dijous, 8 d’octubre del 2015

La baixesa d'algunes actuacions

La tergiversació malintencionada de la informació, denota que l’ètica i els valors no són qualitats que adornin a qui ho practica


L’actuació del Director del CatSalut en el concurs de Rehabilitació, està avalada per l’Oficina Antifrau de Catalunya que en el seu dia va arxivar l’expedient que s’havia obert.




Dimarts  d’aquesta  setmana el diari El País, que fa uns anys era considerat un diari rigorós, per la seriositat de les seves informacions i per les fonts informatives que utilitzava, va publicar un article titulat  “Competència destapa il·legalitats en una gran adjudicació del CatSalut”. En aquest article es fan algunes afirmacions que en cap cas responen a la veritat, i que demostren una tergiversació voluntària de la realitat per aconseguir determinats fins.

La primera falsedat està ja en el mateix títol, quan diu que “Competència destapa il·legalitats...”. Competència el que va fer al setembre de l’any passat va ser obrir un expedient  sancionador a quatre empreses que s’havien presentat al concurs de Rehabilitació per presumptes pràctiques restrictives de la competència. Que se sàpiga a dia d’avui, l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) encara no ha resolt aquest expedient sancionador i per tant en cap cas es pot afirmar que les quatre empreses investigades hagin estat trobades culpables. Per tant, tot plegat està en procés, sense que a hores d’ara hi hagi cap conclusió final de la investigació.  Val a dir que la incoació de l’expedient en cap cas prejutja la resolució final que es pugui adoptar. Per altre banda l’expedient es va incoar contra quatre empreses adjudicatàries del concurs, sense que en cap cas es qüestioni l’actuació del CatSalut

La pròpia “ACCO” s’ha vist obligada a penjar un comunicat en la seva pàgina web aclarint aquesta situació.  En aquest comunicat “ACCO” confirma que l’expedient es troba en fase de tramitació, i que no s’ha dictat cap resolució administrativa. Per tant fins que aquesta no es produeixi no quedaran establertes les responsabilitats de les entitats contra les que s’ha incoat expedient.

Però l’article del País va més enllà, i com ja va fer en una ocasió anterior, intenta involucrar al Director del CatSalut, el Dr. Josep Maria Padrosa en tot plegat, aprofitant que el Dr. Padrosa abans d’assumir el seu càrrec actual havia treballat en una de les quatre empreses que estan sent investigades, oblidant que el Dr. Padrosa va ser exculpat de qualsevol intervenció en aquest concurs de rehabilitació per l’Oficina Antifrau, que va acabar arxivant l’expedient que havia obert. Una Nota del Departament de Salut recorda que el Dr. Padrosa no té cap conflicte d’interessos en aquest concurs atès que no va participar en la licitació en qüestió, i de la qual fou apartat a petició pròpia mitjançant unes resolucions del Conseller de Salut, que assignava les funcions corresponents al subdirector del CatSalut.

La pregunta que hom es pot fer és saber el perquè d’aquesta persecució al Dr. Padrosa, i quins són els motius pels quals es tergiversa una informació de forma tan matusera. On porta tot plegat. A quins interessos ocults respon actuar amb aquesta manca d’ètica i professionalitat?  I vet aquí que avui hem tingut la resposta a aquestes preguntes.

Resulta que “Catalunya sí que es pot” i el PSC demanen que es convoqui  la Diputació Permanent del Parlament per tal que es voti la compareixença del conseller Ruiz. Segons el portaveu de “Catalunya sí que es pot” en matèria de sanitat, volen aclarir les contractacions a l’ICS amb la fisioteràpia i logopèdia. Aquest diputat, encara no s’ha assabentat que qui contracta és el CatSalut  i no l’ICS. Com tampoc s’ha assabentat de la “ACCO” no “ha posat cap veu d’alarma” atès que no ha conclòs l’expedient obert. De veritat som un país seriós? Es pot ser diputat del Parlament de Catalunya sense acreditar uns coneixements mínims de les matèries que s'han de tractar?

Per la seva banda, el PSC també demana la compareixença del conseller  Ruiz i fins i tot del conseller Mas Colell, per el tema de la rehabilitació, però també amb l’argument de “la privatització progressiva de la sanitat” que com és sabut arrenca en l’època en que els dinosaures encara corrien per les nostres muntanyes. El PSC continua perdut en una galàxia molt llunyana... tornaran algun dia?  

Per tant ja tenim la resposta a l’interrogant. L’article del País tergiversa i manipula una informació preparant el terreny a “Catalunya sí que es pot” i al PSC per tal que aquests organitzin soroll mediàtic, just quan “Junts pel Sí” i la CUP estant intentant negociar la constitució d’un nou govern a Catalunya.  A vegades, quina baixesa mostra la política…




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada