dimarts, 9 de setembre del 2014

Enric Agustí exculpat pel cas INNOVA !!!


Qui el compensarà pels danys morals i econòmics que ha patit?


On són ara els que clamen Justícia! I callen quan el veredicte no els convé?



El titular del jutjat d’instrucció nº2 de Reus ha decidit arxivar el cas ATOMS una peça separada del cas INNOVA, per que no veu indicis de cap delicte, i basa els seus raonaments en la manca total i absoluta de proves. Enric Agustí havia estat imputat en aquest cas per un presumpte delicte de tràfic d’influències. en el lloguer d’un xalet on s’hi ubica un centre residencial d’acció educativa per menors. Aquesta és la primera peça del cas INNOVA que s’arxiva.     


Es tracta d’una gra notícia per que aquells que coneixem al Dr. Enric Agustí, i que mai hem dubtat de la seva innocència i teníem la certesa que aquesta denúncia no podia prosperar de cap manera. És del tot injust que una persona com el Dr. Agustí  i la seva família hagin tingut que passar aquest tràngol, que finalment s’ha resolt com tots esperàvem. Tanmateix el mal està fet, i ningú mai els podrà treure de sobre l’haver viscut durant tot un any sota aquestes circumstàncies. 

Va ser tot just fa un any quan Enric Agustí va presentar la seva dimissió com a gerent de la Regió de Barcelona i Metropolitana del CatSalut, en saber que podia estar imputat en alguna de les peces del cas INNOVA. La seva honestedat el va dur a presentar la seva dimissió abans que no transcendís el fet de la seva imputació per no perjudicar la imatge del Departament de Salut, prou afectada en aquelles dates per l’explosió del cas INNOVA i la subsegüent comissió d’investigació que es va constituir en el si del Parlament de Catalunya.

Enric Agustí és, per dir-ho en poques paraules, un dels bons gestors que hi ha hagut a la sanitat catalana. Lamentablement, persones de les seves capacitats i de la seva professionalitat, de la seva visió estratègica, del seu capteniment directiiu, del seu lideratge,  no abunden. Enric Agustí va tenir la mala sort d’estar en el lloc on no havia d’estar. El “tsunami” que va representar el cas INNOVA, s’ho va endur tot pel davant, i malauradament al davant hi havia un innocent, el Dr.  Enric Agustí.

I ara què? Com es retornarà al Dr. Agustí la feina que ell, per voluntat pròpia va deixar? Qui el compensarà dels danys materials i morals que ha hagut  de patir aquest darrer any? Estem segurs que la societat que estem estructurant és justa i adequada als comportaments ètics? Enric Agustí va dimitir del seu càrrec, però el exemple no el secundarà massa gent de cara al futur, atès que sent innocent, l’únic que se’n treu dimitint és quedar-se sense feina i per tant sense sou. 

El sistema sanitari català no es pot quedar de braços creuats davant l’experiència viscuda pel Dr. Agustí, i ha de ser capaç de trobar la manera de recuperar a un excel·lent professional per la primera línia de la funció directiva de la nostra sanitat. Tenir al Dr. Agustí exercint els seus valors professionals és tot un luxe en els temps que corren.

Voldria acabar amb una reflexió: abans de culpar a les persones no hauríem d’esperar a veure que en diuen els jutges i els tribunals? Perquè exigim decisions ètiques de presentar dimissions, abans no queda provada la culpabilitat? Últimament, ja hi ha hagut més d’un cas d’inculpar persones que després la Justícia s’ha encarregat de rubricar la seva innocència. El sofriment de les persones i les seves famílies no és una bona manera de compensar el actes d’honestedat i ètica. Així no anem bé. 


En qualsevol cas, enhorabona al Dr. Enric Agustí pel final d’aquest procés. El seu prestigi davant dels que el coneixem sempre ha estat intacte.


8 comentaris:

  1. Realment me'n alegro molt per ell. No, no és habitual veure actes de dignitat com el del Dr Agustí. VAgi des d'aqui la meva salutació i els meus millors desitjos per ell. Les Administracions acostumen a ser fredes i amnèsiques amb aquells que millors l'han servit...espero que en aquest cas quedi una mica de sensibilitat i es retorni a un innocent , no la seva dignitat ja que aquesta resta incòlume sinó la seva operativitat en el Sistema, mancat de bons gestors com és el cas de l'Enric Agustí

    ResponElimina
    Respostes
    1. Coincidim Gerard; l'Administració és molt poc sensible als actes de dignitat de les persones, i això és doblement preocupant, per que d'una banda s'envia un missatge molt dolent en el sentit que s'afavoreix que els futurs afectats deixin la ètica a una banda, i per l'altre es deixa que la calumnia faci un mal incalculable. Molts Enrics Agustí farien falta al sistema

      Elimina
  2. En relació a aquesta noticia, per la qual m'en alegro molt, vull constatar que hi ha hagut d'altres casos també d'imputats, molt bons directius abocats a les galeres per defensar una direcció honesta i no voler sucumbir a les veleitats dels polítics de torn (de qualsevol color). Fa molt de temps que aquest país es permet el luxe de prescindir de bons directius i és una llàstima perquè no estem per per perdre talent ara com ara.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens raó Eulàlia: no anem sobrats de talent; per això em sap greu que persones valuoses sigui maltractades per un sistema pel qual ells ho han donat professionalment tot. També coincidim en la qüestió dels polítics; per això, entre altres coses, reclamo que la política es quedi tan lluny de la gestió com sigui possible

      Elimina
  3. Me n'alegro molt que l'Enric Agustí hagin estat exculpat pel cas INNOVA. El conec personalment i crec que és un bon professional i una bona persona. Malauradament estava en un lloc poc adequat i en un moment inoportú. I com tu dius, hi ha silencis culpables.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo crec que efectivament l'Enric Agustí és un excel·lent professional, dels que avui no abunden, i una millor persona. Tant de bo el veiem ben aviat enfeinat de nou i engrescat en algun projecte interessant. Hi confio

      Elimina
  4. Pel que el conec, mai l'he deixat de considerar una persona honesta i un excel·lent professional. Francament, trobaria intel·ligent que ocupés el loc del Conseller, Boi Ruiz. Aquest últim, sembla que té massa interessos a la sanitat privada, com per a deixar a les seves mans la gestió de la Sanitat Pública Catalana.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Efectivament, l'Enric Agustí és exemplar tant personalment com professional. El futur professional dels uns i dels altres està en mans dels que regeixen el país, però sens dubte que l'Enric podria assolir més responsabilitats a la sanitat catalana: les condicions les té

      Elimina