dilluns, 2 de gener del 2012

Els haurien d’inhabilitar per exercir càrrecs públics



Tots estem veient aquests dies que la situació econòmica del país és molt pitjor del que ens havien dit. La crua realitat ens porta a tenir que apujar taxes de tot tipus, impostos, i copagaments varis per tal de millorar els ingressos públics, cosa que per altre banda ens acabarà sumint de  nou en la recessió.

Demano la inhabilitació per ocupar cap càrrec polític
per aquesta persona.
Qui és el culpable de tantes errades? Qui és el responsable d’haver dut al país a aquesta situació? Qui ha demostrat que la gestió de la “cosa pública” no forma part de les seves capacitats?

Segur que alguns una mica ingenus i segurament també dogmàtics  pensaran que la culpa de tot la tenen  Lehman Brothers i les “hipoteques subprime”, però segur que molts d’altres se’n hauran adonat que a banda d’això i han altres factors que fan que a Espanya els efectes de la crisi siguin molt més demolidors que a França, Alemanya, Holanda  o el Regne Unit. Tot i així encara hi haurà algú que es posarà una vena als ulls i opinarà que a Espanya  els hi ha passat això per culpa del totxo que ha tingut un paper molt actiu en fer que aquí les coses empitjorin respecte a tots aquests països.

Cada un dels rètols que varen omplir mtja Espanya
costava més de 1.000 € 
Convindria que tothom es tragués la vena dels ulls i se’n adonés que els verdaders motius que han fet que la crisi tingui efectes tan exterminadors a l’estat espanyol, és a més de les causes apuntades abans, la incapacitat, ineptitud i ineficiència d’aquells que d’una manera o un altre han estat liderant la presa de decisions tant a nivell del govern espanyol, com a nivell dels governs de les autonomies, o a nivell dels grans bancs del país. 

Recorden el famós “Plan E” del Sr. Zapatero? 8.000 milions d’€ que només varen servir per continuar incrementant el dèficit estatal; I els aeroports?: Ciudad Real, Huesca, Castelló, Lleida...I les autovies gratuïtes per anar per tot arreu? I els AVE que circulen mig buits en la majoria de línies en servei? I els 400€ del’IRPF que el Sr. Zapatero ens va tornar a tots els que teníem una nòmina?



Però si ens situem a Catalunya, què dir del desdoblament de l’Eix Transversal entre Cervera i Girona pagat a través d’un peatge a l’ombra que costarà una milionada cada any a la Generalitat? I l’Eix Transversal entre Vilanova i la Geltrú i Manresa pagat pel mateix sistema? I l’hospital de Reus obert només a mitges? O el de Mollet? O el de Puigcerdà? O la presó de Figueres, que ha sortit fins i tot al New York Times com exemple de malbaratament de fons públics a Catalunya? I la línia 9 del metro, dissenyada amb estacions de luxe? Quanta inversió feta sense disposar dels diners, hipotecant el futur del país, només per intentar aconseguir una mica de prestigi polític! Quanta incompetència al poder.

És per tot això que reclamo que els Srs. Zapatero, Montilla, Carod i Saura no se’n poden anar cap a casa, així...som si res. Són culpables d’una part important de la situació actual i ho han de pagar. No ho han fet per error, si no que ho han fet amb tota la intencionalitat per aconseguir esgarrapar uns vots de l'opinió pública. Ho han fet per interès personal i del seus partits, i com és obvi en contra dels interessos del seu país. És per tot això que reclamo que se’ls aparti de la vida pública i que se’ls inhabiliti per dedicar-se mai més a la política i a la cosa pública, de manera que no puguin exercir mai més cap càrrec públic en cap administració.

Així de relaxats anaven a les reunions del Govern:
se'ls ha d'inhabilitar per exercir la política
 per la seva irresponsabilitat
A Islàndia, el govern va arruïnar als islandesos i va crear un col·lapse bancari important; els responsables polítics d’aquella estafa varen ser jutjats.  Sense anar tan lluny, l’expresident del Barça Sr. Joan Laporta té pendent un judici per una demanda interposada pels socis del club com a conseqüència del dèficit generat durant el seu mandat. Si a nivell esportiu un President pot anar a presó, com és possible què a nivell polític, un màxim responsable  de deixar al país en la ruïna pugui marxar cap a casa com si res? O fins i tot ocupar càrrecs en el Senat? Té algun sentit tot això?

Demano la inhabilitació immediata del Srs. Zapatero, Montilla, Carod i Saura.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada