dilluns, 19 de desembre del 2016

La Marató de TV3 és una mostra de l’esperit solidari dels catalans


Posar en qüestió la honestedat de tots els que participen en el procés de la Marató, només pot estar en les ments de personatges mesquins
 

La recerca no és ni pública ni privada. La recerca és universal

  
La particular manera d’entendre les relacions entre les persones que tenim els catalans, i el lligam sentimental que genera sentir-se útil i ajudar als que més ho necessiten, és una constant a Catalunya. El Banc dels Aliments que cada any supera les previsions de recapte o la Marató de TV3 són proves fefaents entre moltes altres, d’aquest fet. En particular la Marató de TV3 porta ja 25 anys recaptant recursos que es destinen a la recerca científica. Aquest any s’han superat pel moment pràcticament els 8,5 milions d’€.

Ahir va ser doncs una jornada on la paraula SOLIDARITAT els catalans la vàrem escriure amb majúscules, i moltes persones van sentir la satisfacció personal d’haver col·laborat en aportar un gra de sorra per solucionar els problemes de la gent. Aquest és un sentiment bonic. Tanmateix hi ha un personatge que ha donat la nota negativa de la jornada quan sense que ningú li demanés opinió va emetre via xarxes socials una piulada impròpia de ningú que conegui el significat de la paraula solidaritat. M’estic referint al Sr. Albano Dante Fachin, diputat al Parlament de Catalunya, per la coalició de  “Catalunya SI Que Es Pot” qui intentant tenir un protagonisme que la seva persona no es mereix va fer una piulada del tot ofensiva a twitter.

Abans de comentar la piulada del Sr. Fachin, cal recordar que el conseller de Salut Antoni Comin hores abans, s’havia inventat la seva frase del dia. Comin, que a més de les seves habituals ocurrències, aporta molt poc valor afegit a la sanitat, va dir que “la Marató de TV3 és el “verkami” més gran d’Europa”. A partir d’aquesta frase, el Sr. Dante Fachin va sentir-se autoritzat a engegar el ventilador escampa porqueria que ell tan sovint ha utilitzat a la seva vida per piular que “la Marató de TV3 és un verkami per tapar la cara al frau”

Comença a ser hora d’aturar-li els peus a aquest personatge tan patètic. Dante Fachin va ser un col·laborador necessari (voluntari o involuntari) de l’intent de destrossa del sistema sanitari català que varen dur a terme, en comandita, els Srs. Jorge Fernández Diaz, que a les hores era ministre de l’Interior del govern espanyol, i el Sr Daniel de Alfonso que era director de l’Oficina Antifrau de Catalunya. Recordem que aquests dos últims personatges van intercanviar la frase coneguda de “les hemos destrozado el sistema sanitario”. Doncs bé, un dels que varen participar en aquest intent de destrossa del sistema sanitari català va ser el Sr. Dante Fachin que va escampar tot una sèrie de denúncies, que després els jutjats han demostrat que totes elles eren falses.


Com s’atreveix ara aquest personatge tan tèrbol a tornar a parlar de frau?.  Però és que a banda de carregar contra la Marató, aquest gran desconeixedor de la realitat catalana  també ha carregat contra el Banc dels Aliments, estenent sobre ell, el dubte amb insinuacions innobles. Aquest país no serà un país seriós fins que no s’aparti del debat públic a aquesta classe de gent. Demagogs, mentiders, populistes i busca-raons. El Parlament és la casa de tots, però cal que els que hi acudeixen en representació de tots, siguin dignes d’ostentar aquesta representació. El Sr. Dante Fachin amb el seu intent de destrossar la sanitat catalana ha demostrat amb escreix que no  és digne de la confiança dels catalans. I segurament hauria d'explicar com se sent després que tant ell com la seva parella estiguin vivint a costa de l'erari públic.  

L'obsessió de Dante Fachin amb la Marató de TV3 ve de lluny
El problema és que del gènere dels Dante Fachin ni ha més d’un. A més dels que han sortit a intentar defensar les seves ofensives paraules (entre ells la Sra. Reguant de la CUP), hi ha encara un conjunt de ciutadans que parlen sense cap mena de rigor, dient les bajanades més grans que un es pugui imaginar, i a sobre alguns mitjans de comunicació els donen cobertura. Aquest matí en una tertúlia del programa “el matí de Catalunya Ràdio”, hi havia un personatge que deia, en al·lusió a les paraules de Fachin, que per a ell, tota la recerca a Catalunya s’hauria de fer amb recursos públics i en centres públics. N’hi ha que no n’aprendran mai. No en tenen prou amb el nyap que ha organitzat l’AQuAS, obligada per Comin, d’eliminar (entre altres institucions) a les universitats privades i als laboratoris farmacèutics de la utilització de les dades sanitàries dels catalans per fer  recerca sanitària. La recerca, els avenços tècnics, la millora del coneixement no són públics ni privats. Són de la humanitat en el seu conjunt. 


www.rbaestudisiprojectes.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada