divendres, 16 de gener del 2015

La sanitat catalana recupera a un bon gestor: Pere Vallribera


Vallribera va marxar encara no fa un any a Palma de Mallorca, en una experiència no reeixida


Ara s’incorpora al Grup de l’Ordre Hospitalari de Sant Joan de Déu, on s’està consolidant un molt  bon grup de gestors


Encara no fa un any explicava  la notícia que Pere Vallribera, excel·lent gestor de la sanitat catalana, marxava a la Clínica Rotger de Palma de Mallorca per iniciar una nova etapa professional en el camp de la sanitat privada. Afortunadament per la sanitat catalana, l’experiència no ha resultat positiva per al Dr. Vallribera, com a conseqüència fonamentalment dels inconvenients que presenten les empreses  de tipus familiar, on ”l’amo” fa i desfà segons la seva voluntat, i on el marge per la professionalitat  es redueix  a qüestions secundàries o anecdòtiques. Algun dia escriuré sensacions viscudes en aquests tipus d’empresa on més que la professionalitat es valoren altres “qualitats”.

Sigui com sigui, el cert és que tornem a tenir a Pere Vallribera entre nosaltres i aquesta és una notícia positiva per la sanitat catalana. Pere Vallribera s’incorpora com a màxim responsable del Centre Assistencial de Sant Joan de Déu a Almacelles, per coordinar tots els dispositius de Salut Mental que l’Ordre de Sant Joan de Déu té a Lleida. Des d’aquesta funció, en la que destaca la posada en funcionament d’un nou dispositiu d’uns 100 llits, que s’està construint en l’actualitat dins de la ciutat de Lleida, Pere Vallribera col·laborarà també amb l’equip de gestió que l’Ordre té en diferents punts de la geografia espanyola, com ara Madrid, Saragossa i d’altres, a més dels de Catalunya. Una de les coses que il·lusiona al Dr. Vallribera és  el fet d’integrar-se a  un equip de professionals de primera línia entre els que destaquen els noms de Manel Jovells, Manel del Castillo, Enric Mangas i Joaquim Erra, que és realment un equip molt potent, i que posa de manifest d’una manera molt clara,  l’objectiu de l’Ordre de Sant Joan de Déu de dotar-se d’una magnífica estructura directiva.

Però no és només la col·laboració amb aquests professionals el que atrau a Pere Vallribera. Des que va tornar de Mallorca, ell cercava una organització mereixedora d’aquest nom, (escamat com estava de l’experiència mallorquina), amb un bon equip humà, però sobretot un projecte basat en la lleialtat mútua entre les persones i en el que ell es sentís identificat amb els valors que emanen del projecte i de la pròpia organitzacio. I l’Ordre de Sant Joan de Déu li ha brindat aquesta oportunitat que satisfà plenament les seves expectatives professionals.

L'Ordre de Sant Joan de Déu a l'Estat espanyol 
L’Ordre de Sant Joan de Déu és una entitat religiosa amb presència pràcticament arreu del món, que està formada per més de 1.000 germans, més de 40.000 col·laboradors  entre treballadors assalariats i voluntaris i que compta amb més de 300.000 benefactors. Tots ells amb un objectiu comú, el d’oferir acolliment i atenció a persones malaltes i necessitades d’arreu del món. Centrant-nos en el projecte d’Almacelles, val a  dir que aquest dispositiu sanitari  compta amb una unitat de subaguts amb 20 llis, una unitat de 40 llits per malalts  psiquiàtrics d’alta dependència, i d’una unitat d’atenció psiquiàtrica especialitzada de 10 places, tot això dins l’àrea de Salut Mental. Hi ha un altre àrea d’atenció a la persona amb discapacitat intel·lectual, amb la possibilitat de rebre atenció diürna o de tipus residencial de caràcter temporal o permanent  amb una seguiment  personalitzat on s’ofereixen serveis  d’orientació i teràpia ocupacional amb un total de 190 places. El complex incorpora també un àrea sociosanitària amb uns 90 llits. Tot això dins d’un conjunt amb diferents edificis.


Cal desitjar al Dr. Vallribera el millor dels èxits en aquesta seva nova etapa professional i felicitar-nos tots plegats pel fet que Catalunya ha recuperat a un molt bon gestor sanitari.  


2 comentaris:

  1. Home,
    torna el paràsit dels plusos sentimentals!! i l'ha buscat feina al cau dels cures l'altre insigne!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. El blog és un espai per intercanviar opinions i discrepar quan calgui. Insultar no és acceptable en aquest blog, i més quan l'insult o el menyspreu no s'adiuen amb el currículum de les persones. Quan passa això el que queda desqualificat del tot és aquell que insulta.

      Si no s'està d'acord amb el contingut del que es diu es pot manifestar el desacord, i tant que si, però amb l'obligat respecte a les persones.

      Jo podría eliminar aquest comentari que has fet, però no ho faig per que vull que quedi ben clar que a nivell d'educació ens queda molt per recórrer encara.

      De cara al futur pots opinar quan vulguis, però et prego que ho facis des del respecte i l'objectivitat.

      Elimina