dissabte, 14 de novembre del 2020

El ministre Illa reforça el seu equip amb professionals catalans

 

El Dr. Vicenç Martínez Ibáñez s’incorpora a la direcció general d’Ordenació Professional del ministerio, i el Dr. Joan Ramon Villalbí  ha estat nomenat “Delegado del Gobierno del Plan Nacional sobre Drogas" i l’estratègia sobre les addiccions.
Amb aquests nomenaments el ministerio guanya experiència i coneixement atesa la vàlua de les dues persones triades per el ministre Illa. 


És la primera vegada en anys, que professionals catalans accedeixen a càrrecs governamentals d’abast estatal dins del Ministerio de Sanidad. A banda del ministre Salvador Illa, anteriorment ho havien fet Francesc Moreu, Lluís Bohigas, Marc Soler, o el ministre Ernest Lluch, entre d’altres.

 

 

El Dr. Vicenç Martínez Ibàñez va iniciar la seva carrera professional en el camp de la gestió en terres gironines, després d’exercir brillantment durant anys la seva professió com a cirurgià pediàtric a l’Hospital Vall d’Hebron de Barcelona, des d’on va accedir a presidir la Societat Espanyola de cirurgia pediàtrica. El seu pas per Girona va deixar una herència molt important. Ell va ser el dinamitzador de la col·laboració entre els seus dos hospitals de la xarxa pública, l’Hospital Josep Trueta i l‘Hospital Sta. Caterina. D’aquella iniciativa se’n va derivar la magnífica realitat que és avui la integració entre els dos hospitals esmentats sota una gerència única que ell va implementar, pas fonamental per facilitar aquesta col·laboració.


La seva bona feina a Girona no va passar desapercebuda pels dirigents de la sanitat catalana, de manera que quan la gerència de Vall d’Hebron va quedar vacant el van nomenar gerent del que havia estat el seu hospital quan exercia com a metge. El seu pas per la gerència de Vall d’Hebron va ser molt positiu per a la institució, no només per la implantació de metodologies de treball per processos o la configuració d’un ambiciós campus sanitari a desenvolupar en els propers anys sinó per l’empenta que va donar a la institució, de manera que el lideratge assistencial que exercia des de feia anys a Catalunya l’Hospital Clínic es va veure seriosament amenaçat per Vall d’Hebron. El salt qualitatiu de la institució va ser molt important

 

Sense que els motius hagin quedat gens clars, la consellera Vergés el va cessar en el seu càrrec ara fa una mica més d’un any, tot i l’oposició del molts caps de servei de la Instotució, i l’Hospital ho ha notat perquè aquell impuls que havia rebut, ara sembla una mica esmorteït no se sap ben bé si per la pandèmia o per alguna altre raó. Sigui com sigui, una persona de la vàlua del Dr. Martínez Ibáñez es objectiu de qualsevol organització, i pocs mesos després era nomenat gerent de l’Hospital Nacional de Paraplègics de Toledo, des d’on ha estat cridat per el ministre Illa per assumir aquesta nova responsabilitat com a director general d’Ordenación Profesional del Ministerio de Sanidad

 

Per la seva banda en la mateixa sessió del consell de ministres, es va aprovar el nomenament d’un altre català, el Dr. Joan Ramon Villalbí, com a delegat del gobierno per el “Plan Nacional Sobre Drogas”. El Dr. Villalví, que fins ara era responsable de l’Àrea de Qualitat i Processos de l’Agència de Salut Pública de Barcelona, és especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública. Actualment és el president del Consell Assessor de Tabaquisme i coordina el grup de treball sobre alcohol de la Societat Espanyola d’Epidemiologia. També és professor associat de la Universitat Pompeu Fabra. Se’l considera un expert en el camp de les drogues i les addiccions, bon planificador, a qui agrada treballar en equip. És una persona ben valorada pels seus companys i per els que el coneixen.


Tant el Dr. Martínez Ibáñez com el Dr. Villalbí, han expressat la seva satisfacció per aquestes noves responsabilitats que han acceptat assumir, incorporant-se plenament a una acció de govern en la que es senten còmodes. Què tinguin molt d’encert i que la seva gestió resulti profitosa pel sistema sanitari.                            

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada