divendres, 9 de setembre del 2016

6enes Jornades TIC Salut i Social Vic / 2016


Un fòrum per posar en contacte als que tenen els problemes i als qui els poden solucionar

Les TIC en el sector sanitari i social són un àmbit ple de futur, i la propera revolució tecnològica que ja estem començant a viure



El Dr. Francesc Garcia Cuyàs, director de la Fundació
TIC Salut, i membre del comitè organitzador
d'aquestes 6enes Jornades 
Del 28 al 30 de setembre tindran lloc a Vic les 6enes jornades TicSalut, que per primer any abastaran també al sector social. Aquestes Jornades que fins ara s’havien dut a terme a Girona, es faran en aquesta ocasió a l’emblemàtic edifici “El Sucre” de la ciutat de Vic, que és una antiga fàbrica de sucre que quan el negoci del sucre va fer fallida, va ser comprat per l’Ajuntament de Vic que en va restaurar l’edifici i avui en dia acull diverses institucions i equipaments publics.


Atesa la importància creixent de les TIC en les nostres vides, però també en el món sanitari, i tenint present que aquesta serà la propera revolució tecnològica que viurem, m’ha semblat interessant divulgar el contingut d’aquesta Jornada, i res millor per fer-ho que anar acompanyat del responsable del comitè organitzador de les mateixes el Dr. Francesc Garcia Cuyàs, director de la Fundació TICSalut.

Garcia Cuyàs explica que la Jornada es planteja com un punt de trobada entre el món dels emprenedors i de l’empresa en el que poder compartir coneixement, incorporant al sector sanitari i social perquè pugui exposar les seves necessitats i conèixer al mateix temps allò que la tecnologia li ofereix per poder resoldre els seves mancances en l’àmbit de les TIC. La Jornada serveix de “hub” entre uns i altres per facilitar la transferència de la informació i del coneixement. El sector sanitari, i aquest any també el social, aporten les seves necessitats i des del món de l’empresa, dels emprenedors i de la recerca se’ls donen solucions mitjançant empreses locals, relativament petites però molt dinàmiques, fugint una mica del que serien les grans estructures empresarials que sempre tenen molta inèrcia i un temps de resposta excessivament llarg.

La Jornada va per tant dirigida als emprenedors que vulgui exposar les seves idees i projectes i explicar el seu abast i al sector sanitari i social que exposa les seves necessitats i mancances. Aquest fet estimula la dinàmica de les empreses per dissenyar eines que resolguin problemes reals i també estimula a les empreses del sector sanitari i social a implantar aquestes tecnologies. Tothom en surt guanyant.

Tanmateix el Dr. Garcia Cuyàs ressalta que tampoc es tracta d’introduir la tecnologia de qualsevol manera sinó que cal fer-ho pensant en les persones, i posa un exemple del que ell defineix com a “tecno-humanisme”. Explica que quan a un malalt, estant a casa seva, se li connecten diferents aparells per fer-li determinats controls, se’l fa pensar molt més en la seva malaltia del que ho feia abans de sotmetre’l a aquests controls, i això els ha portat a tenir molt més en compte a la persona a l’hora d’aplicar determinades tecnologies. Per això s’han dissenyat sensors per col·locar a les cases, a la roba... és molt més complex, però molt menys agressiu.    

Per donar una idea de com es configura aquesta Jornada, el Dr. Garcia Cuyàs explica que hi hauran 4 zones on els emprenedors podran exposar els seus projectes i les seves propostes: una zona de posters, on cada empresa o emprenedor podrà explicar als visitants la seva proposta; un speak corner, on podran també exposar els seus plantejaments i les seves solucions a aquells que els vulguin escoltar; cinc minuts a l’auditori on podran també donar a conèixer les seves propostes a tots els presents, i un conjunt de “demos” a l’estil de càpsules de comunicació, que serviran també per donar a conèixer les funcionalitats de les diferents idees que es presentin.

Es pretén que la Jornada serveixi per fomentar les relacions entre uns i altres, de manera que els sectors sanitari i social puguin exposar les seves necessitats, i la industria pugui també explicar que és el que ofereix per resoldre aquestes necessitats. El Dr. Garcia Cuyàs acaba dient que per poder donar en tot moment el  servei que es necessita, els sistemes han d’evolucionar funcionalment i estar tecnològicament sempre al dia.

 

El programa complert de la Jornada es pot trobar en aquest enllaç

I els que tinguin interès per inscriure’s poden clicar aquest altre enllaç



  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada