dissabte, 16 de juny del 2018

El company Jordi Mauri ens ha deixat


Només llicenciar-se com a metge, va ingressar en el cos de metges inspectors de la seguretat social, i el seu primer encàrrec de gestió el va assolir a l’any 1984 com a gerent de l’Hospital Josep Trueta de Girona 



El Dr. Jordi Mauri tenia una amplíssima experiència en el sector sanitari públic, en els àmbits de la gestió, de la consultoria, de la docència, com assessor i com a membre de diferents òrgans de govern d’institucions sanitàries.   



El Dr. Jordi Mauri serà recordat per damunt de tot com una excel·lent persona, entregat completament a l’altruisme i al servei a les persones, a banda dels seus èxits professionals. Va acabar la llicenciatura en medicina i cirurgia a l’any 1981 a la Universitat de Barcelona, i la seva formació acadèmica complementària incloïa una diplomatura en direcció i administració d’empreses cursada a ESADE, un altre Diploma en gestió d’empreses de serveis a EADA i un Màster en metodologia de la qualitat assistencial obtingut a la Universitat de Barcelona. La seva primera feina aconseguida el mateix any que va acabar els estudis de medicina va ser la de metge inspector de la seguretat social. Al 1984 va ser nomenat director gerent de l’Hospital Trueta de Girona i dos any més tard, s’integrava a l’equip de direcció de l’Hospital General de Catalunya, com a suport de l’equip del Dr. Casals.  

A l’any 1989, vàrem viure una experiència junts. Calia cobrir la plaça de gerent de l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida. El procés de selecció l’havia portat el gerent de l’Àrea de gestió de Lleida de l’ICS, Emilià Astudillo, que em va demanar que com a gerent de l’ICS i coneixedor de la situació de Lleida, m’entrevistés amb els dos finalistes per  donar la meva opinió sobre les dues candidatures. Per tant, els vaig entrevistar a tots dos, i les ganes de fer coses, la il·lusió que demostrava per assolir aquella responsabilitat, junt amb la seva formació i experiència varen ser determinants. Tot i la gran igualtat entre els dos candidats, la plaça va ser per al Dr. Mauri.

A l’any 1992, per motius relacionats amb la salut del seu pare, Jordi Mauri volia retornar a Barcelona; per això es va centrar en la docència com a director de departament a l’escola de negocis EADA on va ser responsable de diferents programes de direcció. Posteriorment tot i continuar com a professor associat a EADA, va ser promogut a la direcció assistencial de la mútua ASEPEYO en el nou hospital de Sant Cugat, fins que va retornar a la sanitat pública a l’any 1997 com a gerent del que llavors era el Servei Coordinador d’Urgències de Barcelona-061. 

A l’any 2001 va ser nomenat gerent de la Regió “Costa de Ponent” del Servei Català de la Salut, fins els canvis polítics derivats de l’assumpció del poder per part del primer govern tripartit. A l’any 2004 Jordi Mauri es va incorporar a la Fundació Avedis Donabedian en qualitat de director de projectes, i a l’any 2007 va retornar de nou a la gestió hospitalària, aquesta vegada a l’Hospital Sant Rafael. Aquest va ser l’últim hospital en el que va exercir en qualitat de gerent. 

A partir de l’any 2012 s’incorpora com a vicepresident a la Fundació FADA, dedicada a l’acreditació i el desenvolupament assistencial, càrrec en el que hi va estar fins a l’any 2016. Paral·lelament també era soci director d’Ubicue Salud, empresa dedicada a la consultoria, i en la que ha estat la seva última activitat professional. 

Al marge de la seva trajectòria professional, Jordi Mauri ha tingut un paper rellevant en el sector sanitari català, aportant la seva experiència i la seva bonhomia a diferents òrgans de govern d’institucions sanitàries catalanes: ha estat membre del consell d’administració d’UCF Unió Consorci Formació; membre del consell d’administració de CSC S.A del Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC); membre del consell rector del Consorci Parc de Salut Mar i president del consell rector del Consorci Sanitari Integral (CSI).

Ara, tot just a punt d'estrenar la seixantena, la vida se l’emporta... Ja no el podré saludar més els diumenges al matí, comprant el diari a Matadepera... Descansa en pau, amic Jordi Mauri Santuré.

2 comentaris:

  1. Gràcies
    Una amiga d en Jordi i de la seva família

    ResponElimina
    Respostes
    1. Desde Lleida, una abraçada molt forta a tota la familia. Que gran persona.

      Elimina