diumenge, 20 de gener del 2013

El Blog compleix dos anys



Ja fa dos anys des que em vaig decidir a fer aquest blog. Han estat dos anys complicats per la sanitat catalana ateses les dificultats pressupostàries i la conflictivitat de moltes de les mesures que el Departament de Salut ha hagut d’endegar per fer front a la situació.

Segurament aquesta conflictivitat està en la base dels motius pels quals el blog ha anat guanyant mica en mica lectors fins arribar a aquests  més de 16.300 visitants que a dia d’avui s’acumulen. Tenint en compte que el primer any el blog va registrar un total de 5.076 visites, això vol dir que aquest segon any el nombre de visites ha estat de més d’11.000 fet que més que dobla les visites del primer any. Gràcies doncs a tots aquells que han contribuït a consolidar el blog. Intentaré mantenir l’interès dels lectors de cara al futur.

Evolució del nombre d'entrades al blog

Hi ha tanmateix un aspecte que voldria millorar: És el referent a la participació. Aquest últim any, la participació dels lectors en el blog ha estat superior a la de l’any passat però no ha arribat ni de bon tros als nivells que m’agradaria arribar. L’objectiu del blog és la sanitat, i els problemes de la sanitat poden tenir diferents lectures. Aquesta varietat en la manera d’interpretar els fets del dia a dia és la que ens pot enriquir a tots plegats més enllà dels enfocaments monolítics que un pot tenir. És per això que com l’any passat vull animar als lectors a ser més actius a l’hora de manifestar les seves opinions, ja sigui en la línia del que es diu o especialment en una contrària. La diversitat d’opinions amplia l’horitzó de les nostres ments i això és sempre positiu. Espero doncs per l’any 2013 un increment important de les opinions, especialment de les contraries a les que jo pugui manifestar.

Aquest any 2012 el blog ha experimentat una novetat: l’he obert a altres persones amb temes interessants per dir i d’aquesta obertura n’han sorgit alguns articles que han despertat l’interès  dels lectors fins el punt que un d’ells és avui l’article més llegit del blog (el d’en Toni Iruela sobre les EBA). Pretenc seguir la mateixa línia per l’any 2013 amb l’objectiu d’oferir visions diverses sobre qüestions sanitàries.  Si algú creu que té coses interessants a dir i les vol compartir amb els lectors del blog, es pot posar en contacte amb mi per publicar-ho.

Visualitzacions de pàgina avui
29
Visualitzacions de pàgina ahir
49
Visualitzacions de pàgina l'últim mes
1.205
Historial de totes les visualitzacions de pàgina
16.316



Com a fets destacats  de l’any, i en la vessant positiva hi posaria el desplegament del Pla de Salut 2011-2015 que en Carles Constante i la seva gent estan desenvolupant amb èxit. Caldrà poder avaluar-ne els resultats, però pel moment les sensacions són positives. En el que seria la vessant negativa hi haig de posar les retallades, però no per les retallades en si mateixes i que molta gent en compartim la necessitat, sinó per la manca de lideratge de com han estat explicades.

També haig de criticar la manca de sensibilitat del Departament d’Economia dirigit pel millor conseller del ram en tota la història de la Generalitat moderna. El professor Mas Colell. I dic manca de sensibilitat per que en aquests moments moltes institucions sanitàries estan al límit de les seves possibilitats econòmiques. Amb tants aplaçaments de pagaments, retards,mensualitats no pagades etc., el sector està verdaderament al límit. Si no es troben millors solucions, al 2013 podem patir autèntics drames quan alguna institució no pugui assumir els seus compromisos de pagaments de nòmines i proveïdors.

El professor Mas Colell no té prous diners per pagar els
costos de la sanitat catalana: aquest és el millor resum
 de l'any 2012, i sembla que també del 2013 
Per tancar el resum de l’any, haig de parlar dels sindicats. Sembla que encara no s’han assabentat de la realitat econòmica del país, o no volen assabentar-se’n. El camí que han decidit emprendre no porta enlloc, ni porta res de positiu pels treballadors del sector sanitari. Val a dir que la reforma laboral els ha agafat amb el pas canviat. El 7 de juliol de 2013 s’acaba laultra activitat del conveni actual. Serà un moment important que caldrà seguir amb atenció. Afortunadament alguns comitès d’empresa molt més sensibles a la realitat de les seves empreses que els seus respectius sindicats, estan pal·liant els dèficits negociadors dels sindicats i estan propiciant acords que si més no asseguren en el curt termini la viabilitat de les seves empreses.


Moltes gràcies per la vostra paciència.  



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada