divendres, 23 de setembre del 2016

Josep Maria Padrosa torna a casa


Ha estat elegit en un concurs de mèrits que havia de triar un gerent per la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa


La seva candidatura no incorre en cap incompatibilitat tal com certifica la direcció general de la Funció Pública



Josep Maria Padrosa, nou gerent de l'Hospital d'Olot
Aquests dies s’ha conegut la notícia que situa a Josep Maria Padrosa, olotí de naixement, al capdavant de la gerència de l’Hospital d’Olot, després de superar la selecció que s’ha dut a terme i ser escollit entre la terna de finalistes. Com és sabut, el Dr. Padrosa ha estat director del Servei Català de la Salut  fins el dia 20 de gener d’aquest any, data en la que com a conseqüència del canvi de govern, va ser substituït per David Elvira en la direcció del CatSalut, en un context polític caracteritzat per l’obsessió d’ERC de situar a persones del seu entorn polític al capdavant dels càrrecs del departament de Salut.

Des de llavors ençà, he tingut l’ocasió de parlar en vàries ocasions amb en Josep Maria Padrosa, i ell sempre manifestava que després d’haver deixat el CatSalut necessitava un cert temps, per prendre distància respecte del sistema sanitari, abans de decidir com volia enfocar el seu futur professional. Va reingressar a l’ICS ocupant la seva plaça d’inspector de la qual anys enrere n’havia demanat l’excedència, i sense pressions i comptant sempre amb el suport de la seva família, va anar retrobant-se i imaginant com volia orientar el seu futur, fins que va sorgir la possibilitat que s’obria a Olot i no s’ho va pensar dues vegades. Ell és olotí, coneix molt bé el seu poble i la comarca; coneix a les persones i els recursos socials i sanitaris de que es disposa en aquelles terres, i va entendre que no podia deixar escapar l’oportunitat de treballar per la gent de la Garrotxa on hi té les seves arrels. Per això es va presentar al concurs, amb l’esperança que podria superar als seus companys del procés de selecció, i finalment ser escollit.

Per evitar les suspicàcies dels malintencionats de sempre, aquells que acusen sense miraments de fer servir les portes giratòries, però que ells les utilitzen sense ruboritzar-se a la primera oportunitat que tenen, Josep Maria Padrosa va consultar a Funció Pública si li era d’aplicació l’article 7 de la Llei 13/2005 d’incompatibilitats, que prohibeix als alts càrrecs de la Generalitat intervenir en activitats privades després del cessament per un període de 2 anys, o si per el contrari, l’activitat que fa la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa podia ser considerada activitat pública atès que la seva facturació al CatSalut supera el 95% dels ingressos totals i es dedica a oferir serveis en l’àmbit de la sanitat pública. La direcció general de la Funció Pública va emetre un informe en el que explicita que el Dr. Josep Maria Padrosa està perfectament legitimat per assumir aquest càrrec i no incorre en cap mena d’incompatibilitat. Amb aquest certificat a les mans l’alcalde d’Olot ha donat oficialitat al nomenament, el qual ha estat comunicat avui mateix a la Junta Clínica del centre. La incorporació del Dr. Padrosa està prevista pel dia 15 d’octubre.

Vista aèria de l'Hospital d'Olot i Comarcal de La Garrotxa 
L’Hospital d’Olot, que en el seu moment vaig criticar en aquest blog perquè si han construït molts més metres quadrats dels que serien necessaris, inclou un servei d’urgències, consultes externes amb un ventall ampli d’especialitats mèdiques i quirúrgiques, hospitalització d’aguts, malalts sociosanitaris, serveis sanitaris de suport per diagnòstic i tractaments i una moderna àrea quirúrgica  i a més gestiona dues ABS amb consultoris en 5 localitats: Sant Joan les Fonts, Castellfollit de la Roca, La Canya (vall de Bianya), Sant Privat d’en Bas i Sant esteve d’en Bas. Recentment ha posat en funcionament una unitat de diàlisi gràcies a una aliança estratègica amb al Clínica de Girona, estalviant desplaçaments dels malalts a Figueres o a Girona. També participa en una aliança estratègica amb els Hospitals de Campdevànol i Vic per compartir diversos serveis assistencials. Dona serveis a una població de referència de 60.000 habitants.       


El gerent actual, Carles Puig, ha demanat la jubilació parcial, i sembla que es farà càrrec de l’antiga Fundació Sant Jaume que ofereix serveis de residència social a la Garrotxa a més d’altres activitats.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada