diumenge, 6 de juny del 2021

La Covid-19 en franca millora

La situació de la pandèmia a Catalunya presenta, aquestes últimes setmanes, una franca millora. És el resultat de tenir a més de 3 milions de persones vacunades al menys amb una dosi. Tanmateix s'ha instal·lat en la ciutadania una sensació d'optimisme què pot ser perjudicial. Per tant els comportaments que tendeixen a baixar la guàrdia són si més no preocupants, i tots hauríem de ser conscients què la batalla contra el virus i les seves variants continua, i que el perill encara és latent.

Risc de rebrot municipal a 6-06-21

Risc de rebrot municipal a 27-04-21






                                                                                                                            






Aquests dos gràfics mostren d'una manera molt clara les millores produïdes i si ho comparem amb altres situacions viscudes amb anterioritat en les diferents onades de la pandèmia, la única diferència entre abans i ara no està en les mesures preses per l'administració ni en l'actitud dels ciutadans davant la pandèmia, sinó en l'administració de les vacunes a un nombre suficient de ciutadans. Aquesta ha estat la clau de volta que ho ha fet canviar tot. Per tant, és evident que la campanya de vacunació de la població ha de continuar fins a l'ultim racó del país. Veient els resultats tan bons de la campanya de vacunació, deixo penjada una reflexió: estem segurs què no caldria sancionar d'alguna manera als que es neguen a ser vacunats sense una raó prou sòlida que ho justifiqui?

El virus continua molt present a l'entorn metropolità de Barcelona i en alguns municipis del Solsonès, del Bages del Ripollès o de Tortosa entre d'altres. Per tant cal no baixar la guàrdia i tenir en compte que tot i què les vacunes han significat un abans i un després, aquestes són efectives en un 97% dels cassos si s'ha rebut la segona dosi. Per tant tot i la bona tendència, cal mantenir la vigilància i extremar les mesures sde seguretat. Entre tots ens en sortirem, però hem de ser seriosos.     

Entre un gràfic i l'altre, aquesta ha estat l'evolució:




Index de risc de rebrot municipal a 1-05-21

Index de risc de rebrot municipal a 8-05-21

Index de risc de rebrot municipal a 15-05-21


Index de risc de rebrot municipal a 21-05-21


Index de risc de rebrot municipal a 28-05-21


Index de risc de rebrot municipal a 3-06-21


Index de risc de rebrot municipal a 6-06-21



 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada