Antoni Comin:
“Les llistes
d’espera a Catalunya s’han incrementat durant l’any 2016, per culpa dels diputats del Parlament”
“El comitè
d’empresa de la Clínica del Vallès, va estar d’acord amb l’expulsió de la
Clínica del SISCAT”
El conseller Comin entén que la CUP va complir amb la seva part del pacte d’investidura, quan va enviar al president Mas a la “paperera de la història”, i quan no va aprovar el pressupost del 2016, gràcies a una “acord mutant”. Anem bé per anar a Sants...
(...Continua de l’entrada anterior)

Comin hauria de
saber que l’any 2014, també amb un pressupost prorrogat l’equip de Boi Ruiz va
disminuir molt les llistes d’espera respecte de l’any anterior. Això sí que va
ser una millora de l’eficiència, i no els mals resultats oferts per l’equip del
Sr. Comin. Indirectament va admetre el seu fracàs en aquest tema quan va dir
que “hem gestionat molt bé les cues, i hem prioritzat a la gent que estava fora
dels temps d’espera garantits o de referència”. El cert és que hi ha més gent
en llista d’espera ara, que fa un any. El demés són històries.
Després de no
admetre el seu fracàs en al gestió de les llistes d’espera, i buscar culpables
externs, Comin va abordar diferents temes:
- Equitat: Va posar d’exemple el fet de garantir a lesbianes i dones sense parella l’accés a la reproducció assistida, per a totes les dones de Catalunya.
- Central de Resultats: S’incorpora informació sobre el gènere en tots els informes elaborats per la Central de Resultats
- Sistema Públic: garantir que el SISCAT no inclogui centres privats amb ànim de lucre. En aquet punt Comin explica que de fet el reforçament del caràcter públic del sistema sanitari va ser pactat amb la CUP quan el pacte d’investidura. Va dir que el que han fet és adequar aquest pacte a la legalitat vigent, que no és altre que l’article 5 de la LOSC, que estableix que els centres privats amb ànim de lucre només s’inclouran al CatSalut, sempre que siguin necessaris. Segons Comin, si en un territori hi ha centres públics que poden assumir el servei sanitari, quan acaba el contracte amb el centre privat que l’estava fent, aquest no es renova i es dona per finalitzat. Basant-se en aquest principi, han expulsat del SISCAT a la Clínica del Vallès, estan estudiant com fer-ho amb l’Hospital General de Catalunya, i ho van fer amb l’atenció domiciliària d’alguns barris de Barcelona i Montcada, que una vegada acabat el contracte amb SAR Domus, l’ICS va rebre l’encàrrec d’assumir aquesta responsabilitat assistencial.

Dos comentaris
sobre tot plegat:
- Catalunya té un sistema sanitari públic. Tots estem d’acord en això. Per tant, que vol dir reforçar el caràcter públic del sistema?. El sistema ja és íntegrament públic. Res a reforçar Sr. Comin.
- Excusar-se amb un pacte amb la CUP per justificar canvis que empitjoren el sistema sanitari no és honest, i més quan aquests pactes es van fer amb la Sra. Reguant, aquella dels “acords mutants”. Per altre, banda l’objecte del pacte era la investidura del Sr. Mas com a president de la Generalitat, i la CUP va enviar al Sr. Mas “a la paperera de la història”. Entre els acords mutants (que entre altre coses varen significar la no aprovació del pressupost pel 2016) i les papereres de la història es port parlar de pactes? No ens enredi Sr. Comin: la seva acció sobre el SISCAT, i la seva interpretació de l’article 5 de la LOSC és del tot interessada i correspon només a un criteri ideològic que fins ara no ha aconseguit una majoria al Parlament de Catalunya. De fet respon a la voluntat de canviar el model sanitari públic català per la porta del darrere, com he denunciat ja en moltes ocasions des d’aquest blog.
(continuarà...)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada