dijous, 22 d’octubre del 2015

La Societat Catalana de Mediació en Salut, organitza la Jornada "Seguretat del pacient, Qualitat i Mediació"



En el tercer any de funcionament de la Societat, els resultats obtinguts comencen a deixar clar que la "Mediació" era una necessitat en el camp de la salut. Cal però potenciar  l'ús d'aquesta eina entre usuaris o pacients i professionals


La jornada es celebrarà el dia 2 de desembre a l'Auditori de la Fundació Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears, al C/ Major de Can Caralleu, 1-7, des de les 9 del mati fins les 2 del migdia



La Societat Catalana de Mediació en Salut (SCMS) va néixer ara fa tres anys impulsada per un grup de professionals que volien aportar els beneficis de la mediació per resoldre conflictes també en el camp de la salut. Com tot, els inicis varen ser difícils atès que al nostre païs la cultura de la mediació està molt poc difosa, i encara menys en l'àmbit sanitari. Mica en mica, el fet de demostrar que la mediació estalvia diners i temps ha anat quallant en el sector sanitari, juntament amb que la mediació, contràriament al que succeeix en els jutjats, no deixa guanyadors ni perdedors, sinó que els seus resultats permeten que les dues parts en litigi hi surtin guanyant.

Son ja quasi 100 els casos objecte de mediació que s'han resolt en aquests tres anys d'existència de la Societat, i en la immensa majoria d'aquests cassos, les parts en conflicte han quedat satisfetes del procés de mediació i dels resultats assolits. Resulta curiós veure com la majoria de conflictes en els que s'ha treballat eren conflictes entre professionals. Fins i tot hi ha institucions que davant de l'èxit d'aquests procediments, han tornat a recórrer a la mediació quan se'ls ha plantejat un altre conflicte similar.


Francesc Jose Maria, president de la SCMS, en la presentació
de la Jornada de l'any passat
Ara, la Societat Catalana de Mediació en Salut, organitza una Jornada en la que vol posar l'accent en la sensibilització dels diferents actors de la sanitat, sobre la bondat d'utilitzar vies no judicials basades en la cultura de la pau i el diàleg per resoldre els litigis que es poden derivar de la relació clínic-assistencial-i/o equip de treball. La jornada, organitzada conjuntament amb la Fundació Avedis Donabedian, ofereix un programa interessant que es pot consultar clicant aquí.

Durant la Jornada es tractaran temes com el rol dels pacients en la seguretat, el disseny de sistemes integrats de resolució de conflictes o com abordar la gestió de conflictes. També hi haurà un interessant debat al voltant de la seguretat del pacient, i com la pot millorar la mediació. Tot això conduit per ponents experts en el cam de la mediació, i valorats pels resultats obtinguts  

Aquesta jornada inclou l'entrega de la primera edició del premi "Espais Saludables" convocat per la SCMS i dirigit a reconèixer aquelles iniciatives que tinguin per objecte fomentar la millora de la qualitat de la comunicació, la gestió del conflictes i les relacions personals entre professionals, usuaris i familiars en qualsevol tipus de dispositiu sanitari.

Cal desitjar als organitzadors un èxit de participació rotund, en un tema que no tardarà a ser protagonista del dia a dia de les institucions sanitàries, atès que s'està mostrant com una eina molt útil i eficient  per la resolució de conflictes.

Les persones interessades a participar en aquestes jornades, que son gratuïtes (cal però confirmar assistència), poden inscriure's al blog de la Societat Catalana de Mediació en Salut, però també ho poden fer clicant aquí.


www.rbaestudisiprojectes.cat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada