dilluns, 19 de març del 2012

Els sindicats sanitaris no faran vaga el dia 29


Comentava dies enrere que el dia 29 de març, dia de la vaga general aniré a treballar amb permís és clar, dels piquets “informatius” i dels que amb una demostració de democràcia tallaran vies bàsiques per la mobilitat del trànsit a Barcelona.

Sembla tanmateix que no seré l’únic en voler exercir el meu dret al treball. Segons publica avui el diari La Razón, els sindicats pròpiament sanitaris (Sindicat de Metges, i el sindicat d’infermeria SATSE) sembla que no secundaran la convocatòria de vaga general.   

Patricio Martínez secretari general de la CESM

Pel que es veu tant el Sindicat de Metges com el SATSE consideren que aquesta és una vaga política, i ells no es volen involucrar fent el joc als sindicats majoritaris CCOO i UGT que centren la seva campanya pro vaga denunciant que el govern de Madrid vol acabar amb l’estat  del benestar desmantellant la sanitat i l’educació. Fins i tot el Sr. Pere Navarro flamant secretari general del PSC va denunciar que el govern de CiU era el banc de proves en el que el govern Rajoy  assajava les polítiques reduccionistes de l’estat del benestar. 

Segons he pogut comprovar en la pàgina web del sindicat Metges de Catalunya, efectivament aquests no secunden la vaga general. Tanmateix donen llibertat als seus afiliats per que a nivell personal el dia 29 facin el que creguin convenient. Per contra a la pàgina web del SATSE cap referència a la vaga general. Caldrà esperar a veure quin és el posicionament final d’aquest sindicat.

El Sr. Pere Navarro secretari general del PSC creu que el govern de Catalunya
és el banc de proves en el que el govern de Rajoy experimenta les seves
 polítiques de retallades en els serveis públics

Sembla que aquesta decisiódel Sindicat de Metges és una conseqüència del paper que varen jugar ja fa alguns mesos tant UGT com CCOO quan sota el govern Zapatero varen acceptar les primeres retallades en sanitat sense recolzar les protestes i la vaga que els metges varen dur a terme. Va ser al maig del 2010, quan als metges els varen baixar el sou un 7% de mitjana i al personal d’infermeria i resta de personal el 5%  Com a conseqüència d’aquella acceptació dels fets, ara el Sindicat de Metges  sembla que passa factura pel fet que en el seu moment els sindicats majoritaris els deixessin sols davant les protestes. Sembla com si es passin comptes de que UGT fos la corretja de transmissió del PSOE i CCOO mirés en aquella ocasió cap a un altre costat.

De fet Patricio Martínez secretari general de la “Confederación Estatal  de Sindicatos Médicos” en una entrevista al diari “La Razón” ho explica molt clar:

 “No estamos conformes con la pérdida de derechos que contiene la reforma laboral aprobada por el Congreso de los Diputados, pero resulta sorprendente que UGT i Comisiones se mantuvieran callados durante el periodo en el que se gestó la crisis económica...”       

Paraules que palesen ben clarament que els metges estan ressentits amb els sindicats de classe pel fet que en el seu moment aquests no van recolzar les retallades de que van ser objecte.

El Dr. Albert Tomàs president del Sindicat de Metges de Catalunya

Amb aquesta divisió tan evident, què succeirà en els nostres hospitals i centres de salut? Doncs que hi haurà vaga: en efecte, els sindicats de classes són majoritaris en els centres sanitaris, i tot i que hi hagi metges, infermeres i possiblement auxiliars que vulguin treballar es trobaran amb que el personal d’oficis, o els zeladors, o els administratius es negaran a treballar atès que aquests estan sotmesos a les directrius del grans sindicats  fet que comportarà l’anul·lació d’intervencions, consultes i altres actes assistencials. Segur que m’equivocaré de poc.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada