dimecres, 24 de setembre del 2014

Fent equip


Reunió de comandaments al Departament de Salut


El conseller Ruiz també fa de metge



Dilluns passat al matí al Departament de Salut hi ha haver una reunió convocada pel conseller Ruiz, a la que hi van assistir una trentena llarga de directius del Departament, amb l’objectiu de fer pinya davant del curs 2014-2015, que contràriament al que es podia pensar fa uns mesos comença ple d’interrogants respecte sobretot al pressupost 2015. Atesos els límits de dèficit que l’Estat imposa a les autonomies (0,7% del PIB per l’any 2015) no està garantida ni tan sols la continuïtat   del pressupost 2014.

La sessió en la que va intervenir el conseller Ruiz, va estar presidida per ell mateix, flanquejat per la secretària general del Departament Roser Fernández i pel director del CatSalut Josep Maria Padrosa; també hi era el Sr. Francesc Sancho    secretari de Participació Social i Local en Salut. Hi faltava el responsable de la Secretaria de Salut Pública que deuria estar per Sabadell intentant trobar el focus causant de la infecció per legionel·la que ja ha causat 4 morts de 34 afectats, i encara no s’ha pogut determinar amb exactitud on s’origina la contaminació A aquets afectats  cal afegir-hi  3 noves morts per legionel·la conegudes avui a Ripollet, molt  a prop de Sabadell amb 5 persones afectades. Ajuntant les dues situacions estaríem parlant de 39 afectats i 7 persones mortes pel moment. No se sap del cert si els dos focus corresponen o no  a un únic punt infectat.

Tornant a la sessió de dilluns, el conseller Ruiz va posar sobre la taula la manca endèmica de diners a la sanitat catalana, però malgrat això va fer èmfasi en allò que s’ha pogut dur a terme  malgrat les dificultats econòmiques i va exposar un ventall prou ampli d’exemples. Els Plans Directors i el programa PINSAP (programa interdepartamental de salut pública), entre d'altres, van ser objecte de valoracions positives per part del conseller.

Crec que aquestes reunions per intentar aixecar els ànims de “la tropa” són en general bones i necessàries.  Fan equip i desenvolupen un ambient de solidaritat entre els presents que fa que la gent col·labori en temes de responsabilitat compartida,  treballant els uns amb els altres. Això passa quan el comunicador, el que dirigeix la sessió conjunta, es planteja aconseguir aquesta finalitat. Malauradament no sempre s’aconsegueix sobre tot si no hi ha prou empatia per part del comunicador.  Caldrà veure doncs si s’assoleixen o no els objectius de la reunió. En principi en opinió d’algun dels presents no es va generar massa eufòria.

Val a dir que just ahir al matí, i no se si a la mateixa hora, hi ha haver una reunió de les mateixes característiques al Departament d’Ensenyament, amb els mateixos objectius. La Consellera d’Ensenyament es va reunir amb els seus col·laboradors immediats per intentar aconseguir els mateixos efectes que el conseller Ruiz. En aquest cas no hi ha dubte que la consellera Rigau és una bona comunicadora. Tot plegat pot respondre a una campanya interna de l’administració de la Generalitat amb l’objectiu de millorar l’estat d’ànim dels funcionaris prou afectats per les retallades salarials que han patit.  


Destacar  com anècdota, que el conseller Ruiz ha tornat a fer de metge. Ahir al matí circulava amb el seu cotxe oficial per Ciutat Vella dirigint-se al consell executiu al Palau d ela Generalitat, quan s’ha adonat que una dona havia estat atropellada. Ha fet aturar al seu cotxe i acompanyat pels seus escoltes s’ha dirigit cap on era la dona a la que ha atès amb els primers auxilis mentre no arribava  el servei d’emergències mèdiques (SEM). Un gest que sens dubte haurà ajudat a millorar la seva imatge pública fortament deteriorada atès que l’opinió pública el relaciona directament amb  les retallades a Sanitat.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada