dijous, 18 d’octubre del 2012

Parlem clar?...aquesta vegada faré vaga




Els sindicats espanyols han anunciat avui que faran vaga general el proper 14 de novembre, just onze dies abans de les eleccions al Parlament de Catalunya i al bell mig de la campanya electoral catalana.

El dia 25 de novembre els catalans ens hi juguem molt en les eleccions, i tot i així, els líders sindicals sense cap mena de respecte ni als catalans ni a Catalunya  plantegen una vaga general dient que com que afecta al Sud d’Europa, és més important aconseguir un "espai social de lluita" amb els treballadors de Portugal, Grècia, Itàlia i Espanya que respectar el dret dels catalans a una campanya electoral neta, on caldrà molta claredat per part dels partits polítics i on les manipulacions i mentides no haurien de tenir-hi cabuda. En lloc de respectar aquest dret del poble de Catalunya els sindicats plategen doncs una vaga en la que deixaran anar les mentides habituals, manipularan la realitat segons els convingui, i voldran tenir un protagonisme que aquells dies no els pertoca.  Espanya i Catalunya tenen un sindicalisme ranci, dirigit per líders ideològics, que prioritzen la ideologia per sobre de l’ètica, la demagògia per sobre del sentit comú i la propaganda per sobre de la veritat. I així no es va enlloc. Aquest camí porta a més misèria, a més frustracions, i a més privilegis pels sindicats (em diu un amic molt proper a les negociacions amb els sindicats  que en aquests moments el que més preocupa al sindicalisme català és poder mantenir els alliberats que tenen per evitar un autèntic problema com seria fer ERO,s en el sí dels propis sindicats).

Aquests dos personatges dirigeixen el sindicalisme
català majoritari..

Tot i així, faré vaga el dia 14. I la faré no pas per que els sindicats m’hagin convençut; la faré perquè els polítics m’han defraudat. Per això la faré. Com a català estic cansat que Madrid, d’una manera sistemàtica ens maltracti a tots nivells: atacs a la llengua, atacs a l’economia, atacs a l’Estatut, espoli fiscal, atacs al sistema educatiu, inversions ridícules per un país que els aporta un 20% del PIB, una justícia del tot polititzada sempre en contra dels interessos  de Catalunya, uns mitjans de comunicació  que permanentment i impune diuen barbaritats contra Catalunya, polítics desbarrant contra Catalunya, i tot el que vulguin. Insults i menyspreus a Catalunya; coaccions i mentides contre els més febles de la societat catalana. Faré vaga contra tota aquesta gent que em produeix un profund mal estar només de pensar que en teoria són “compatriotes” meus.  També faré vaga contra un govern del PP del tot incapaç de prendre decisions, de solucionar problemes i de tenir el més mínim imatge i prestigi a Europa. Com a país Espanya està arruïnada, i cada decisió que pren el govern espanyol es per arruïnar-nos encara més. Per això faré vaga, per que ens governen uns ineptes absoluts   

J. M. Aznar ha estat el penúltim a atacar al
President Mas

Però també faré vaga contra els polítics catalans: uns per que continuen amb la seva demagògia contra les retallades, quan ells són precisament una de les causes que les ha produït, altres per que s’aferren a plantejar vies de futur que ja estan mortes des de l’inici. A qui se li pot ocórrer a aquestes alçades, insistir amb la història d’una Espanya Federal que mai serà? Que no ho entenen que els països federals són sempre el resultat de la voluntat de diferents països per unir-se i mai han estat conseqüència d’un procés en sentit contrari? Que no ho entén el Sr. Navarro?  Sincerament crec que no ho deu entendre. També faré vaga contra la Sra. Sanchez Camacho i la gent que com ella no para de mentir. Jo sóc enginyer industrial. Algú es creu que ho deixaré de ser  si un dia Catalunya és independent? Si Catalunya esdevé independent, els catalans que hi tinguin dret cobraran les seves pensions per la senzilla raó que a Catalunya i ha (avui) més gent que cotitza que no pas perceptors. Perquè menteix la Sra. Camacho? Ella es creu que si Catalunya esdevé independent ens expulsaran de l’UE? D’on ho ha tret això? No entén que Catalunya serà un aportador net de recursos a l’UE, mentre que Espanya és un perceptor de subvencions? Sembla mentida que conscientment o inconscient es puguin dir tantes mentides juntes per atemorir a la gent.  No m’agrada la gent que menteix i més quan ho fan conscientment. Estan fent un mal servei fins i tot a Espanya per que deixa clar que sense utilitzar la demagògia i la mentida els espanyols no tenen més arguments. Si la Sra. Camacho és i es sent tan catalana, com és que permet que el seu partit menystingui Catalunya i la seva gent? Com és que permet que el seu partit maltracti Catalunya a nivell d’inversions, finançament, llegua, etc.?

Sanchez Camacho ha aprofitat una visita a una residència d'avis
 per atemorir-los dient que si Catalunya era independent
ells no podrien cobrar les pensions

Si, si...faré vaga. Però també faré vaga contra el govern de Catalunya. I la faré per que des del primer moment vaig entendre la necessitat de fer retallades i les vaig defensar. Jo els he defensat en aquest blog. Però també li he demanat al govern del país que redueixi despeses supèrflues  de l’administració i això no ho ha fet. Continuem amb una estructura administrativa que començant per la Generalitat passa per les diputacions, consells comarcals, ajuntaments, àrees metropolitanes, etc. Algú sap quants treballadors tenen la Diputació de Barcelona, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, ADIGSA i l’Agència Catalana de l’Aigua? Només entre aquests quatre organismes superen els 10.000 treballadors. I què ha fet el govern? Res; mirar cap un altre banda; apujar preus com en el cas de l’ACA per fer-nos pagar entre tots la ineficàcia del propi govern. I per què han mirat cap un altre costat? Doncs per que els partits han utilitzat aquestes empreses públiques i altres per col·locar-hi a tots aquells afiliats que per una raó o un altre no han pogut trobar una manera més digne de guanyar-se la vida. Allò que el President Pujol en deia la menjadora...  

Per tot plegat aquesta vegada faré vaga...



2 comentaris:

  1. Les manifestacions de la Sra. Camacho sobre els títols univesitaris i sobre el cobrament de les pensions,són purament terrorisme electoral.Irresponsabilitat pura.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estem d'acord. Som en una democràcia i això implica que tothom pot dir el que vulgui. El que passa és que hi ha qui diu coses que clamen al cel, i afirmacions que per fer-les cal una bona dosi de cara dura.

      Elimina