat als Hospitals Santa Maria i l’Arnau de Vilanova. Darrerament també havia assumit la direcció del’Arnau, després de la dimissió per motius personals del Dr. Andreu Martínez Broto. Val a dir que la Dra. Aran arriba a la gerència de Catalunya Central de l’ICS, gràcies a, segons diuen, la seva proximitat a ERC, però això, si és cert, en aquest cas no desmereix en absolut la seva idoneïtat pel càrrec. És una professional molt ben formada;  semblaria però, com si a l’ICS hi hagués algun reparo en el seu nomenament. Certament a Balmes/Gran Via no tiren coets. Recordem que la gerència territorial de l'ICS a la Catalunya Central, és la única gerència territorial que no té cap hospital de l'ICS en el seu territori atès que está integrada exclusivament per equips d'atenció primària  

I finalment s’ha produït un fet que tot i ser molt recent, es ve parlant des del mes febrer passat. Es tracta de la destitució del Dr. Francesc Bonet de la direcció del SEM.  Aquest càrrec ha estat ofert a diferents persones que l’han anat rebutjant. Entre ells el Dr. Antoni Anglada, gerent del Consorci Sanitari de Vic.  La destitució del Dr. Bonet, que encara no és efectiva tot i que el conseller Comin l’hagi anunciada al Parlament, alguns l’han volgut relacionar amb el conflicte sorgit recentment amb el concurs públic de les ambulàncies, però el fet de haver ofert aquest càrrec des del mes de febrer demostra clarament que hi havia la intenció de cessar-lo des de fa mesos, però per raons del tot independents, a la investigació oberta per la fiscalia sobre el concurs públic de les ambulàncies.
El Dr. Francesc Bonet ha estat cessat en la dirección del SEM  


En la seva intervenció en el Parlament, el conseller Comin va anunciar que aquesta plaça es cobriria mitjançant un concurs  al que podrien presentar-se totes aquelles persones expertes en matèria de serveis d’urgències sanitàries. És una bona notícia, que arriba tard i que havia estat reclamada des d’aquest blog. És una llàstima que el procediment no s’hagi utilitzat abans per seleccionar als responsables de segons quins càrrecs que han de gestionar pressupostos elevadíssims sense tenir el perfil professional adequat. Per tant, benvinguda  la notícia, però... “a buenas hores mangas verdes” El 99% dels nomenaments s'ha fet a dit.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada