dimarts, 19 de març del 2013

Nova jornada de protesta a la sanitat catalana


Mobilitzacions en contra de les retallades 



Avui dimarts 19 de març, s’han convocat actes de protesta en molts hospitals catalans en contra de les previsibles retallades que s’haurien d’aplicar aquest any 2013 per satisfer la voracitat dels “mercats” encarnats per l’inefable ministre d’Hisenda Sr., Montoro. Aquestes accions han estat convocades per la Coordinadora Laboral de Centres Sanitaris aprofitant que dimecres passat varen entregar al Parlament 73.000 signatures contra les retallades en sanitat. No vull posar cap mena d’etiqueta a aquesta “coordinadora”, però amb l’objectiu de que tots quedem ben ubicats en les nostres posicions només diré que segons diu la pròpia entitat en la seva pàginaweb “...som gent dels barris, som de les comissions laborals de les assemblees del 15M…” Amb aquesta referència al 15M em sembla que tots sabem ja de què parlem.

Concentracios de profesisonals de la Salut a l'entrada de
l'Hospital General de la Vall d'Hebron
Segons informen diferents mitjans s’han sumat a la protesta l’Hospital de la Vall d’Hebron i el de St. Pau de Barcelona; L’Hospital de Bellvitge a l’Hospitalet; Germans Trias i Pujol de Badalona i Moisés Broggi de  Sant Joan d’Espí. Durant la jornada de protesta els professionals que hi participin volen fer una concentració a primera hora a les portes dels centres i durant el dia i fins les 8 de la tarde xerrades, debats, tallers i assemblees amb l’objectiu d’analitzar la situació de la sanitat pública a Catalunya. Sembla  que la jornada de protesta acabaria a les 8 de la tarda en una concentració a la plaça Sant Jaume. Veurem quin és l’autèntic ressò de la convocatòria.

Tanmateix una cosa és certa: la convocatòria és oportuna. I ho és per que el perill de patir noves retallades en aquest exercici 2013 ésobvi. Mentre el Sr. Cristobal Montoro que és un dels ministres d’Hisenda més impresentables que hi ha hagut mai en un país d’economia occidental no vulgui flexibilitzar el límit del dèficit públic de la Generalitat per aquest any 2013 i el mantingui en el 0,7% les retallades en l’estat del benestar i en el departament de Salut són segures. Per tant des d’aquest punt de vista, per prevenir el que seria una autèntica catàstrofe per la sanitat pública, trobo molt adequades aquestes accions preventives, encara que emanin del moviment “15M”

El que ja no trobo gens acceptable són les manifestacions fetes per una “sindicalera” que he tingut ocasió d’escoltar aquest migdia en una ràdio pública. La Sra., ha vingut a dir: “...estan escanyant la sanitat pública per que tots anem a les seves clíniques privades...” Això, a banda de ser demagògic i populista, és mentida. I quan aquestes mentides es diuen a persones grans que se les acaben creient s’està fent un molt mal servei a la societat. Les retallades es fan per que no hi ha diner per pagar els costos de tot el que fem i per tant hi ha coses que s’han de deixar de fer. Aquesta és la veritat; altre cosa és mentir i manipular per interessos obscurs.

Des d’aquest bloc denuncio sovint la manca d’ètica de molts polítics d’aquest país, i per suposat de la majoria de banquers; és lamentable constatar com aquesta manca de valors es manifesta també en la societat. Ens queixem (amb raó) dels nostres polítics, però hem de convenir que no són més que el reflex de la societat civil que tenim. Mentre tot això no canviï, és evident que no avançarem ni un pam en aquesta regeneració democràtica que tots necessitem urgentment.
La Coordinadora com a moviment provinent del 15M es va
manifestar el 14N al mig da la campanya electoral de les
eleccions al Parlament de Catalunya. Ètica, poca...  

Finalment una observació. He escrit més amunt la paraula “sindicalera” que no existeix en la llengua catalana, però ho he escrit expressament per diferenciar-la de la paraula “sindicalista” . Per mi la paraula sindicalista està plena de valors nobles. S’aplica a la persona que entén com una funció social el fet de dedicar-se a intentar millorar les condicions de treball dels seus companys i això ho fa des de la legalitat i utilitzant el raonament ètic com a eina fonamental per convèncer. La paraula “sindicalera” la faig servir per assenyalar a aquelles persones que cerquen un interès personal en la seva acció sindical i utilitzen la demagògia fàcil i el populisme per imposar criteris atès que el raonament i la ètica no formen part de les seves virtuts. En aquest cas estic parlant d’aquells que agafen hores sindicals sense necessitar-les, que encobreixen companys en lloc de denunciar aquelles pràctiques irregulars que perjudiquen a l’empresa i a la resta de treballadors, a aquells que sistemàticament estan en contra de l’empresa més que a favor dels companys etc., etc. Aquests, els que actuen així són els que jo anomeno “sindicaleros”. 






    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada