diumenge, 20 de juliol del 2014

Gràcies Alcalde Trias!



Ahir es va saber la notícia: un acord amb el PP a l’Ajuntament de Barcelona, permet que es puguin continuar les obres paralitzades a l’any 2010 a l’Hospital del Mar.

Aquest nou edifici albergarà entre d’altres el nou servei d’urgències tan necessari per millorar l’atenció als ciutadans


L'Alcalde de Barcelona, Xavier Trias 

Certament, només en Xavier Trias és capaç amb la seva habilitat negociadora d’aconseguir aquests tipus d’acords. Aquesta és una d’aquelles ocasions en les que s’entén la necessitat de la política i dels polítics; malauradament no és habitual que la política ens tingui acostumats a produir acords en benefici dels ciutadans però en aquesta ocasió cal reconèixer que el tarannà negociador de l’alcalde Trias ha estat capaç de convèncer al líder del PP a Barcelona per tal que ambdues formacions assegurin els 30 milions que calen per poder continuar unes obres que el govern tripartit va haver de paralitzar a l’any 2010, en adonar-se del enorme dèficit públic que la Generalitat estava generant. Costa d'entendre que al final del mandat, el govern tripartit de la Generalitat donés prioritat al faraònic Hospital de Reus, que continua mig buit, en detriment d'un Hospital del Mar que necessitava d'una important actualització del servei d'Urgències  entre altres greus mancances. 

Es curiós observar com en el cas de l’Hospital del Mar, els problemes financers sempre s’havien resolt en sentit contrari, és a dir, passant a la Generalitat els dèficits del centre, de manera que al ser aquest assumit per la Generalitat, el que en realitat passava és que tots els catalans finançaven els deutes de l’Ajuntament de Barcelona amb l’Hospital del Mar. És doncs just, que en compensació ara l’Ajuntament de Barcelona avanci aquests diners per tal que aquestes obres tan necessàries es puguin dur a terme en el termini de dos anys a partir del moment que comencin.

L'Hospital del Mar
El president del consell rector del Parc de Salut Mar Josep Maria Via, ha fet una nota dirigida als treballadors del centre que explica molt bé l’abast d’aquesta gran notícia. Pel seu interès la reprodueixo tot seguit:

“Em complau informar-vos que el procés d’obres d’ampliació de l’Hospital del Mar es reprendrà abans de que acabi aquest any. El compromís personal expressat per l’Alcalde Xavier Trias des de que va arribar al govern municipal, ha fet possible l’acord entre l’equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona i el Partit Popular. Això permetrà  finançar les actuacions necessàries per finalitzar l’edifici annex a l’hospital.

En aquest sentit, l’Ajuntament s’ha compromès a fer una transferència plurianualitzada, amb 10 milions assignats pel 2014, 5 milions pel 2015 i altres 15 milions per a l’any 2016. Estic segur que el sistema de finançament plurianual permetrà aconseguir els altres 7 milions restants, necessaris per abastar totes les actuacions previstes per aquesta àrea. L’acord passarà pel proper Ple municipal, tràmit administratiu imprescindible per donar cobertura a l’operació des de la vessant pressupostària. Al mateix temps, l’Ajuntament s’adreçarà a la Generalitat, responsable en última instància del finançament de les obres, per tal que assumeixi el reconeixement del deute.
L’aplicació de la dotació econòmica es farà amb criteris tècnics i es prendran des de la comissió mixta Ajuntament- Hospital del Mar que es crearà de forma immediata. Tot i la necessitat d’adaptar el projecte d’obres a les noves circumstàncies, la previsió és que  el nou edifici incorpori les àrees d’Urgències, Radioteràpia, Hemodinàmia, el Bloc Obstètric, la central d’instal·lacions elèctriques i de climatització, entre les actuacions més destacades.
Cal destacar que el recolzament de les obres de l’Hospital del Mar, representa en primer lloc una aposta per millorar l’atenció que prestem als 300.000 ciutadans de la nostra àrea i un reconeixement al paper clau que l’hospital té a la ciutat de Barcelona. No només pel seu alt impacte sobre l’assistència sanitària a la població sinó també pel seu paper en la docència i la recerca científica.
Josep Maria Via president del consell rector
del Parc de Salut Mar 
Vull aprofitar aquestes línies per agrair de nou el treball i la implicació de tothom per aconseguir aquest objectiu tan important, però per damunt de tot, transmetre el meu reconeixement als equips assistencials i no assistencials que malgrat les condicions de les infraestructures i les conseqüències que han tingut sobre tots plegats les retallades, desenvolupen la seva feina amb rigor, sensibilitat i professionalitat.”
Val a dir que aquesta és una gran oportunitat per que l’Hospital del Mar, que ha reduït els seus dèficits històrics d’una manera molt significativa, agafi ara una nova empenta. En general, la notícia ha de produir un efecte positiu en la moral dels professionals que han treballat molt dur en moments molt complicats derivats de les retallades, i aquesta notícia ha de servir per agafar nous ànims i deixar enrere les dificultats viscudes. Segur que la direcció del centre aprofitarà aquest clima positiu que sens dubte es generarà, per recuperar la confiança de tots els professionals en un futur millor.
Felicitacions a tots, i en especial a l’alcalde Trias, al líder del PP a Barcelona Alberto Fernández i  a Josep Maria Via



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada