dijous, 6 de setembre del 2012

Hem perdut la inversió d’Eurovegas




Per molts aquesta és una bona notícia, però a mi em planteja una doble reflexió. Per una banda coincideixo amb moltes veus crítiques, no tant per les 7 plagues d’Egipte que alguns han pronosticat que ens vindrien a sobre si el complex s’implantava al delta del Llobregat, sinó pel tipus de negoci que s’hi volia instal·lar i les modificacions  legislatives que s’havien de fer per satisfer al Sr. Sheldon Adelson. Diguem que en part estic d’acord amb les manifestacions de l’Abad de Montserrat. No en tot.

El complex lúdic i turistic anomenat Eurovegas
no es farà a Catalunya

Hi hauria encara un altre aspecte que em fa reflexionar sobre el tema: sembla que el Sr. Sheldon Adelson està sent investigat per la justícia americana atès que a través dels seus casinos s’hauria blanquejat diners procedents del narcotràfic. Si fos així la imatge internacional de Barcelona podria quedar certament tocada. Això que diu l’Alcalde Trias sobre l’immens valor de la marca Barcelona hauria passat a la història

En sentit contrari, la inversió que el Sr. Adelson volia fer en el seu complex lúdic, implicava la creació de milers de llocs de treball directes i indirectes, però a més representava també una injecció important de negoci a moltes empreses catalanes no només del ram de la construcció, sinó subministradores de bens i serveis com ara restauradors per col·lectivitats, empreses de neteja, taxistes, flaquers, empreses tèxtils, bugaderies i petits industrials en general. Des d’aquest punt de vista em sap greu que la decisió no afavoreixi Catalunya. Diguem que en la situació econòmica tan complicada que estem vivint, la riquesa que el complex generarà, i els impostos que recaptaria Catalunya ens haurien anat molt bé.

El magnat americà Sheldon Adelson ha decidit que Eurovegas
no ve a Catalunya
De fet, la decisió presa pels americans no m’ha sorprès excessivament. Jo mateix en una piulada a Twitter el dia 29 de març ja ho vaig vaticinar. En aquella data, els mitjans van publicar que el Conseller Recoder s’havia desplaçat als USA per negociar  amb els americans la possible implantació a Catalunya del complex del Sr. Sheldon Adelson. I veient la sèrie “d’èxits” continuats que el Conseller estava tenint en la seva gestió, vaig tenir molt clar que l’assumpte estava perdut. Realment, el conseller Recoder que sembla que ho va fer prou bé com a alcalde de Sant Cugat, quan va arribar a la conselleria va arribar també al seu nivell d’incompetència: tot el que ha tocat ho ha malmès. No cal fer un llistat dels seus fracassos però si que voldria destacar la seva incapacitat negociadora amb Madrid. Assentat a la butaca del seu despatx és impossible arribar a cap acord amb la ministra Anna Pastor. Cal anar-la a veure i insistir molt si es vol aconseguir alguna cosa i això ell no ho ha fet.

Amb el que estic en absolut desacord, és amb aquest conjunt  de corifeus encapçalats pels ecosocialistes amb el suport d’aquest nou equip del PSC. Han estat en contra del projecte des del primer moment no per convenciment de que era un projecte dolent per Catalunya, sinó per evitar que en cas d’èxit CiU pogués treure profit electoral de la situació. A mi m’agradaria que el Sr. Herrera i el Sr. Navarro i els seus acòlits diguessin als més de 800.000 parats que hi ha a Catalunya que ells estan en contra de la creació de 15.000 llocs de treball al país.  Que ho diguin als treballadors i als sindicats, que ho diguin als que no poden pagar les seves hipoteques o als aturats. Que ho diguin.

L'Alcalde Trias ha registrat la marca Barcelona
La decisió final sobre Eurovegas
no l'afectarà
Fins i tot els senyors d’Iniciativa van gosar demanar que el Sr. Adelson comparegués al Parlament de Catalunya amb l’afany de tenir un protagonisme que no es mereixen ni per les seves aportacions polítiques, ni per la manca d’ètica en ser incapaços de reconèixer que si estem com estem en matèria econòmica, en bona part els hi devem a ells,

Són tan incongruents que mentre proclamaven que darrere del complex s’hi amagava el negoci de la prostitució, quan manaven a l’Ajuntament de Barcelona i fins i tot avui que són a l’oposició estan en contra que es persegueixi la prostitució a la ciutat. En què quedem: prostitució si quan els convé? prostitució no quan toca oposar-se a que els americans inverteixin a Catalunya? Han arribat a aquest nivell de contradicció. Podran celebrar l’èxit en aquest concert que han organitzat per oposar-se a que el complex americà vingui a Catalunya. Ara que ja està clar que no vindrà, el que podem celebrar tots plegats no és res més que un gran fracàs col·lectiu de tot el país.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada