dimecres, 28 de febrer del 2018

La situació política a Catalunya dispara els rumors de nomenaments també a Salut



Diferents mitjans apunten la possibilitat que David Elvira, actual home fort del departament de Salut, sigui nomenat conseller de Salut, si els acords per formar govern prosperen.



Substituir al legítim conseller Comin en les actuals circumstàncies, segur que no és la manera en que David Elvira voldria assumir les competències de conseller de Salut. El seu nomenament al front del departament podria comportar canvis en càrrecs rellevants del CatSalut i de l’ICS



La situació política a Catalunya, quan es comença a albirar la possibilitat de formar govern, ha disparat els rumors al voltant de les persones que es poden veure afectades pel futurs nomenaments. Diferents mitjans han avançat el nom de David Elvira com a proper conseller de Salut. En aquests moments David Elvira és director del Servei Català de la Salut, secretari general en funcions del departament de Salut, secretari d’Atenció Sanitària i Participació i president de l’ICS.

David Elvira, proper conseller de salut?
David Elvira és un bon amic i sobretot molt fidel a la persona d’Antoni Comin, que es digui el que es digui continua sent el conseller de Salut legítim de la Generalitat de Catalunya. Ha estat David Elvira qui ha servit d’escut protector per l’aterrada d’Antoni Comin a Salut. Comin, que ha demostrat sobradament les seves qualitats com a polític, va arribar a Salut sense saber del cert on es posava. No era només un  problema de ser o no metge, sinó sobretot de coneixement de les peculiaritats del sector sanitari català. Aquest desconeixement de Comin al voltant d’on radicava el poder fàctic de la sanitat catalana, i de les seves característiques que fan que el model sigui únic, va crear situacions de certa tensió que David Elvira es va encarregar d’anar suavitzant. Per tant, estic del tot convençut que encara que a Elvira li faci una lògica il·lusió assolir la responsabilitat de la conselleria de Salut, mai ho hauria volgut fer en les circumstàncies en que es veurà obligat a fer-ho si els insistents rumors es confirmen.

Sigui com sigui, el que és innegable és que avui en dia David Elvira és la persona que té una visió més àmplia dels problemes de la sanitat catalana. Ja va conèixer directament el sector en èpoques de Marina Geli al front de la conselleria, però l’experiència acumulada aquests dos anys, i el coneixement de les necessitats del sector, l’àmplia  visió que té derivada de totes les responsabilitats que ha assumit, i un ben guanyat prestigi gestionant el dia a dia del CatSalut, el posen en una situació d’idoneïtat per exercir aquesta responsabilitat, si és que el nomenament s’acaba confirmant.

SI efectivament David Elvira esdevé el proper conseller de Salut, és obvi que al darrera seu deixarà una vacant important per cobrir. Em refereixo a la direcció del CatSalut. També en aquest cas hi ha rumors que fan referència a la persona de Josep Maria Argimon, actual subdirector del Servei Català de la Salut amb una gran experiència en el sector sanitari català en el que ha treballat en diferents àmbits de responsabilitat. Últimament Josep Maria Argimon ha sortit públicament als mitjans en diferents ocasions per defensar el sistema sanitari català i fer evident els perjudicis que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució està causant al dia a dia de la nostra sanitat i sobretot al funcionament futur del sistema sanitari quan en el transcurs del temps es tradueixin a la pràctica diària els efectes del col·lapse administratiu que s’està generant, i es comencin a notar el dèficits derivats de la no planificació de les necessitats futures de la nostra sanitat i que el “ministerio” ignora i a més dona la sensació que no li importa gens. Sens dubte Josep Maria Argimon seria també una excel·lent solució per assumir la responsabilitat del CatSalut.

I “l’efecte dòmino” podria tenir continuïtat a l’ICS on fa temps que es rumoregen canvis al més alt nivell. No fa masses dies, en una reunió amb professionals de la salut, un personatge que té mala reputació a nivell de gestió, es va posar ell mateix a la quiniela assegurant als presents que ell seria el nou gerent de l’ICS. Déu no ho faci... L’ICS es mereix d’una vegada una solució d’acord a l’exigència professional que la seva direcció implica. Són masses mesos amb un ICS somort, passiu, perdent el tren del futur. Dins de l’estructura gerencial del propi ICS, per no anar més enllà, hi ha professionals amb prestigi i reconeixement per poder assumir aquesta responsabilitat i no diguem fora, amb candidats també de primera fila. Segurament les decisions de gestió preses a l'ICS en aquesta última legislatura no han estat entre les més encertades de les que ha pres el departament de Salut...  


Sigui com sigui venen unes setmanes amb balls de noms, i alguns d’ells ens poden sorprendre. Hi ha gent especialista en posar-se ells mateixos a la quiniela per veure si així se’n recorden d’ells i els acaben nomenant. En conec més d’un...       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada